Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Wat is VSync? Alles wat je moet weten in 5 minuten

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Wat is VSync? Alles wat je moet weten in 5 minuten

Wanneer u snelle games speelt, kunnen uw schermafbeeldingen defect raken of scheuren. Gelukkig brachten nieuwe technologieën in 2010 gaming in een soepel lopend tijdperk. Wat is VSync en hoe zorgt het voor een naadloze game-ervaring?

Laten we eens kijken waar deze technologie over gaat, de voordelen, nadelen en alternatieven.

Wat is VSync?

VSync, ook bekend als verticale synchronisatie, is synoniem met schermscheurresolutie. Dit wordt bereikt door de GPU-uitvoer te beperken zodat deze overeenkomt met de maximale vernieuwingsfrequentie van de monitor. Dit vermindert op zijn beurt overtollige afbeeldingen en zorgt voor vloeiende overgangen. Het synchroniseert ook verticale en horizontale schermen om uw game-ervaring te verbeteren.

VSync bestrijdt schermscheuren door de game-engine te bevriezen. Hierdoor kan de grafische kaart van de computer frames weergeven volgens de mogelijkheden van uw monitor. Bovendien maakt het gebruik van dubbele buffering en paging om de tekeningen van het displayframe te synchroniseren nadat de vernieuwingscycli zijn voltooid.

VSync-alternatieven

Hoewel verticale synchronisatie revolutionair was toen het werd geïntroduceerd, is het verouderd met één groot minpunt: invoervertraging. Dit wordt ook wel weergavevertraging genoemd en resulteert in vertraagde beelden. Een soort spelstopper! Dus misschien biedt de markt iets beters en moeten we onderzoeken waar Vsync mee te maken heeft.

Nvidia adaptieve synchronisatie

Nvidia’s Adaptive VSync is de natuurlijke upgrade van VSync, die frames weergeeft met behulp van het Nvidia-configuratiescherm. Merk op dat het alleen beschikbaar is voor systeem-GPU’s met een grafische kaart uit de Nvidia GT 600-serie of nieuwer.

Deze technologie elimineert effectief schermscheurproblemen en prestatieproblemen bij lage vernieuwingsfrequenties. Het verbetert ook de gebruikerservaring door schermscheuren uit te schakelen terwijl de lagere invoerlatentie behouden blijft. Een musthave voor snelle actiegames!

Gelukkig is het eenvoudig genoeg om een ​​grafische kaart van hoge kwaliteit, zoals de GT 730, te bemachtigen die deze technologie ondersteunt.

Nvidia G-synchronisatie

Nvidia heeft naam gemaakt als innovator, wat ongetwijfeld de steun van de gaminggemeenschap omvat. En hoewel Adaptive VSync vooruitgang heeft geboekt, tilt G-Sync de game-ervaring naar een hoger niveau.

Om de discrepantie tussen de verversingsfrequenties tussen GPU’s en hun beeldschermen tegen te gaan, stemt Nvidia’s technologie de overeenkomstige verversingsfrequenties nauwkeuriger af. Om ervoor te zorgen dat G-Sync uw game-ervaring effectief verbetert, is het noodzakelijk om een ​​monitor met een speciale module te gebruiken. Hoewel dit tot extra kosten kan leiden, zorgt het ongetwijfeld voor de vermindering of eliminatie van visuele artefacten en een aanzienlijke verbetering voor snelle spelactie.

Gelukkig is het gemakkelijk om deze krachtige grafische kaart voor minder dan $ 200 aan te schaffen.

AMD FreeSync

FreeSync is AMD’s VSync-variant die schermscheuren tijdens snelle gamingscenario’s effectief elimineert. Terwijl Nvidia G-Sync als eerste uitbracht, is de iteratie van AMD consequent een schot in de roos.

Nvidia-kaarten moeten een module gebruiken, AMD grafische kaarten niet. Een comparatief voordeel aangezien AMD FreeSync-monitoren goedkopere, probleemloze alternatieven zijn voor degenen die willen genieten van een naadloze game-ervaring.

Omdat dergelijke monitoren de gratis module van AMD gebruiken, kunnen Nvidia-kaarten deze ook gebruiken – een echt verkoopargument voor veel gamers. De Radeon 7750 GDDR5 en Asus R7240 zijn twee uitstekende opties om de nieuwste games met een beperkt budget te spelen.

AMD FreeSync Premium

Op CES 2020 bracht AMD de opvolger van zijn vorige VSync-oplossing uit: de Premium-versie. Sommige kunnen worden verward met de naam, omdat deze vaak op een extra betaling duidt.

Maar maak je geen zorgen, want dat is niet het geval.

