Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Wat is mobiel adverteren? [All You Need To Know]

Let op: het volgende artikel zal u helpen: Wat is mobiel adverteren? [All You Need To Know]

Vraagt ​​u zich af hoe u uw doelgroep kunt bereiken?

Hier is een idee: reclame voor mobiele telefoons.

Wist je dat er nu wereldwijd 3,8 miljard smartphonegebruikers zijn?

Dit is duidelijk het beste moment om mobiel te adverteren! Sterker nog: 75% van de klanten ontvangt het liefst aanbiedingen via sms.

Maar wat is mobiel adverteren eigenlijk?

Lees verder terwijl we u alles laten zien wat u moet weten.

Wat is mobiel adverteren?

Allereerst: wat is een advertentie?

Het is de magie om ervoor te zorgen dat mensen uw product of dienst opmerken.

Mobiel adverteren is een van de meest populaire technieken in digitale marketing. Het richt zich eenvoudigweg op advertenties die zijn ontworpen voor mobiele apparaten: smartphones, tablets en draagbare apparaten.

Een mobiele advertentie kan als volgt worden weergegeven:

  • SMS- of MMS-aanbieding
  • Telefonische meldingen
  • Websitebanner of koptekst
  • Advertenties voor mobiele apps

En nog veel meer.

Hoe werkt mobiel adverteren?

Mobiel digitaal adverteren is meer dan u denkt.

Die kledingadvertentie die op uw scherm verscheen? Het is daar om welke reden dan ook niet neergezet.

Merken genereren deze telefoonadvertenties op basis van verschillende digitale marketingpraktijken. Dit omvat socialemediamarketing, e-mailmarketing, zoekmachineoptimalisatie (SEO), enz.

Met deze technieken kunnen advertentienetwerken de juiste demografische groepen identificeren.

Maar wacht even: wat is een advertentienetwerk?

Het is een eenheid die uitgevers en adverteerders met elkaar verbindt.

Stel dat u een advertentie wilt plaatsen voor uw nieuwe kledinglijn. U hebt een speciaal netwerk nodig om media van een uitgever te kopen. Dit wordt advertentievoorraad genoemd en verwijst naar waar u uw mobiele advertentiecampagne gebruikt.

Zodra u uw mobiele media heeft beveiligd bij een uitgever, kunt u beginnen met het produceren van uw advertenties.

Hoe zit het met de uitlijning?

Advertentienetwerken kunnen dit ook voor u doen.

Ze gebruiken gedragsgerichte targeting om de juiste markt te bereiken. Ze gebruiken gebruikersgegevens om advertenties weer te geven op basis van browsegeschiedenis, aankopen, enz. Met andere woorden: online gewoonten worden de basis voor op maat gemaakte advertenties. Dit vergroot de effectiviteit van uw campagnes.

Bied daarnaast andere mobiele advertentiediensten aan, zoals tracking, rapportage en analyse van uw campagnes.

Nu vraag je je waarschijnlijk af:

Hoe betalen adverteerders voor deze advertenties?

Bedrijfsmodellen voor mobiele reclame

Oké, we hebben het net gehad over hoe adverteren werkt op mobiele apparaten. Laten we verder gaan met de verschillende betalingssystemen die bij het proces betrokken zijn.

Ik zal je kennis laten maken met enkele bedrijfsmodellen:

  • Pay-Per-Click (PPC) – Zoals de naam al doet vermoeden, wordt er betaald wanneer een gebruiker op een enkele advertentie klikt. PPC wordt doorgaans gebruikt voor betaalde zoekadvertentiecampagnes, zoals: B. Zoekmachinemarketing. Anderen noemen dit betaalmodel ook wel Cost per Click (CPC).
  • Kosten per vertoning (CPI) – Er wordt betaald telkens wanneer een gebruiker een advertentie bekijkt.
  • Kosten per actie (CPA) – U krijgt betaald wanneer een klant een specifieke actie onderneemt, zoals: B. registreren voor een website.
  • Cost per Mille (CPM) – In deze opzet betaalt een adverteerder voor elke 1.000 advertentieweergaven. Uitgevers kiezen vaak voor deze betalingsregeling. Waarom? Het is degene die het grootste deel van de advertentie-inkomsten betaalt. Het is het meest geschikt voor telefonische reclamecampagnes die tot doel hebben de merkbekendheid te vergroten.
  • Click-Through Rate (CTR) – Marketeers betalen op basis van het aantal klikken op een specifieke link per aantal vertoningen.
  • Installatiepercentage (IR): Adverteerders betalen op basis van het aantal gebruikers dat een app of programma heeft geïnstalleerd.

