Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Wat is een TF-kaart? Alles wat je moet weten!

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Wat is een TF-kaart? Alles wat je moet weten!

Omdat er tegenwoordig zoveel verschillende soorten geheugenkaarten beschikbaar zijn, vraagt ​​u zich misschien af ​​welke het beste zijn voor uw apparaten. U bent waarschijnlijk de naam “TF-kaart” tegengekomen.

Dus, wat is een TF-kaart? Wat zijn de toepassingen ervan en waarin verschilt dit van een SD-kaart?

Laten we erin duiken en erachter komen!

Wat is een TF-kaart?

De TF staat voor TransFlash en is in feite de vroegere naam van de huidige microSD-kaart. Het is ontwikkeld door Motorola en SanDisk en uitgebracht in 2005.

Met afmetingen van 11 mm x 15 mm x 1 mm is dit de kleinste op maat gemaakte geheugenstick op de markt. Het is veel compacter dan de SD-kaart, terwijl de functionaliteit behouden blijft.

Bovendien kunnen TF-geheugenkaarten werken met een SD-adapter en zijn ze compatibel met alle SD-kaartlezers. De SD Association heeft het eind 2004 officieel omgedoopt tot microSD, waardoor het lid werd van SD Products.

Wat is een SD-kaart?

De SD-kaart is een opslagapparaat geïntroduceerd door Panasonic, SanDisk en Toshiba.

Er werden verschillende apparaten gebruikt, zoals multimediaspelers, digitale camera’s en videogameconsoles. De overdrachtsnelheid is behoorlijk snel. Hij is ook klein en hot-swappable, wat betekent dat u hem op een apparaat kunt plaatsen of ervan kunt verwijderen zonder hem eerst uit te schakelen.

TF-kaart versus SD-kaart

Nu we weten wat elke kaart is, gaan we kijken naar de zeven belangrijkste verschillen ertussen.

grootte en uiterlijk

Beide zijn verkrijgbaar in verschillende maten. De SD-kaart is groter (24 mm x 32 mm x 2,1 mm), terwijl de TF kleiner is (15 mm x 11 mm x 1 mm).

Sollicitatie

Hoewel de SD het meest geschikt is voor draagbare apparaten, zoals camera’s en multimediaspelers, wordt de Micro TF-geheugenkaart het grootste deel van zijn toepassing gevonden in mobiele telefoons.

Mensen zijn het echter ook gaan gebruiken in GPS-apparaten, drones en draagbare muziekspelers.

Transformatie

Vanwege ontwerp- en grootteverschillen is het niet mogelijk om een ​​SD-kaart te gebruiken in een apparaat dat alleen een TF-kaartsleuf heeft. Het omzetten van een TF naar een SD-kaart is echter mogelijk met behulp van een adapter.

Beveiliging

De SD-geheugenstick heeft meestal een schrijfbeveiligingsschakelaar, de TF niet. Door de schakelaar naar de “Vergrendelen”-positie te schuiven, kunt u uw gegevens beschermen tegen onbedoelde verwijdering of wijziging.

Prijs

De SD-kaart is meestal duurder dan de TF-geheugenstick.

Oorsprong

Panasonic, Toshiba en SanDisk ontwikkelden de SD-kaart in augustus 1999.

TF is de volgende generatie geheugenstick die in 2004 door Motorola en SanDisk is uitgebracht

capaciteit

Vanwege zijn formaat heeft de Micro TF-kaart een opslaglimiet van 1TB.

Aan de andere kant hebben de nieuwste SD-kaarten een capaciteit tot 128 TB.

Afronden

Nu u de verschillen kent, vraagt ​​u zich misschien af ​​welke u moet gebruiken.

Beide kaarten hebben hun toepassingen, waarbij grootte en capaciteit de belangrijkste verschillen zijn.

SD-geheugensticks zijn populair voor grotere apparaten die meer opslagruimte nodig hebben. Aan de andere kant zijn microSD-kaarten goedkoper, compacter en worden ze vooral gebruikt in mobiele telefoons en andere kleine apparaten.

Samenvattend is er hier geen goede of foute keuze; het hangt allemaal af van de slots en opslagvereisten van uw apparaat.