Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Wat is VMware en hoe werkt het?

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Wat is VMware en hoe werkt het?

VMware-technologieën zijn een verzameling software en oplossingen die uw fysieke computer, server of verzameling van dergelijke hardware transformeren in meerdere virtuele machines voor talloze toepassingen. Elke virtuele machine heeft zijn eigen besturingssysteem en andere functies. Maar wat is VMware precies en hoe kunt u of uw bedrijf hiervan profiteren?

Wat is VMware?

Het in Californië gevestigde VMware verkoopt software waarmee u virtuele versies van vrijwel elke computerfunctie in een op software gebaseerd datacenter kunt maken en beheren. Voorbij zijn de dagen dat u voor elk doel een nieuwe fysieke server moest kopen.

VMware-virtualisatiesoftware is primair gericht op enterprise-niveau. Dus als je er een hebt Pool van fysieke servers en u efficiënter gebruik wilt, kunt u de primaire serverbronnen verdelen over kleinere, zelfstandige virtuele servers.

Uw fysieke systemen bevinden zich onderaan de stapel, wat theoretisch een paar thuislaptops zou kunnen omvatten. Maar meestal verwijzen ze naar netwerken van samengevoegde werkcomputers of servers, en VMware-software virtualiseert hun reken-, opslag- en netwerkbronnen.

Deze middelen kunnen vervolgens worden gedistribueerd meerdere virtuele servers die op dezelfde manier functioneren als een zelfstandig fysiek systeem in de gewenste configuraties – dat wil zeggen het opslaan van bestanden, het ontwikkelen en distribueren van apps, het beheren van een werkruimte en nog veel meer.

Elke virtuele machine kan zijn eigen eigen besturingssysteem en voer uit zoals je wilt. Door gebruik te maken van de overkoepelende vCenter-software kan dit allemaal worden beheerd vanuit één administratief webportaal.

VMware voor Desktops draait op Windows, macOS en Linux. De bedrijfsoplossing vSphere heeft daarentegen geen onderliggend besturingssysteem nodig, maar draait rechtstreeks op de hardware op afstand beheerd.

VMware-producten

VMware-producten faciliteren a krachtige cloudcomputing en virtualisatie-infrastructuur. Veel verschillende producten omvatten apps, cloud, netwerken, werkruimten, beveiliging en meer, afhankelijk van uw behoeften.

Hypervisors

VMware beschikt over eigen besturingssystemen die u op uw fysieke servers kunt installeren en er hypervisors van kunt maken die goed geschikt zijn voor virtualisatie.

Een hypervisor – of Virtual Machine Monitor (VMM) – is de onderliggende software creëert en beheert uw virtuele machines. De software kan meerdere virtuele machines aan, waardoor directe netwerkuitbreiding en gecentraliseerde controle mogelijk zijn.

Het is veel efficiënter Vanwege de energie- en hulpbronnenverspilling die gepaard gaat met het runnen van een fysieke server, moeten meerdere systemen virtueel per taak worden uitgevoerd. U hoeft geen extra hardware aan te schaffen om (tot op zekere hoogte) uit te breiden.

Je gaat dan naar de basisserver en bouwt in plaats daarvan virtuele servers – of het nu Windows, Linux, enz. is. Je zou 10 servers kunnen laten draaien op één fysiek stuk hardware; er zijn geen schaallimiet.

vSphere

Voorheen bekend als ESXihet toonaangevende VMware-besturingssysteem (of hypervisor) is nu vSphere, dat u op uw onderliggende fysieke server installeert in plaats van op Windows of Linux – de eerste stap om te beginnen met het maken van virtuele machines.

Het belangrijkste is dat uw onderliggende systeem geen typische, volledig uitgeruste server hoeft te zijn. U kunt vSphere op allerlei soorten computers installeren. U kunt VMware bijvoorbeeld op laptops gebruiken. VMware voor pc-gebruikers is ook populair. Deze computers worden eenvoudigweg toegevoegd aan de pool van machines, servers en andere compatibele hardware.