Dat is dus eigenlijk hoe u adverteert op mobiele apps en apparaten.

Nu laten we u de verschillende advertentie-indelingen zien die u voor uw campagnes kunt gebruiken.

Soorten mobiele advertenties

Of het nu gaat om het versterken van hun branding, het genereren van leads of het stimuleren van meer omzet: digitale marketeers vertrouwen op goede mobiele advertenties.

Dit is verkrijgbaar in vele formaten, passend bij een specifiek gebruiksscenario.

Hier volgen de verschillende soorten mobiele advertenties:

In-app-reclame

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn het advertenties die worden weergegeven in een mobiele app.

Het kan een kleine banner zijn die een uitverkoop aankondigt, of een volledig automatisch afgespeelde video van een mobiele game-advertentie. Deze campagnes maken intensief gebruik van marketingmethoden zoals datatracking en gebruikerstargeting.

In-app-reclame is een enorme onderneming die het genereren van inkomsten voor mobiele uitgevers mogelijk maakt. Wist u dat de app-inkomstenstatistieken in 2020 maar liefst $ 581,9 miljard aan inkomsten registreerden?

Adverteerders kunnen erop vertrouwen als een beproefde manier om potentiële klanten te bereiken via de apps die ze gebruiken. In een wereld waar iedereen elke dag minstens twee apps opent, is het moeilijk om een ​​mobiele app-promotie onopgemerkt te laten.

Bannerreclame

Mobiele banneradvertenties zijn de oudste van het stel, maar nog steeds een traktatie. Het wordt ook wel display-advertenties genoemd en wordt vaak gebruikt op websites en in apps omdat het eenvoudig, goedkoop en gemakkelijk te implementeren is.

Deze advertenties kunnen statische afbeeldingen of geanimeerde beelden zijn. Wanneer gebruikers erop klikken, worden ze onmiddellijk doorgestuurd naar de site of app van de adverteerder. In-app-bestemmingen leiden meestal naar de App Store of Google Play Store.

Mobiele videoadvertenties

Feit – 79% van de mensen kijkt liever naar een video dan dat ze over een product lezen.

Het is veel boeiender dan die langdradige productbeschrijvingen die klanten wegjagen!

Om deze reden is videoreclame een van de meest gewilde technieken bij de productie van mobiele advertenties. Maar ze zijn ook het duurst.

Video’s worden automatisch of op verzoek van de klant afgespeeld op verbonden apps of websites. Beloningsadvertenties zijn geweldige voorbeelden waarbij een gebruiker een beloning ontvangt voor het bekijken van een video die niet kan worden overgeslagen.

Berichten

Dit zijn meldingen die op uw mobiele apparaat verschijnen. Wanneer u een app installeert, kunt u op elk gewenst moment toestaan ​​dat deze pop-upmeldingen verzendt, inclusief advertenties. Gebruikers hoeven de app niet te gebruiken om deze te krijgen. Je ontvangt ze als sms-berichten. Alleen geïnstalleerde apps kunnen deze echter naar u verzenden.

Gegamificeerde advertenties

Wat is gamified mobiel adverteren?

Het stelt gebruikers in staat om te communiceren met advertenties zoals in een game, wat ze zeer aantrekkelijk maakt.

Van snelle probleemoplossende video’s tot speurtochten: deze optie doet wonderen voor marketing-apps. Het is ook een goede manier om gebruikersgegevens en profielen te genereren voor toekomstige campagnes.

Native reclame

Native advertenties lijken behoorlijk op banneradvertenties, maar zijn subtieler. Ze worden niet rechtstreeks in de vorm van advertenties weergegeven, omdat ze niet “overlay” of “ingebed” op het scherm verschijnen. In plaats daarvan gaan ze op in de hoofdinterface van de app of website.

In dit geval is de kans kleiner dat ze het slachtoffer worden van adblockers.

Facebook biedt veel voorbeelden van adverteren in native mobiele apps. Ze verschijnen terwijl u door uw scherm bladert en gaan op in de mix van inhoud in de nieuwsfeed.

SMS-reclamecampagnes

Adverteerders maken vaak gebruik van sms-marketingsoftware die wordt aangeboden door een mobiel advertentiebedrijf.

Waarom?

