Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Wat is PrimeGaming? (voorheen Twitch Prime)

Let op: het volgende artikel zal je helpen: Wat is PrimeGaming? (voorheen Twitch Prime)

Als je van gamen houdt, zit je waarschijnlijk op Twitch.

U bent waarschijnlijk ook bekend met het premiumaanbod dat op het platform beschikbaar was. Twitch Prime was echter onlangs vervangen door Prime Gaming. Hoewel het meer een rebranding was dan een daadwerkelijke verandering, weten veel gebruikers nog steeds niet hoe het werkt.

Dus wat is Prime Gaming precies? En wat zijn de extra voordelen die het oplevert?

Dit is de afspraak:

Wat is Prime Gaming?

Prime Gaming maakt deel uit van de Amazon Prime-optie voor gamers. Het omvat een gratis Twitch-abonnement voor een maker en ontgrendelt gratis games, boosts, cosmetica, in-game valuta en extra voordelen voor streamers.

Laten we eens kijken hoe deze deal tot stand kwam.

Amazon kreeg in 2014 de controle over Twitch via een deal die het bedrijf $970 miljoen kostte. Sindsdien zijn er pogingen ondernomen om de streamingdienst te synchroniseren met zijn bestaande producten. Ten slotte kondigde Amazon in 2020 de grote revisie aan.

Voorheen konden Twitch-gebruikers Prime-abonnementen krijgen, waarmee gebruikers gratis content kregen die ze zowel op het platform als tijdens het gamen konden gebruiken.

Nog een bonus: het introduceerde het platform bij nieuwe gebruikers. Door het onderdeel te maken van de Prime-lijn en games in de naam te verslaan, werd het gemakkelijk verteerbaar.

Verder is er met de herziening niet veel veranderd Het is in wezen niet langer een Twitch-deal. Als je in plaats daarvan een Prime Gaming-abonnement wilt, moet je dit aanschaffen als onderdeel van het Amazon-pakket.

Als u Prime-gebruiker bent, kunt u naar het gaminggedeelte gaan en zien wat u te bieden heeft.

Dus is Prime Gaming opgenomen in Amazon Prime?

Ja. In tegenstelling tot Prime Video kun je het echter niet als een zelfstandig abonnement kopen.

Als je Prime Gaming echter wilt proberen, kun je dat ontgrendelen Gratis proefperiode van 7 dagen zonder een Amazon Prime-account te hebben.

De e-commercegigant heeft dat ook gedaan uw eigen gamelauncher die u op uw pc kunt installeren en gebruiken om enkele van de titels die u in uw abonnement krijgt, te claimen en uit te voeren. De rest vind je in de bijbehorende launchers zoals Epic Games. Sommige dingen die u krijgt, zijn ook exclusief voor mobiel.

Nog een laatste ding om te vermelden: Prime Gaming is niet het equivalent van Stadia, Amazon Luna en soortgelijke platforms. Het is geen streamingdienstomdat het slechts een handvol games en een paar extra’s per maand biedt.

Zoals gezegd wordt het Prime Gaming-abonnement onderdeel van Amazon Prime. Sommige voordelen zijn beschikbaar zonder de accounts te koppelen. Voor anderen moet u een snelle procedure uitvoeren.

Als je je gratis Prime Gaming-abonnement wilt gebruiken, moet je je Amazon Prime- en Twitch-accounts koppelen. Het proces is vrij eenvoudig en duurt niet langer dan een paar minuten.

Om dit te doen, logt u eenvoudig in op beide accounts en selecteert u Bevestigen.

Als u geen Prime-lid bent, moet u ook uw gratis proefperiode van 30 dagen starten en uw persoonlijke gegevens verifiëren voordat u deze bevestigt.

Het is ook mogelijk om uw accounts te ontkoppelen. Ga eenvoudigweg naar de sectie Jouw Twitch-accounts.

Prime Gaming-voordelen

Dus wat krijg je met Prime Gaming?