En het allerbelangrijkste: vSphere vrij. je moet inloggen vanuit een webbrowser Een andere computer met netwerktoegang gebruiken om het Platform te beheren. Een secundaire tool genaamd Go leidt u door de installatie en configuratie.

vCentrum

vCenter-software is de sleutel tot de effectieve werking van virtuele machines. Het biedt een uniform platform voor het beheer van uw VMware vSphere-omgevingen. Dus in plaats van een fysieke server en zijn virtuele machines te beheren, kunt u met vCenter deze beheren meerdere hardwareconfiguraties en virtuele machines in een schaalbare pool, waarbij alle hardwarecomponenten en eventuele aanvullende virtuele machines daarin zijn opgenomen.

Bovendien is de omgeving zo divers dat dat wel kan Deel bronnen tussen fysieke en virtuele machines. Als er één faalt, kunnen middelen zonder downtime worden verplaatst naar de plek waar ze nodig zijn.

Tanzu

App-ontwikkelaars verschuiven van het bouwen van statische, drielaagse applicaties naar gedistribueerde services die frequente, voortdurende updates kunnen bieden. Tanzu streeft ernaar om u elke applicatie op elke cloud te laten draaien, waardoor uiteenlopende applicaties en omgevingen onder één dak samenkomen.

Tanzu zal je helpen moderne apps bouwenVoer een gemeenschappelijk raamwerk van apps uit in verschillende clouds en beheer de volledige footprint ervan vanuit één controlecentrum.

U kunt bestaande apps onderhouden en moderniseren terwijl u moderne cloud-native apps bouwt. Deze apps kunnen overal worden uitgevoerd dankzij de Kubernetes-ondersteuning van VMware in vSphere.

vSAN

vSan wordt gecombineerd met vSphere om de opslagpool van uw machines beter te beheren. Het kan lagere opslagkosten door efficiënt gebruik van alle gecombineerde hulpbronnen. Het maakt de eenvoudigste weg naar standaard en VMware in cloudopslagbeheer mogelijk.

Desktopsoftware

VMware-werkstation Hiermee kunt u de hypervisor hosten op x64-versies van Windows en Linux. VMware-fusie is de hypervisorsoftware voor Mac.

Cloudbeheer

Die van het platform vRealize-suite is ontworpen om u te helpen uw hybride cloudomgevingen naadloos te beheren. Dit gaat gepaard met Stichting Wolk om u te helpen bij het introduceren en onderhouden van private cloud-omgevingen op Integrated Software Designed Data Center (SDDC)-systemen.

NSX-netwerk

NSX is een belangrijk VMware-netwerkvirtualisatieprogramma – een essentieel product in de SDDC-architectuur. U kunt verschillende toegangsbeleidsregels maken die regelen wie toegang heeft tot verschillende applicaties en gegevens op het netwerk.

Werkruimte EEN

Workspace ONE houdt gelijke tred met de moderne wereld door toe te staan mobiele toegang voor uw apps, gegevens, enz.

Heraut

Dit product maakt het gemakkelijker Bluetooth-communicatie met uw virtuele machines en ondersteunt mobiele afstandsmeting.

VMware-applicaties

Waar wordt VMware precies voor gebruikt? De mogelijkheden zijn eindeloos, maar bedenk eens hoe het bedrijf zijn brede scala aan toepassingen hieronder categoriseert.

Virtueel netwerken

Cloudhosting met VMware (virtueel netwerk) wordt gebruikt om het beste uit uw hardware-onderbouwing van computers, dedicated servers, routers, switches, enz. te halen. Het zorgt voor eenvoudiger resourcebeheer, eenvoudiger toegang op afstand, hogere uptime en betere prestaties. VMware brengt alles samen met een virtuele overlay.

Multi-cloudomgeving

Als u een bedrijf heeft met een of meer cloudomgevingen – elk met meerdere applicaties die hun eigen ding doen – kunt u nu migreren naar de moderne cloud computing van VMware.

