Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Wat is “Overig” op Mac-opslag en hoe verwijder ik dit?

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Wat is “Overig” op Mac-opslag en hoe kunt u dit verwijderen?

Vaak moet dat wel maak wat ruimte vrij op hun Mac. De redenen hiervoor zijn eindeloos: het kan zijn dat u uw systeem moet updaten, nieuwe software moet aanschaffen of gewoon een paar games moet installeren.

Ongeacht je motivatie, je zult uiteindelijk gaan Geheugenstatistieken en het donker tegemoet treden Categorie.

Wat is ‘Overig’ op Mac-opslag??

Om deze vraag te kunnen beantwoorden moeten we eerst weten wat de Geheugendiagram is en hoe het werkt.

De afbeelding toont de jouwe Ruimte op de harde schijf als een donkergrijze balk. Deze balk bevat verschillende gekleurde segmenten. Elk van hen vertegenwoordigt verschillende bestandstypen – Documenten, tv, nieuws en prullenbak.

Wanneer u klikt jij krijgt er een volledige statistieken met de verschillende categorieën en hun maten. Aan het einde van de lijst staat . De kortste uitleg is dat alle bestanden die niet tot een van de bovenstaande categorieën behoren, vertegenwoordigd zijn. Dit kan omvatten films, Muziek, foto’sen vele andere bestanden.

Nu u weet wat opslagruimte op de Mac is, gaan we bespreken hoe u dit op de juiste manier kunt beheren.

Hoe schijfgebruik op Mac controleren?

Toen we het hadden over opslag op Mac, hadden we het over de Geheugendiagram.

Hoe u er toegang toe krijgt:

 • Ga naar
 • Kiezen
 • Maak een keuze uit de beschikbare tabbladen hierboven

Hier kunt u de namen zien van de aangeslotenen Opslagapparatenhaar Nodig zijn En volle capaciteiten de gekleurde afbeeldingen die we eerder noemden. Rechts bovenop de rechter zijde, is de Knop die u naar de volledige schijfruimtestatistieken brengt.

 • Toepassingen – Deze spreekt voor zich; Het bestaat uit alle applicaties op je Mac.
 • Documenten – Deze categorie verwijst naar de documenten die door de beschikbare applicaties zijn gemaakt. Het ontvangen van een document als bijlage in een e-mail wordt op de Mac als gegevens beschouwd.
 • Berichten – Afhankelijk van uw instellingen slaan iMessage en soortgelijke apps hier uw gespreksgegevens op.
 • Muziek creatie – Deze categorie bevat uw GarageBand-bestanden, Apple Loops en soortgelijke muziekproductiegerelateerde bestanden.
 • Afval – Dit bevat alle bestanden die u hebt gebruikt.
 • Gemengd – Mac-opslag bevat archief-, installatie- en tijdelijke systeembestanden, evenals veelgebruikte bestandsextensies zoals .pdf en .doc.

Dit zijn enkele van de belangrijkste categorieën. Afhankelijk van uw macOS-versie kunnen er echter meer zijn.

Hoe andere opslag op Mac te wissen

Afvlakking op Mac kan helpen Maak ruimte vrij En Prestatie verbeteren.

Hier zijn een paar tips om u te helpen.

De cache wissen

De Cache is een klein geheugensegment gereserveerd voor Tussenopslag. Veel applicaties moeten dezelfde gegevens steeds opnieuw gebruiken. In plaats van er voortdurend het hele systeem naar te doorzoeken, slaan ze deze informatie op in de cache. Het kan er zijn snel toegankelijk.

Het nadeel is dat zich in de loop van de tijd veel nutteloze gegevens kunnen ophopen.

Naar wis de cacheVolg deze stappen:

 • Houd iedereen tegen werkende toepassingen – zoals we hebben uitgelegd, actieve programma’s gebruiken de cache. Als ze nog steeds werken, zijn de files beschermd tegen verwijderingomdat het programma ze als integraal beschouwt
 • Toegang krijgen tot . Selecteer daar →
 • Schrijf in het tekstvak “ zonder de aanhalingstekens en klik
 • Toegang… map
 • Selecteer alles in de map en verwijder het met de knoppen
 • Open het menu en selecteer

Na De cache leegmakenu zult merken dat de bestanden op de Mac zijn opgeslagen verminderd.