Het meest voor de hand liggende voordeel is a gratis Twitch-kanaalabonnement. Dit betekent dat u een partner- of affiliate-kanaal kunt selecteren waarop u zich deze maand kunt abonneren. Hiermee krijgt u toegang tot bepaalde chatrechten, emoticons, badges en nog veel meer.

Een van de grootste voordelen van Prime Gaming is elke maand gratis toegang tot een andere set games. Als je verschillende titels wilt uitproberen, is dit een geweldige manier om dat te doen zonder ze allemaal apart aan te schaffen.

Om een ​​beter idee te krijgen van hoe het werkt, laten we eens kijken naar wat het abonnement in januari 2022 te bieden had.

De selectie gratis games van deze maand omvatte negen titels, waarvan sommige tot de AAA-groep behoren. Dit zijn grote namen als:

Toen ik de service testte, kon ik alle hierboven genoemde games claimen. Ik heb bijvoorbeeld met succes World War Z geclaimd via de site.

Vervolgens koppelde ik het aan mijn Epic Games-account en het spel verscheen vrijwel onmiddellijk in mijn bibliotheek.

Het is ook belangrijk om te vermelden dat niet alle games op één plek beschikbaar zijn. Sommigen van hen zijn te vinden in de Amazon Games-app, andere in hun eigen winkelpuien zoals Origin.

Naast dat je gratis kunt spelen, biedt Amazon ook Prime Gaming-voordelen, zoals: Boosts, cosmetica, in-game items en meer.

In juni 2021 hadden Prime-leden bijvoorbeeld de mogelijkheid om onder meer tot $ 400.000 in GTA Online te ontvangen. Het aanbod is nog steeds beschikbaar.

Onthoud gewoon dat een deel van de dingen die je krijgt er gewoon zijn tot midden van de maand. Als u naar de pagina met alle aanbiedingen gaat, vindt u de data op de onderstaande kaart. Noteer de data alvast, zodat je niets mist.

Zodra je de gratis content hebt geclaimd, vervalt deze niet in de game wanneer de aanbieding afloopt. Onthoud echter dat elke titel zijn eigen regels heeft met betrekking tot de beschikbaarheid van boosts, cosmetica en andere in-game items.

Met een Prime-abonnement op Twitch krijg je dat ook Toegang tot speciale emoticons die niet beschikbaar zijn voor gratis gebruikers.

Bovendien krijg je Geavanceerde chatkleuropties. Met andere woorden, u bent niet beperkt tot de gratis versies.

Andere gebruikers kunnen u gemakkelijk als hoofdgebruiker identificeren dankzij de Prime Chat-badge alleen voor leden. Het is de populaire kroonbadge die naast je gebruikersnaam verschijnt en beschikbaar is in alle Twitch-chats.

Ook een van de voordelen van Prime Gaming is uitgebreide uitzendingsopslag voor makers van inhoud. Dat kan met dit premium account Bewaar uw eerdere streams 60 dagen in plaats van de standaard 14.

Bij deze deal hoef je uiteraard niet te profiteren van aanbiedingen, maar het is wel fijn om te weten dat ze er zijn.

Afronden

Of je wel of niet een Amazon Prime-abonnement moet kopen voor de gamefuncties, staat ter discussie. Dit komt vooral omdat je niet weet wat je de komende maanden krijgt. Het is mogelijk dat de gratis spellen en in-game dingen soms niet overeenkomen met uw interesses.

Als u het echter eens wilt proberen, kunt u de gratis proefperiode van Amazon Prime gebruiken en eenvoudigweg het abonnement opzeggen voordat het tijd is om te verlengen.

Aan de andere kant, als je al Prime-lid bent, zul je er absoluut dol op zijn.

Tenslotte hoef je geen extra geld uit te geven en krijg je toegang tot populaire titels, in-game content en een gratis Twitch-abonnement voor een maker. Bovendien is er de hele Prime Gaming versus gratis Twitch-subervaring.

Dus, vertel ons – wil je het proberen?

Mục lục