Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Wat is een PNG-bestand en waarvoor wordt het gebruikt?

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Wat is een PNG-bestand en waarvoor wordt het gebruikt?

Heeft u ooit een e-mail ontvangen met een bijgevoegd PNG-bestand? Of misschien heb je het PNG-formaat gezien bij het opslaan van een project op je computer of apparaat? Wat de reden ook is dat je je afvraagt ​​wat een PNG-bestand is, deze eenvoudige gids zal alles onthullen.

Wat is een PNG-bestand?

Een PNG (Portable Network Graphic) is een afbeeldingsbestandsindeling die een bitmap bevat en gebruik maakt van verliesvrije compressie – vergelijkbaar met een GIF-bestand, maar zonder animatie. Dankzij de 24-bits RGB- en 32-bits RGBA-indexering is het een populaire keuze voor webafbeeldingen en digitale afbeeldingen.

PNG-afbeeldingen zijn veelzijdig en u kunt ze op de meeste besturingssystemen openen, opslaan en bewerken. MacOS-computers slaan schermafbeeldingen zelfs standaard op als PNG-afbeeldingen, terwijl fototoepassingen op Windows-apparaten worden geopend als PNG-bestanden.

U kunt dit afbeeldingsbestandstype gebruiken met browsers, fotobewerkingssoftware zoals Photoshop en diverse andere toepassingen. Het .png-bestand kan bovendien worden geüpload naar uw websitebouwer of als bijlage bij e-mails worden gevoegd, net als andere afbeeldingsbestanden.

PNG’s zijn een soort rasterafbeeldingsbestand. Hoewel het PNG-bestandsformaat niet zo gebruikelijk is als JPG-afbeeldingen, wordt het door de meeste computergebruikers herkend. Het is een uitstekende keuze voor kleine afbeeldingen die originele kwaliteit vereisen en geen invloed hebben op de laadtijden van websites. PNG-afbeeldingen kunnen net als elk ander afbeeldingsbestandstype worden bekeken, bewerkt, opgeslagen en gedeeld.

Nu u de vragen kunt beantwoorden over wat een PNG-bestand is en waarvoor een PNG-bestand wordt gebruikt, gaan we technischer worden.

Hoe open ik een PNG-bestand?

U kunt PNG-foto’s openen in elke grote webbrowser, inclusief Firefox of Chrome. Daarom kunt u deze afbeeldingen bekijken zonder dat u ze op uw harde schijf of een externe opslagoplossing hoeft op te slaan.

Als u Windows gebruikt, kunt u een PNG-foto openen in uw favoriete webbrowser met behulp van de eenvoudige sneltoetsen – Ctrl + O.

Om een ​​PNG te openen in Photoshop, Google Drive of andere toepassingen, probeert u het volgende: Bestand -> Openen -> Selecteer uw bestand -> Enter. Sneltoetsen kunnen ook nuttig zijn, inclusief het “+” teken wanneer u in Google Drive werkt.

Het openen van PNG-bestanden is verre van omslachtig en vergelijkbaar met vele andere.

Hoe converteer ik een PNG-bestand?

Een PNG-bestand kan worden geconverteerd om aan de eisen van gebruikers te voldoen. Mogelijk wilt u bijvoorbeeld de grootte van het bestand verkleinen en naar JPG converteren. Geen probleem, want converteren naar dit bestandsformaat is mogelijk en nog beter: eenvoudig te doen. De meeste besturingssystemen en bijbehorende beeldsoftware kunnen deze wijzigingen in het bestandstype aanbrengen, inclusief Photoshop en Corel Draw. Ga intuïtief naar Bestand -> Opslaan als -> Selecteer een nieuw bestandstype in een vervolgkeuzemenu.

Klaar en klaar!

U kunt ook PNG-foto’s exporteren als andere bestandstypen in Paint, Apple Preview en een aantal andere fotoviewerpakketten.

Afronden

Als je wilt weten wat een PNG-bestand is? of “Waar wordt een PNG-bestand voor gebruikt?” je zou nu meer verlicht moeten zijn. Maar mocht je iets gemist hebben, hier is een samenvatting.

PNG is een rasterafbeeldingsbestand met verliesvrije bitmapcompressie, geschikt voor online gebruik. Het kan op alle besturingssystemen worden geopend en bewerkt en is compatibel met veel beeldgerelateerde apps. Of u nu een website-eigenaar of een algemene consument bent, PNG zal een rol spelen in uw dagelijkse computeractiviteiten.