Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Wat is een tijdlijn op Facebook? [All You Need to Know]

Let op: het volgende artikel zal je helpen: Wat is een tijdlijn op Facebook? [All You Need to Know]

Oké, we gebruiken allemaal al een tijdje sociale mediaplatforms.

Je bent dus waarschijnlijk bekend met de tijdlijn van Facebook en wat deze te bieden heeft. Of dat denk je toch.

Wat als ik je vertelde dat er meer is dan op het eerste gezicht lijkt?

Kijk gewoon:

Wat is een tijdlijn op Facebook?

Je berichten, vermeldingen, tags en ervaringen worden allemaal in chronologische volgorde verzameld. Dit is de visuele weergave die bekend staat als FB-tijdlijn. Alles wat je doet en deelt op het platform gaat daar verder.

Vroeger werd dit de ‘muur’ genoemd. Nu worden uw profiel en activiteit gecombineerd, waardoor u gemakkelijker op het platform kunt navigeren.

Uw FB-pagina kan visueel in drie hoofddelen worden verdeeld: profiel- en omslagfoto’s, informatie en tijdlijn.

Het eerste wat bezoekers zien zijn uw profiel- en omslagfoto’s. Linksonder ziet u uw informatie – waar u woont, waar u werkt, wat u heeft gestudeerd, enz. Aan de rechterkant kunt u uw activiteiten zien – levensgebeurtenissen, foto’s, tags, enz.

Hoe te gebruiken?

Weet jij hoe je je tijdlijn op Facebook kunt bekijken?

Ga eerst naar uw profiel door op te klikken op je foto in de linkerbovenhoek van Facebook.

Zodra u daar bent, kunt u beginnen met het instellen van uw profiel en het plaatsen van berichten op uw tijdlijn. Je eerste bericht is het begin van je FB-tijdlijn. Net daarboven vindt u het gedeelte ‘Status bijwerken’.

U kunt echter ook een bericht maken vanuit uw dashboard. Gebruik het vak Waar u aan denkt bovenaan uw pagina.

Hoe spannend het ook is om je leuke foto’s en ervaringen te delen, onthoud dat andere mensen kunnen zien wat je op je tijdlijn plaatst. Jij kan Bepaal wie uw informatie ziet uit de instellingen. U kunt hiertoe toegang krijgen door op de drie stippen boven het statusupdategedeelte te klikken en naar de profiel- en tagginginstellingen te gaan.

Van daaruit kunt u beslissen hoe u uw berichten deelt en wie ze kan zien. Dit is verplicht om de Facebook-tijdlijnfunctie te gebruiken. Vaak realiseren mensen zich niet dat hun berichten openbaar zijn of met de verkeerde bezoekers worden gedeeld.

Veel bedrijven bekijken tegenwoordig bijvoorbeeld de socialemediaprofielen van potentiële sollicitanten. Je wilt niet dat een willekeurige feestfoto je carrière in de weg staat.

Dan wil je kiezen wie kan er nog meer naar je posten? FB-tijdlijn. Dit kan alleen jij zijn, maar je kunt ook toestaan ​​dat je vrienden berichten plaatsen.

Als je voor het laatste kiest, zorg er dan voor dat je de vrienden die je toevoegt vertrouwt. De beste beslissing zou echter zijn om het te doen Schakel verificatieopties in aan het einde van de sectie. Hierdoor heb je volledige controle over welke berichten op je profiel worden gedeeld.

Wist je ook dat je het publiek voor elk bericht kunt kiezen terwijl je het maakt? Hier is hoe:

  1. Klik op waar denk je aan bovenaan de jouwe nieuws of Tijdlijn. Vanaf hier kunt u uw bericht maken.
  2. Direct onder uw naam staat de geselecteerde doelgroep (bijvoorbeeld vrienden). Klik erop om uit de andere opties te kiezen.

Je kunt ook het publiek voor een oud bericht in de Facebook-geschiedenistijdlijn wijzigen door op het kleine pictogram naast de datum en tijd van het bericht te klikken.

Als u niet weet wat er openbaar is op uw tijdlijn, kunt u daar op een eenvoudige manier achter komen. Ga tot de bodem toe Profiel- en tagging-instellingen en klik Zien als. Hierdoor kun je Bekijk welke van je berichten openbaar zijn. Je kunt ook zien hoe je profiel er voor vreemden uitziet.

Als je iets ziet dat je niet bevalt, kun je het publiek wijzigen of het verbergen op je tijdlijn. Vergeet niet dat de originele poster het publiek definieert. Zelfs als je dingen voor je tijdlijn verbergt, kunnen ze nog steeds op Facebook verschijnen.

Hoe u uw tijdlijn op Facebook kunt bekijken

Er is een eenvoudige manier om uw hele geschiedenis te bekijken en uw tijdlijn te doorzoeken.

  1. Ga naar je pagina door op je foto in de linkerbovenhoek van Facebook te klikken
  2. Klik op de drie stippen rechts onder je omslagfoto.
  3. Kiezen Activiteiten logboek uit het vervolgkeuzemenu
  4. Verken je Facebook-geschiedenis.

Je kunt al je Facebook-activiteiten controleren in het activiteitenlogboek. U kunt zoeken op tijd en datum en uw tijdlijn ordenen.

Afronden

Je tijdlijn is je dagboek. Het is jouw digitale gezicht naar de wereld. Daarom is het belangrijk om er controle over te hebben.

Het goede nieuws is dat je nu alles weet over je tijdlijn.

Dus, wat wil je met de wereld delen?