Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Wat is het, waar dient het voor en wat is het belang ervan in computernetwerkprotocollen?

Netwerkprotocollen verschillen afhankelijk van de kenmerken die hun ontwikkelaar of fabrikant eraan heeft toegewezen. De vraag zou zijn hoe deze programmeurs erin slagen een netwerk te ontwerpen dat gegevensblokken met anderen kan verbinden en uitwisselen. Het antwoord is simpel: “Omdat ze overeenkomen met het OSI-lagenmodel”.

In dit artikel leggen we uit hoe de Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) Zorgen voor een grotere compatibiliteit en verbetering van de werking tussen verschillende soorten netwerktechnologieën.

Wij laten het je zien Hoe informatie wordt overgedragen vanuit de programma’s van een applicatievia een netwerkmedium naar andere programma’s die zich op verschillende computers in het netwerk bevinden, ongeacht hun geografische gebied.

Wat is het OSI-laagmodel voor computernetwerkprotocollen?

Het OSI-model vanwege zijn acroniem in het Engels «Open systeeminterconnectie»zijn standaarden gemaakt voor open systemen. Deze universele standaarden of standaarden zijn vastgesteld door de Internationale Organisatie voor Standaardisatie, ISO (in Engels “Internationale Organisatie voor Standaardisatie”).

Het model onderzoekt de protocollen waaraan open netwerken zich moeten houden om betrouwbare verbindingen te laten bestaan Tot deze netwerken behoren met name de netwerken die door verschillende technologieontwikkelaars zijn gecreëerd. Dat wil zeggen, om het ene netwerk door het andere te kunnen identificeren, moeten ze voldoen aan de gestandaardiseerde parameters van het OSI-laagmodel.

Voordat we echter verder gaan, moeten we enkele gegevens kennen die nodig zijn om eindelijk te begrijpen welke netwerkprotocolstandaarden van toepassing zijn.

Oorsprong

Tussen de jaren 60 en 70 Monolithische architectuurnetwerken kenden een zeer belangrijke groei toen bedrijven zich de voordelen van technologie bij het beheer van hun gegevens realiseerden.

Dit leidde tot een belangrijk probleemDe technologieën van de verschillende bedrijven konden niet met elkaar communiceren omdat de protocollen die werden gebruikt om ze te ontwikkelen niet dezelfde waren. het creëren van onverenigbaarheid tussen hen.

Veel bedrijven hebben dit probleem opgelost ontwerp een derde netwerk Ik heb de logs van de twee oorspronkelijke netwerken kunnen lezen, maar het probleem kon niet definitief worden opgelost omdat dit netwerk ook niet compatibel was met andere open netwerken van andere fabrikanten.

Deze problemen bleven groeien en veel bedrijven oefenden druk uit op de Amerikaanse regering om actie te ondernemen.

Verhaal

Pas in 1984 verscheen eindelijk het OSI-modeldat met het nummer werd geaccepteerd in de ISO-normen ISO/IEC 7498-1dat 7 niveaus van naleving van het OSI-model toekent.

Het stelt de regels of universele taal vast die elk netwerkprotocol moet hebben zodat het als zodanig gezien kan worden en daarmee de affiniteit met andere netwerken gewaarborgd is.

evolutie

Na de acceptatieperiode van het OSI-model Er begonnen meer flexibele protocollen te bestaanVanaf dat moment Het model zelf is in werkelijkheid niet precies vervuld en de lagen zijn niet zo verschillend als het model suggereert.

Terwijl het een model is dat uitstekend geschikt is voor het aanleren van netwerkenHet is zeer waarschijnlijk dat fabrikanten hun netwerkprotocollen ontwikkelen zonder specifiek te zijn over hoe hun model dit specificeert.

Wat zijn de voordelen van een computernetwerk met het ISO-model?

Onder de voordelen die worden geboden door het ontwikkelen van een computernetwerk met behulp van het ISO-model kunnen we de volgende noemen:

 • Het OSI-referentiemodel kan worden gebruikt om een ​​raamwerk te creëren dat dit kan doen Vergemakkelijkt het begrip van informatieoverdracht via een netwerk.
 • Laat zien hoe datapakketten of blockchain worden overgedragen vanuit de applicatieprogramma’s via bepaalde middelen van het netwerk en bereikt een ander programma dat zich op een andere computer bevindt die zich ook op hetzelfde netwerk bevindt, zelfs als de afzender en degene die deze informatie ontvangt over verschillende soorten netwerkmedia beschikken.
 • Hiermee kan bestaande communicatie in het netwerk in eenvoudiger delen worden opgedeeld en klein
 • Normaliseer ongelijksoortige hardware en software een netwerk zodat ze met elkaar kunnen communiceren.
 • Standaardiseer de componenten van een netwerk Faciliteren van de ontwikkeling en ondersteuning van de verschillende producten die door fabrikanten worden aangeboden.

Wat zijn de lagen van het model en welke functie heeft het in het netwerk?

Zoals reeds vermeld, stelt het OSI-model normen voor universele communicatie tussen verschillende netwerkprotocollen. Het omvat het analyseren van hoe gegevensblokken door het netwerk bewegen om het communicatieproces van de ene computer naar de andere te begrijpen.

Voor dit doel heeft het model het werk opgedeeld in 7 verschillende niveaus of niveaus, die elk een specifieke taak hebben.

Wij laten u zien van hoog naar laag:

Sollicitatie

De applicatielaag Het staat het dichtst bij de gebruikerFuncties die geen services leveren aan een andere laag van het OSI-model, maar alleen dienen om netwerkservices te leveren aan de applicaties waarover de gebruiker beschikt.

Een voorbeeld hiervan is een Excel-spreadsheet of een internetbrowser.