Omdat ze willen dat hun advertenties een enorm bereik hebben. Sms-berichten maken deel uit van ieders dagelijks leven, dus het plaatsen van sms- en mms-advertenties in persoonlijke inboxen kan effectief zijn. Ze worden ondersteund door netwerkoperatoren.

Van kortingsbonnen tot aankondigingen van evenementen: tekstadvertenties zijn tegenwoordig heel gebruikelijk.

Sommige programma’s beschikken zelfs over tools voor targeting en campagneautomatisering die u kunt gebruiken om het proces te versnellen.

Hoewel mobiele reclame-uitingen een enorm potentieel hebben, leiden slecht ontworpen reclame-uitingen tot negatieve resultaten. Houd er ook rekening mee dat gebruikers eerst moeten inloggen voordat u hen sms-advertenties kunt sturen.

Dus.

Dit zijn de typen mobiele advertenties die u voor uw campagnes kunt gebruiken.

Is het de moeite waard om uw advertentiebudget in deze technieken te investeren?

De voordelen van mobiel adverteren

Er is een reden waarom bedrijven een sterke vraag hebben naar mobiele digitale advertenties.

Alleen al in de VS besteden bedrijven 11,2% van hun marketingbudget aan mobiele marketinginspanningen.

Waarom is dat?

Laten we kijken.

Geweldige dekking

We hebben al gezegd dat er wereldwijd miljarden gebruikers van mobiele apparaten zijn, toch?

Bovendien kan mobiel adverteren een groot publiek bereiken vanwege de toegankelijkheid ervan. Mensen gebruiken hun mobiele apparaten vrijwel constant. In tegenstelling tot televisie, radio en andere traditionele media kunnen mobiele advertenties gebruikers altijd en overal bereiken.

Betere geotargeting

Over toegankelijkheid gesproken: adverteren op mobiele apps maakt het ook gemakkelijker om consumenten te targeten op basis van hun locatie. Laptops, pc’s en andere traditionele media maken minder locatiemarketing mogelijk dan mobiele apparaten.

Tijdkritisch

Hier is nog een feit: de gemiddelde internetgebruiker controleert zijn telefoon 58 keer per dag. Het is dus veilig om te zeggen dat potentiële klanten aan hun telefoon gekluisterd blijven voor tijdgevoelige meldingen. U kunt op mobiele apparaten wachten op meldingen over speciale evenementen, aanbiedingen en andere advertenties.

Kostenefficient

Een smartphoneadvertentie is veel goedkoper dan een radio- of televisieadvertentie. Voor een fractie van de prijs bereikt u twee keer – zelfs drie keer – zoveel van uw doelgroep.

Vergeleken met desktopadvertenties zijn mobiele advertenties ook kosteneffectiever. PPC’s op smartphones kosten ongeveer 24% minder vergeleken met desktopklikken. Mobiele app-advertenties hebben ook een 40% hogere klikfrequentie dan desktopadvertenties.

Mobiele reclame versus mobiele marketing

Dus.

Wat is het verschil tussen mobiel adverteren en mobiele marketing?

Mobiele marketing is een algemener concept. Het maakt gebruik van meerdere methoden en datasets om zijn praktijken uit te voeren. Het gebruikt bijvoorbeeld locatiediensten om een ​​mobiele-telefoonadvertentie aan te passen. In dit geval kunnen gebruikers een advertentie alleen zien als ze zich in een geotagged gebied bevinden.

Aan de andere kant, wat is mobiel adverteren?

Het verwijst eenvoudigweg naar het proces van het weergeven van advertenties op mobiele apparaten. Via speciale netwerken kunnen marketeers mobiele media van uitgevers kopen en advertenties op hun platforms plaatsen. Ze richten zich op het programmatische biedproces. Hierdoor kunnen marketeers campagnes optimaliseren op basis van meerdere Key Performance Indicators (KPI’s). Deze komen in de vorm van bedrijfsmodellen zoals betalen per klik (PPC), kosten per vertoning (CPI), enz.

Zijn deze twee concepten dus hetzelfde?

Absoluut niet, maar ze passen wel bij elkaar.

Mobiele marketing is een overkoepelende term, en mobiel adverteren is slechts één aspect ervan.

Afronden

Iedereen is tegenwoordig verslaafd aan zijn mobiele apparaten.

Dit verklaart waarom mobiel adverteren steeds populairder wordt.

Tekstaanbiedingen, videopromo’s en app-reclame leiden nu de marketingrevolutie.

De beste tijd om op de kar te springen is vandaag.