FreeSync Premium biedt eigenlijk veel meer dan zijn voorganger. Enerzijds is er de nieuwe lage framerate-compensatie. Als de fps bijvoorbeeld onder de vernieuwingsfrequentie van de monitor daalt, zal de lage framesnelheidscompensatie (LFC) deze verhogen om de frames vloeiend te houden. Dus als een game op 20 fps draait, stelt LFC de vernieuwingsfrequentie in op 60 Hz. Hierdoor ondervindt de gebruiker geen screen tearing.

Verbeterde synchronisatie

AMD’s Enhanced Sync werkt gelijktijdig met VSync om haperende beelden en invoervertraging te verminderen. Hoewel het niet alle VSync-problemen volledig oplost, is het zeer effectief.

Om een ​​perfecte game-ervaring te garanderen, kunt u het beste Enhanced Sync met FreeSync gebruiken. Als u bijvoorbeeld boven uw maximale vernieuwingsfrequentie gaat, wordt de invoervertraging van VSync verholpen.

Als u echter onder uw maximale vernieuwingsfrequentie komt, wordt FreeSync geactiveerd. Hierdoor zul je geen scheurvorming ervaren.

Voor-en nadelen

VSync is een geweldige technologie die het spel heeft veranderd toen het werd geïntroduceerd. Maar zoals bij de meeste technologische ontwikkelingen zijn er ook kosten aan verbonden. Laten we eens kijken wat deze technologie goed maakt en wat haar minder wenselijk maakt.

Voordelen

VSync biedt gamers op veel manieren voordelen. Hoewel het een beetje gedateerd is, zijn er nog steeds enkele uitstekende voordelen.

  • Scherm scheur – Het werkt uitstekend als u een oudere monitor heeft die de prestaties van uw GPU niet kan bijhouden. Dit was tenslotte het basisidee achter verticale synchronisatie.
  • Verminderde GPU-belasting – Oververhitting kan optreden als uw monitor slechts 60 fps ondersteunt, maar uw grafische kaart op 120 draait. Door VSync te gebruiken, voorkomt u dat de GPU de frames per seconde van uw monitor overschrijdt. Dit vermindert de werkdruk en verlengt de levensduur van de GPU.
  • Tweede leven voor oudere games – Er is een voortdurende trend om oudere games te spelen. Helaas zijn veel van deze spellen niet compatibel met de huidige systemen. Het gebruik van VSync is hier voordelig.

Nadelen

Hoewel verticale Vsync zeker voordelen heeft, kent het ook tekortkomingen.

  • Ingangsvertraging – Een van de belangrijkste redenen waarom Nvidia en AMD verbeterde oplossingen hebben ontwikkeld, is de manier waarop VSync dit probleem aanpakt. Terwijl de technicus zich concentreert op het aanpassen van de instellingen van het weergaveapparaat, worden er per ongeluk klikken gemist. Het gevolg is een input lag. En zelfs een vertraging van 0,1 seconde kan het verschil betekenen tussen overwinning en nederlaag.
  • FPS-verlies – Dit kan worden gecategoriseerd als gevolg van het vorige punt. Toch is het verliezen van fps verschrikkelijk nieuws voor elke gamer.

Hoe schakel ik VSync AAN en UIT?

Zoals we al hebben gezegd, is verticale synchronisatie in sommige gevallen een goede optie en in andere gevallen een slechte optie. Is er een manier om VSync aan of uit te zetten? Gelukkig is dat zo!

Stap 1: Open uw Nvidia-configuratiescherm door “Nvidia-configuratiescherm‘ in de zoekbalk of klik met de rechtermuisknop op uw bureaublad.

stap 2: Klik op Beheer 3D-instellingen.

stap 3: Onder de Algemene instellingen tabblad, ziet u een lijst met ondersteunde functies van uw GPU-fabrikant. Blader totdat u Verticale synchronisatie vindt.

Stap 4: Klik op het vervolgkeuzemenu in de rechterhoek en selecteer Forceer de stroom aanzetten en Altijd uit om het uit te schakelen.

Moet u VSync gebruiken?

Het hangt af van uw behoeften. VSync zorgt ervoor dat uw grafische kaart op een frame wacht voordat deze wordt weergegeven, zodat u geen schermscheuren krijgt. Dit is vooral handig als je oudere games speelt of als je monitor niet up-to-date is.

Helaas wordt VSync gebruikt in meer veeleisende games op het gebied van reflexen, zoals B. Schutters, beperk de technologie.

Overweeg het gebruik van verticale synchronisatie als uw monitor niet overeenkomt met uw GPU en er niet veel grafisch intensieve momenten zijn waarop u mogelijk een invoervertraging ervaart.

Afronden

VSync was een baanbrekende technologie toen deze voor het eerst uitkwam. Hoewel het in sommige situaties behoorlijk nuttig kan zijn, is het zeker niet perfect. VSync-problemen inspireerden AMD en Nvidia om met nieuwe oplossingen te komen. En om eerlijk te zijn: beide fabrikanten van grafische processors hebben uitgeblonken.