Prestatie

Het is de laag gewijd aan gegevensrepresentatieDat wil zeggen, er is gegarandeerd dat de informatie die wordt verzonden door laag nummer 7, die van de applicatie, wordt gelezen.

Deze laag is bedoeld voor vertaling tussen verschillende populaire formaten De gegevens worden in een gemeenschappelijk formaat gebruikt, zodat de ontvanger deze kan begrijpen en de gegevens kan comprimeren en coderen.

ontmoeting

Wanneer twee hosts communicerenDeze laag wordt gebruikt om de administratie in te richten en de sessie daartussen te beëindigen. Het doel van de laag is om verschillende voorzieningen aan te bieden, zodat de gegevensoverdracht en de serviceklassen efficiënt zijn.

vervoer

De transportlaag is bedoeld voor end-to-end-verbindingenDat wil zeggen, het transporteert de gegevens die proberen de bovenste lagen van implementatiedetails te isoleren. Deze laag brengt alle virtuele verbindingen op een elegante manier tot stand, bevat en beëindigt om betrouwbare service te bieden.

Rood

De zogenaamde netwerklaag zorgt voor connectiviteit en selecteert de route tussen twee hostsystemenongeacht of ze zich op geografisch gescheiden netwerken bevinden.

“UPDATE ✅ Wil je weten hoe het ISO-OSI-lagenmodel is gedefinieerd en hoe het werkt? ⭐ VOER HIER IN ⭐ en leer er alles over ✅ GEMAKKELIJK en SNEL ✅”

Op dit niveau bevinden zich de routers, die tot taak hebben de functies te routeren, de gegevens te fragmenteren en vervolgens te herstellen.

Deze laag is verdeeld in drie delen:

 • Toegang
 • convergentie
 • convergentie onafhankelijk

Waar dient het OSI-model voor en wat is het belang ervan in computernetwerkprotocollen?

Dataverbinding

De OSI-modellaag Data Link, Zijn functie is het bieden van betrouwbare doorvoer via fysieke verbindingen. Dat wil zeggen, het is de fysieke adressering van de toegang die het netwerk mogelijk heeft, de topologie en de stroomcontrole.

Het is op zijn beurt onderverdeeld in:

 • Lagere klasse van Logische verbindingscontrole (LLC)bepaalt hoe de datablokken worden verzonden.
 • Lagere klasse van Mediatoegangscontrole (MAC)Het is zijn taak om te fungeren als controller van de netwerkadapter, d.w.z. de onderliggende hardware.

Waar dient het OSI-model voor en wat is het belang ervan in computernetwerkprotocollen?

natuurkunde

Het eerste niveau definieert alle technische specificaties, mechanisch, elektrisch of functioneel, om een ​​fysieke verbinding tussen eindsystemen in of uit te schakelenonder andere functies.

Het is ook gewijd aan alles wat te maken heeft met spanning, veranderingen in de spanningstijd, fysieke datasnelheid, fysieke connectoren en alle andere attributen die als fysieke specificatie worden gedefinieerd.

Lijst met de belangrijkste protocollen die werken tussen de 7 lagen van het OSI-model

Er zijn verschillende protocollen die werken als een reeks regels en procedures tussen twee of meer computers in een netwerk. Terwijl we ons verdiepen in de analyse van het OSI-model, willen we u de belangrijkste protocollen laten zien die u in dit model kunt vinden.

Vervolgens beschrijven we ze:

IK P

Van Engels internet ProtocolGegevens worden vanuit het netwerk verzonden via blokken die we pakketten of datagrammen noemen en die in grootte variëren. Het maakt deel uit van de verschuiving “Rood” van het OSI-model.

Dit protocol garandeert niet of een datagram zijn bestemming correct zal bereiken of niet, aangezien het gedupliceerd of in een foutieve volgorde kan aankomen, in een andere volgorde dan de opgegeven volgorde, of simpelweg niet kan aankomen.

TCP

Het transmissiecontroleprotocol met de naam Transmissiecontroleprotocolis een van de meest gebruikte protocollen op internet.

Het is verantwoordelijk voor het beheer van de gegevensstroom afkomstig van of gericht naar het lagere niveau van het OSI-model. Zijn missie is om twee computers die op het netwerk zijn aangesloten de uitvoer van gegevens te laten controleren.

Dit protocol hoort bij de laag “Vervoer” van het OSI-model.

NetBIOS

Het netwerkprotocol dat diensten levert zoals:

 • Naam dienstHier worden de namen vastgelegd van computers, applicaties en andere instrumenten die kunnen worden geïdentificeerd en op het netwerk zijn aangesloten.
 • Pakketdienstenmaakt het gemakkelijker om datapakketten van een netwerk te verzenden en te ontvangen.
 • VergaderserviceNet als bij het TCP-protocol kunnen verbindingen tot stand worden gebracht tussen twee of meer punten in een netwerk.

Het NetBIOS-protocol behoort tot de laag “Ontmoeting” van het model.

Wifi

Wireless Fidelity is een set draadloze netwerkstandaarden gebaseerd op IEEE 802.11-specificaties. Het wordt ook gebruikt voor internettoegang.

Dit protocol hoort bij het podium “Dataverbinding”.

HTTP

Dit protocol voor internettoegang hoort bij het podium “Sollicitatie” van het OSI-model. Het zijn logische links die verantwoordelijk zijn voor het verwerken en reageren op alle verzoeken die we doen om een ​​webpagina weer te geven.

Als je vragen hebt, laat ze dan achter in de reacties. We zullen u zo snel mogelijk antwoorden en het zal zeker een grote hulp zijn voor andere leden van de gemeenschap. Bedankt ????