Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Wat is Onion Over VPN? [A Beginner-Friendly Guide]

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Wat is Onion Over VPN? [A Beginner-Friendly Guide]

Internetprivacy is een groeiend probleem. Veel bedrijven blijven manieren vinden om uw gegevens te verzamelen en er inkomsten mee te genereren. Cybercriminelen proberen regelrecht uw gegevens en digitale fondsen te stelen. En hoewel traditionele VPN-diensten deel uitmaken van de strijd om privacy, ondernemen sommige VPN’s zelfs nog meer stappen om betere beveiliging te bieden.

Wat is Onion via VPN?

Onion Over VPN is een privacyoplossing die een extra laag anonimiteit bevat. Je internetverkeer gaat via een VPN-server (Virtual Private Network) en vervolgens via het Onion-netwerk, vaak bekend onder de afkorting Tor. Dit veilig en gecodeerd protocol stelt gebruikers in staat anoniem op internet te surfen. De functie, die vaak wordt meegeleverd bij reguliere VPN-dienstverleners, zorgt er vaak voor dat je automatisch van beide voordelen profiteert.

Voordelen

De tweezijdige oplossing van Onion VPN met Tor heeft verschillende duidelijke voordelen.

gebruikers vriendelijkheid

Er is de gemakkelijke manier… en dan de nog eenvoudigere manier om de veiligheid en anonimiteit te krijgen die Onion via VPN biedt.

De eerste manier vereist dat gebruikers verbinding maken met een betrouwbare VPN-server en pas daarna verbinding maken met een Tor-browser van hun keuze. De eenvoudigere aanpak is om een ​​van de vele VPN-services te kiezen die al bestaan ingebouwde functies voor dark web-browsen. NordVPN en ExpressVPN zijn hiervoor twee populaire opties. De meeste gebruikers zullen beide oplossingen eenvoudig en effectief vinden.

Betere beveiliging en privacy

Omdat alleen exit- en entry-knooppunten uw gecodeerde gegevens kunnen waarnemen, kunt u uitstekende beveiliging verwachten als u Tor en een VPN gebruikt. Hoewel bekend is dat sommige knooppunten slechte actoren zijn die inzicht proberen te krijgen in uw activiteiten; De meeste zijn betrouwbaar genoeg om uw gegevens als veilig te beschouwen.

Zeker, gegevensbeveiliging is van het allergrootste belang, maar het privé houden van uw identificatie kan ook een serieus probleem zijn. Dit geldt met name in restrictieve internetrechtsgebieden. Onion VPN-oplossingen bieden anonimiteit en kunnen censuur en encryptie door de overheid helpen omzeilen.

Nadelen

Hoewel Tor veel voordelen heeft ten opzichte van VPN, moet je toch rekening houden met enkele critici.

Slechte VPN-keuze

De handigste voordelen van het gebruik van Tor via VPN worden snel vergeten als de VPN-serviceprovider die u kiest niet ideaal is. Niet alle VPN’s hebben bijvoorbeeld een ‘no-log’-beleid. Dit betekent dat uw browse-activiteiten niet echt veilig en anoniem zijn. Als een overheid uw gegevens die op de server van een provider zijn opgeslagen, kan opvragen en openen, wordt het hele punt van de VPN plotseling zinloos.

Dit kan worden vermeden door alleen een Tor-browser VPN te gebruiken die geen tijdstempels en browsegeschiedenis registreert. Zoek daarom naar een VPN met een no-log-beleid en servers die zich buiten beperkende rechtsgebieden bevinden.

Tor-serverbeveiliging

Zoals eerder vermeld zijn niet alle Tor-nodes veilig. Anonimiteit en gegevensbescherming zijn voordelen van het Onion-netwerk. Dit betekent echter ook dat iedereen een malafide node kan opzetten om te proberen uw gegevens te hacken.

snelheid

Tor-browsen zal naar verwachting langzamer zijn. Voeg een VPN toe aan de mix en het wordt alleen maar langzamer. Dit is geen oplossing voor gamen, maar voor het verzenden en ontvangen van gevoelige informatie.

Afronden

Een Onion Over VPN-oplossing is effectief omdat deze uw privacy beschermt met behulp van twee afzonderlijke entiteiten. Als uw VPN om de een of andere reden uitvalt, beschermt Tor-codering meestal nog steeds uw privacy. Met andere woorden: het elimineert de mogelijkheid dat één enkel storingspunt uw privacy in gevaar brengt. De twee vullen elkaar ook aan, waarbij VPN’s een deel van de gegevens coderen die Tor-browsen niet doet.

Hoewel deze oplossing niet perfect is, wordt deze vanwege de extra beveiliging steeds populairder in een steeds minder veilige wereld.