U hoeft uw apps niet opnieuw te coderen, omdat de infrastructuur naadloos wordt gemoderniseerd. Alles draait consistent in een gecentraliseerd systeem, waardoor alle complexiteit van multi-cloudomgevingen wordt weggenomen. Er is ook sprake van migratie 40% sneller. Het belangrijkste is dat u met VMware Cloud moderne apps in elke cloud kunt implementeren.

App-platform

Als u veel apps moet ontwikkelen en beheren, kunt u bij VMware terecht. Dankzij het multi-cloud Kubernetes-platform van VMware kun je de apps bouwen, beveiligen en direct moderniseren en in elke cloud draaien.

De operationele term voor dit platform is Consistentie en stabiliteit—niets wordt gehinderd door oude, verouderde en moeilijk te beheren systemen. Het zorgt ervoor dat u apps native in de cloud kunt ontwikkelen, moderne app-protocollen kunt volgen en bestaande apps eenvoudig kunt updaten.

Overal werkgebied

Wat is VMware in de dagelijkse bedrijfsvoering? Het zorgt ervoor dat uw personeel kan werken van huis of op afstand in welke vorm dan ook, zolang er een of andere vorm van VMware-computer op de pool is aangesloten. Met producten als Workspace ONE hebben ze vanaf vrijwel elk apparaat toegang tot apps en andere delen van het netwerk.

Werk is overal toegankelijk elk apparaatterwijl de apps aan de voorzijde zijn afgestemd op consumenten die een allesomvattende benadering willen voor toegang tot uw diensten.

VMware-werkruimteoplossingen worden gebruikt in de detailhandel, de gezondheidszorg en een breed scala aan IT- en technische diensten die voor maximaal gemak draaien op gevirtualiseerde machines in de cloud.

Beveiliging

Een ander voordeel van VMware is netwerkbeveiliging. Ongeacht de complexiteit van uw omgeving, de beveiliging blijft intact alomtegenwoordige kracht.

Moderne bedrijven moeten cloudwerkers beschermen die verschillende apparaten gebruiken om toegang te krijgen tot het netwerk zonder de productiviteit te beïnvloeden. VMware kan een combinatie van moderne en traditionele omgevingen beveiligen en is aanwezig naarmate netwerken evolueren, waardoor geen enkel apparaat of enkel toegangspunt in gevaar komt.

Het omvat in feite het gehele gedistribueerde personeelsbestand en alle applicaties, of het nu gaat om gloednieuwe of oude, verouderde systemen die nog steeds aanwezig zijn. Deze gecentraliseerde en evoluerende beveiligingsaanpak is efficiënter en kan kosten verlagen in kleinere individuele zakken met beveiligingsapparatuur.

Het traditionele beveiligingsteam, de IT-afdeling en de operationele teams hebben bijvoorbeeld vaak hun eigen beveiligingsperspectieven, gebruiken verschillende tools en genereren verschillende gegevens in silo’s. VMware brengt alles samen, waardoor u inzicht krijgt in risico’s en mondiaal beleid kunt afdwingen Sluit gaten in de beveiliging.

Het zorgt er ook voor dat aanvallen of natuurrampen het netwerk niet significant beschadigen, omdat de cloud vloeibaar blijft en beschadigde gebieden bedekt.

Afronden

VMware voor beginners is een eenvoudige manier om te bouwen en virtuele machines draaien rechtstreeks vanaf computers of laptops. En hoewel de meeste VMware-producten eenvoudig te gebruiken zijn, moet u toch bekend zijn met servers, netwerken, de cloud en apps en begrijpen waarom u ze zou gebruiken, vooral in de beoogde bedrijfsomgevingen.

VMware cloud computing- en computersysteemvirtualisatieoplossingen zijn zo geavanceerd en veelzijdig mogelijk. Ze bezorgen ze Infrastructuur van de volgende generatie en beheertools voor uw apps van de volgende generatie, terwijl u de oude snel bijwerkt.

We prijzen het platform vanwege zijn prestaties, efficiëntie en veiligheid bij het poolen en virtualiseren van fysieke servers voor onbeperkte gebruiksmogelijkheden. Het is dat ideale basis voor elke cloudomgeving, groot of klein.

Mục lục