Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Wat is toegang op afstand en hoe werkt het?

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Wat is externe toegang en hoe werkt het?

Het is gebruikelijk om op afstand te werken vanaf uw hoofdwerkstation. Het maakt niet uit of u thuis telewerkt of op reis bent; soms heeft u een ander apparaat nodig. En dat is prima totdat u een bestand of software op uw hoofdcomputer nodig heeft.

Dergelijke situaties vereisen hulp, dus laten we eens kijken wat externe toegang is.

Wat is toegang op afstand?

Dit is de mogelijkheid om een ​​apparaat, systeem of netwerk te exploiteren dat zich op afstand van u bevindt. Bedrijven en technische ondersteuningsorganisaties maken er vaak gebruik van.

Werknemers verbinden hun pc vaak met hun kantoorcomputers. Dit betekent dat bestanden, systemen en applicaties comfortabel thuis, tijdens vergaderingen of op zakenreizen kunnen worden gebruikt. Dankzij externe toegang tot gegevens kunnen bedrijven topkandidaten inhuren zonder geografische zorgen. En het maakt de samenwerking tussen collega’s eenvoudiger.

Vertegenwoordigers van de technische ondersteuning gebruiken dit hulpprogramma om clientcomputers te repareren, waar deze zich ook bevinden. Dit maakt het oplossen van problemen veel beter beheersbaar.

U moet de software op beide apparaten installeren om op afstand toegang te krijgen tot uw werk. Hierdoor kan de ene computer het bureaublad van de andere weergeven en kan de externe gebruiker er rechtstreeks op werken. Sommige besturingssystemen worden geleverd met dergelijke software. Linux vereist bijvoorbeeld Windows en iOS vereist software van derden.

Laten we nu eens kijken hoe deze software zijn magie teweegbrengt.

Hoe werkt het?

Connectiviteit op afstand is geen nieuw concept. Het was al beschikbaar voordat internet op grote schaal werd gebruikt. Voor een dergelijke verbinding bestuurt terminalemulatiesoftware een hardwaremodem dat is aangesloten op een telefoonnetwerk.

Tegenwoordig wordt connectiviteit bereikt door een combinatie van hardware, software en netwerken. U kunt externe toegang gebruiken door verbinding te maken met een LAN, WAN of VPN.

Zorg ervoor dat u een hulpmiddel kiest dat compatibel is met uw computer. Let goed op de aangeboden functies en prijsverschillen.

Nadat u de software voor het delen van uw bureaublad hebt geïnstalleerd, kunt u de twee met elkaar verbinden en op het externe apparaat gaan werken – alsof u er recht voor zit.

Soorten toegang op afstand

Hier zijn drie methoden voor externe toegang waarmee u rekening moet houden:

Extern bureaublad software

Via dit soort software worden uw toetsenbord- en muisacties naar de hostcomputer verzonden. Ondertussen zendt de weergave van dit apparaat uit op de externe computer. Een betrouwbare internetverbinding is vereist.

Met dit type externe toegang tot het systeem kunnen presentaties of bestanden in realtime tussen collega’s of met klanten worden bekeken. Het geeft toegang tot alle programma’s die op de host zijn geïnstalleerd zonder dat u zich op de andere computer hoeft te bevinden. U kunt ook incompatibele pc’s koppelen, b.v. B. degenen die op Windows en iOS draaien.

Aan de andere kant is er geen mogelijkheid om offline te werken. Bovendien is het hostapparaat onbruikbaar tijdens externe toegang.

Een ander nadeel is dat deze tool functies en beveiligingsfuncties mist om complexe ondersteuning op afstand aan bedrijven te bieden. Het blijft ook achter bij de protocollen ter ondersteuning van de servers en databases die grote ondernemingen nodig hebben.

Virtueel prive netwerk

VPN-software is de meest voorkomende keuze van alle tools voor externe toegang. Het verandert in wezen een openbare internetverbinding in een privéverbinding.