Installatiebestanden verwijderen

Als uw Mac-opslag enorm is, is de kans groot dat u er een paar bent vergeten Installatiebestanden. Afbeeldingsbestanden zijn vergelijkbaar met archiefbestanden in die zin dat ze beide één enkel bestand zijn dat een verzameling bestanden in zichzelf bevat.

Alle installatiebestanden op Mac zijn afbeeldingsbestanden met de extensie .dmg-extensie. Hoewel ze meestal geen probleem vormen, kan het verzamelen van te veel ervan een aanzienlijk deel van uw opslagruimte in beslag nemen.

Hier is hoe u ze kunt verwijderen:

 • Ga naar
 • Schrijven “‘ zonder de aanhalingstekens en klik
 • Selecteer alles .dmg Bestanden en andere bestanden die u overbodig vindt
 • Gebruik de knoppen om ze naar de prullenbak te verplaatsen
 • Open het menu en selecteer

Verwijder Safari-extensies

Het kunnen er veel zijn ongebruikte Safari-extensies de verwarren uw geheugen en stapelopslag op Mac. Het is eenvoudig om er vanaf te komen:

 • Open
 • Open dit en kies
 • Klik op een van de beschikbare knoppen
 • Hier kun je ze allemaal zien beschikbare extensies. Selecteer de ongebruikte en klik

Gebruik software van derden

Er is veel gespecialiseerde software om u te helpen opslagruimte op de Mac vrij te maken. U kunt uzelf veel lezen en bladeren door mappen besparen door het simpelweg te gebruiken een van deze programma’s:

Maak MijnMac schoon

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een applicatie die zich richt op het verzorgen van je Mac schoon En ontspannen hardlopen. Het kan automatisch reinigen Uw prullenbakmap. Er wordt ook gescand Ongewenste bestanden gemaakt door het systeem, iTunes of andere bronnen en helpt u deze te verwijderen.

CleanMyMac-aanbiedingen Optimalisatie optieszoals het bepalen welke applicaties dit doen uitvoeren bij opstarten.

Maak er een schoon

Dat is nog een goede aanbeveling om macOS-opslag vrij te maken.

Maak er een schoon verwijdert automatisch tijdelijke bestanden die anders uw systeem zouden overbelasten. Het biedt ook een schat aan handige functies. Disk Map maakt er een gemakkelijk te lezen kaart van al uw mappen, waardoor het beheer ervan veel sneller gaat. Het heeft zelfs een soortgelijke fotofunctie die dat kan doen Scan uw afbeeldingen op duplicaten en u ervoor waarschuwen.

CCleaner

CCleaner bestaat al sinds 2004.

Het was nodig intelligente reiniging, waarmee uw opslag wordt gescand op ongewenste bestanden en deze wordt verwijderd. Dat zou jij ook kunnen Plan de schoonmaak Procedures die u kunt starten als u niet werkt. Andere kenmerken van CCleaner zijn onder meer de Duplicaatzoeker En Schijfanalysator.

Wijzigingen in nieuwere macOS-versies

macOS is een voortdurend veranderende omgeving. Van dat Sierra-update Apple heeft geprobeerd macOS-opslag leesbaarder en informatiever te maken. Veel van de bestandstypen die dat zouden hebben eerder rekening mee gehouden zijn nu toegewezen aan betekenisvollere categorieën.

Een andere verbetering is deze Mogelijkheid. Het vermindert de rommel van ongewenste bestanden door ze automatisch te verwijderen iTunes-films en tv-programma’s die je al hebt gezien. Het ook beperkt het aantal opgeslagen e-mailbijlagen.

Afronden

Het is belangrijk om de jouwe te behouden Opslag schoon, maar zoiets dubbelzinnigs kan behoorlijk moeilijk te begrijpen zijn. Apple heeft dit probleem erkend Updates implementeren verbeteren Verduidelijk alle categorieën en via de Beperking van ongewenste bestanden stapelen zich op.

Toch is het ook goed in de gaten houden in uw mappen en voer er af en toe enkele uit handmatige schoonmaakbeurten.

Mục lục