Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Wat is het beste videoformaat voor YouTube?

Let op: het volgende artikel zal je helpen: Wat is het beste videoformaat voor YouTube?

Voorstellen:

Je wilt beginnen met uploaden naar YouTube, maar je moet een geschikt formaat voor je video kiezen.

Plots zie je dingen als “.mp4” of “.avi”. Er ontstaat verwarring.

Geen zorgen.

Ik ben hier om alles uit te leggen over het beste videoformaat voor YouTube.

Wat is het beste videoformaat voor YouTube?

Volgens YouTube zijn de MP4-containers het beste videoformaat om te uploaden. Google raadt het gebruik van de H.264-videocodec en een beeldverhouding van 16:9 aan voor de beste resultaten.

Wat dit allemaal in vrijwel alle gevallen betekent, is dit .mp4-bestand type is het beste formaat voor YouTube-video’s. De H.264-codec wordt doorgaans gebruikt in het MPEG-4-containerformaat, dat vervolgens wordt geclassificeerd als een .mp4-extensie.

Dit is natuurlijk slechts een van de mogelijke YouTube-bestandstypen die de site toestaat.

Geen fan van?

Hier is meer:

Welke videoformaten ondersteunt YouTube?

Afhankelijk van uw voorkeuren worden de volgende videoformaten ook ondersteund voor YouTube:

 • .MOV
 • .MPEG-1
 • .MPEG-2
 • .MPEG4
 • .MP4
 • .MPG
 • .AVI
 • .WMV
 • .MPEGPS
 • .FLV
 • 3GPP
 • WebM
 • DNxHR
 • ProRes
 • CineForm
 • HEVC (h265)

Welk videoformaat moet je kiezen voor je YouTube-video’s?

Als het gaat om de afmetingen van een YouTube-video, zijn de mogelijkheden letterlijk eindeloos.

Op te sommen:

Contentmakers wordt aangeraden een beeldverhouding van 16:9 te gebruiken voor hun uploads. Dit zorgt ervoor dat uw video perfect past op de meeste monitoren en videoschermen – de meeste hebben ook dezelfde afmetingen.

Als u niet zeker weet welke beeldverhouding u moet gebruiken, 16:9 is het beste.

Maar:

Gebruik 21:9 zorgt ervoor dat uw video breder lijktwaardoor het een soort filmische sfeer krijgt.

Een andere veel voorkomende is 4:3, wat gebruikelijker was vóór de komst van breedbeeldschermen. Het doet De video lijkt meer op een vierkant dan de andere aspectverhoudingen die we noemden.

Er is meer waar dat vandaan komt.

De minst mogelijk YouTube-resolutie is 144pterwijl Hoge resolutie Video’s worden meestal geüpload naar 1080p. Als uw bestand de indeling 16:9 heeft en u wilt het in hoge definitie uploaden, probeer het dan te coderen in 1920 x 1080 pixels.

720p wordt ook als een goed alternatief beschouwd voor inhoud van hoge kwaliteit. Codering op 1280 x 720 pixels betekent dat uw video er niet zo scherp uitziet als 1080p, maar nog steeds mooi scherp is. Als je wilt dat je video’s er professioneel en van hoge kwaliteit uitzien, moet dat je doel zijn 720p en hoger.

YouTube ondersteunt echter ook hogere dimensies zoals 4K. Als u op zoek bent naar uploads hoogst mogelijke YouTube-videoresolutie, uw doel is 2160p. Bij een typische beeldverhouding van 16:9 komt dit overeen met 3840 x 2160 pixels. En onlangs introduceerde de site ook ondersteuning voor 8K-resolutie bij 7680 x 4320 pixels als je echt de grenzen wilt verleggen.

Waarom is het belangrijk om het juiste videoformaat te kiezen?

Het beste videoformaat voor YouTube is het formaat dat het beste past bij de doelgroep die je wilt bereiken.

Laat me uitleggen waarom.

Beeldverhouding is belangrijk – als dat is wat u met uw inhoud bedoelt meestal bekeken op een computermonitor of televisie, dan kun je het beste voor 16:9 kiezen. De grootte van het scherm betekent ook dat je met een hogere resolutie moet coderen, omdat video’s van lagere kwaliteit er niet goed uitzien op een groot scherm.

Aan de andere kant, als je dat wilt aanbieden beste ervaring op smartphones, kunt u het beste een beeldverhouding gebruiken die past bij moderne mobiele beeldschermen. Een andere optie is om uw video compatibel te maken met een beeldverhouding van 9:16 voor portretweergave. Deze verhouding houdt de afmetingen van het scherm hetzelfde als 16:9, maar gebruikt portretmodus in plaats van landschap.

Bevindt uw doelgroep zich in een gebied met trage internetsnelheid, Lagere kwaliteit kan zelfs een pluspunt zijn. Een kleiner YouTube-videoformaat gebruikt minder bandbreedte. Dus als je hiervan wilt profiteren, is coderen op 720p of zelfs lagere kwaliteit een goede optie.

Bovendien is een FLV-formaat geschikter voor kleinere bestandsgroottes dan MP4. Dit komt omdat FLV gespecialiseerd is in hogere compressie om video’s met minimale inspanning afspeelbaar te maken via webbrowsers.

Aan de andere kant, als dat is wat je zoekt creëer een filmische ervaring, zoals een filmtrailer, en probeer deze vervolgens in de hoogst mogelijke kwaliteit te uploaden. Het gebruik van een MP4-videoformaat wordt het meest aanbevolen om de beste compressieresultaten te bereiken. H.264 is veruit de beste codec voor YouTube en de meest voorkomende, goed voor 92% van de streamingformaten.