Het externe apparaat wordt lid van het LAN (Local Area Network) van de host. En de verbinding vindt plaats via een beveiligde tunnel. VPN’s coderen gegevens om uw online activiteiten te beschermen en u anoniem te houden. Wanneer u verbonden bent, vindt uw werk plaats op de andere computer en lijkt het alsof u achter het primaire apparaat zit.

Dit type technologie voor externe toegang is handig voor bedrijven met meer dan één kantoor. Hiermee kunnen ze databases veilig delen. Het belast ook niemand die de hostcomputer gebruikt terwijl deze op afstand wordt geëxploiteerd.

Een veelvoorkomend probleem bij het gebruik van een VPN zijn lagere verbindingssnelheden. Een andere reden is dat alle software op beide apparaten geïnstalleerd moet zijn.

Beheer van bevoorrechte toegang

Dit voorbeeld van toegang op afstand is ook bekend onder de afkorting PAM. Het is een set tools die de toegang tot de bronnen van een organisatie controleren en beveiligen via geprivilegieerde accounts.

PAM zorgt voor veiligheid bij toegang tot kritieke systemen. Deze oplossingen omvatten geavanceerde beveiliging van inloggegevens, monitoring van gebruikersactiviteiten, systeem- en gegevenscontrole en meer. Ze helpen ongeautoriseerde toegang tot het netwerk te voorkomen en twijfelachtige activiteiten te detecteren.

Het is een goede gewoonte om gebruikers te beperken tot alleen de noodzakelijke bestanden en bronnen wanneer ze deze tool gebruiken.

Risico’s

Een verbinding voor externe toegang brengt risico’s met zich mee. Het kan het ontstaan ​​van cybercriminaliteit vergemakkelijken. Daarom heb je beveiligingsmaatregelen nodig, zoals meervoudige authenticatie en sterke wachtwoordprotocollen.

Persoonlijke apparaten hebben vaak geen firewalls. Als een virus uw computer infecteert, kunnen hackers mogelijk misbruik maken van de gekoppelde computer van uw bedrijf.

Via een dergelijke verbinding kan bijvoorbeeld een Trojaans paard ongemerkt van de ene naar de andere computer worden overgebracht.

Houd ook rekening met mogelijke oplichtingsoproepen die zich voordoen als IT-technici die externe toegang vragen om een ​​zogenaamd probleem op te lossen. U kunt het beste contact opnemen met uw systeembeheerder of IP-adres voordat u dit toestaat.

Veilige toegang op afstand

Hier volgen enkele manieren waarop u uw externe verbinding beter kunt beveiligen:

  • Gebruik sterke wachtwoorden – Complexe wachtwoorden bestaan ​​uit minimaal 12 tekens. Zorg ervoor dat ze hoofdletters, kleine letters en cijfers bevatten. Het is belangrijk dat u uw wachtwoorden regelmatig wijzigt, nooit dezelfde gebruikt en deze nooit deelt.
  • Gebruik tweefactor Authenticatie – U kunt de toegang controleren met behulp van 2FA. U moet een gebruikersnaam en wachtwoord instellen. Je ontvangt een unieke code via sms of e-mail. En als je nog een stap verder wilt gaan, gebruik dan multi-factor authenticatie, zoals gezichts- en vingerafdrukherkenning.
  • Gebruik firewalls – Stel een firewall in via software of hardware om de toegang te beperken.
  • Update de jouwe software – Regelmatige updates voorzien u van de nieuwste beveiligingspatches. Zorg er daarom voor dat deze updates regelmatig worden uitgevoerd om uzelf te beschermen tegen nieuwe virussen.
  • Stel een beleid voor accountopschorting in – Zorg ervoor dat uw account wordt geblokkeerd als iemand meerdere keren een verkeerd wachtwoord invoert. Dit kan potentiële hackers helpen blokkeren.

Afronden

Technologie voor externe toegang is handig, vooral tijdens een pandemie. De mogelijkheid om apparaten aan te sluiten ondersteunt samenwerking om taken efficiënt uit te voeren.

En hoewel alleen werken voor sommigen moeilijk is, zal de bovenstaande informatie het hopelijk voor u gemakkelijker maken om connectiviteit op afstand en de voordelen ervan te begrijpen.