Je kunt ook proberen je video te coderen in een ander formaat, zoals 21:9, waardoor deze op breedbeeldschermen past.

Wat is het verschil tussen bestandscontainers en bestandscodecs?

Dit is waar het een beetje technisch wordt.

Simpel gezegd bestaat een videoformaat uit een bestandscontainer en een bestandscodec.

Mensen gebruiken dit laatste om dit te doen Een digitaal videobestand comprimeren of decomprimeren. Het MP4-formaat gebruikt de H.264-codec om bestanden te comprimeren, wat ook het standaard YouTube-videoformaat is.

Het doel van het comprimeren van een bestand is dus om het kleiner te maken en sneller over te dragen.

Zodra het gecomprimeerde bestand is verzonden, wordt het gedecodeerd om het zichtbaar te maken. Een hulpmiddel dat het kan Alleen bestanden comprimeren of coderen heet encoder. Het tegenovergestelde hiervan is een decoder, een apparaat dat alleen videobestanden kan decoderen.

Nadat een video is gecomprimeerd, wordt deze opgeslagen in een Bestandscontainerformaat, ook wel wrapper of metabestand genoemd. Een bestandscontainer neemt de audio- en videostreams samen met metagegevens en combineert deze tot één multimediabestand. Dit kan vervolgens worden afgespeeld met behulp van mediaafspeelsoftware.

De naam van het bestandsformaat volgt doorgaans de naam van de container, b.v. B. MP4. YouTube gebruikt voor de meeste video’s de H.264-codec en het MP4-containerformaat.

Handige tips voor het uploaden van video’s naar YouTube

Algemene vereisten en inhoudstype

De maximaal toegestane bestandsgrootte van YouTube-video’s is 256 GBen is de maximale lengte 12 uren.

Als u echter inhoud langer dan 15 minuten wilt uploaden, moet u dit doen verifieer uw Google-account. Wil een kanaal inkomsten genereren met zijn video’s, dan heeft het minimaal 1.000 abonnees en 4.000 publieke kijkuren nodig.

De communityrichtlijnen van YouTube verbieden ook haatdragende, gewelddadige of seksuele inhoud. De inhoud die u plaatst mag niet schadelijk zijnof de verkoop van illegale goederen of diensten bevorderen, zoals gestolen bankrekeningen en drugs.

Gebruik een aangepaste miniatuur en presentatie

Zodra u er zeker van bent dat aan alle noodzakelijke vereisten is voldaan, kunt u beginnen met uploaden.

Als je het niet zeker weet, film je video dan in hoge resolutie en een beeldverhouding van 16:9. Zorg er ook voor dat je een geschikt YouTube-uploadformaat gebruikt. Het maken van een aangepaste thumbnail en titel is ook erg belangrijk om de aandacht op uw inhoud te vestigen.

Doe jouw Miniatuur verwijderen door felle kleuren en grote tekst die opvalt in een kleiner formaat.

Zorg er ook voor dat je thumbnail of videotitel geen aanstootgevende, gewelddadige of seksuele inhoud bevat. Vermijd het gebruik van auteursrechtelijk beschermde inhoud. Vermijd het gebruik van auteursrechtelijk beschermde inhoud als u dat niet wilt Waarschuwingen vanwege auteursrechtklachten tegen jouw kanaal. Als je muziek in je video wilt gebruiken, kies dan een royaltyvrije track.

Kies het juiste formaat

Je herinnert je misschien dat van de compatibele videoformaten voor YouTube MP4 het meest wordt aanbevolen. U kunt ook het beste een H.264-videocodec gebruiken voor videocompressie en een AAC-LC-audiocodec met een bemonsteringsfrequentie van 96 kHz of 48 kHz.

De framesnelheid is ook belangrijk. De meest voorkomende op YouTube zijn 30 frames per secondeof 60 frames per seconde. Het ondersteunt echter ook andere, zoals 24, 25, 48 en 50 frames per seconde.

Als je wilt dat je video er zo vloeiend mogelijk uitziet, kies dan een hogere framesnelheid.

Wat de bitrate betreft, zou ik het volgende aanbevelen:

 • SDR-uploads
  • 5 Mbps bij 720p in standaard framesnelheid (24, 25 of 30 frames per seconde)
  • 7,5 Mbps bij 720p bij hoge framesnelheid (48 frames per seconde of hoger)
 • HDR-uploads
  • 6,5 Mbps bij 720p in standaard framesnelheid
  • 9,5 Mbps bij 720p bij hoge framesnelheid

Afronden

Uiteindelijk moet je het formaat gebruiken dat het beste werkt voor het doel van je video. In de meeste gevallen betekent dit het gebruik van MP4, een beeldverhouding van 16:9 en een kwaliteit van minimaal 720p of hoger.

Als je wilt dat kijkers je inhoud op een groot scherm zien, overweeg dan om YouTube-videoformaten te gebruiken die groter zijn dan de standaardafmetingen van YouTube, zoals: B. 1440p of zelfs 4K.

Maar.

Als uw video het meest geschikt is voor smartphones of regio’s met lage internetsnelheden target, kunt u het zich veroorloven deze met een lagere resolutie en framesnelheid te uploaden.

Om uw kansen te maximaliseren dat uw inhoud wordt bekeken gepromoot door het YouTube-algoritme, moet je in hoge kwaliteit uploaden en nergens aanstootgevende of gewelddadige inhoud tonen. Het gebruik van een aangepaste thumbnail is belangrijk om kijkers te trekken en klikken te genereren. Combineer dit met een goede titel voor het beste resultaat.

Zorg er ook voor dat je video minimaal 24 frames per seconde draait en vermijd auteursrechtelijk beschermd materiaal zoals muziek.

Dus wat upload je nu?

Mục lục