Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Wat te doen met oude cd’s? Hier zijn uw opties!

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Wat te doen met oude cd’s? Hier zijn uw opties!

De snelle ontwikkeling van de technologie heeft de afgelopen twintig jaar veel industrieën veranderd, waaronder de conversie van onze muziekbibliotheken naar mp3-formaten. En als zodanig wordt u misschien omringd door cd’s die niet langer zo nuttig zijn. Dus als je je afvraagt ​​wat je met oude cd’s moet doen, dan is hier onze gids milieuvriendelijke manieren om van die ongewenste cd’s af te komen.

Wat te doen met oude cd’s?

Tegenwoordig kunt u de meeste van uw technologische behoeften en wensen op uw smartphone meenemen, waardoor u extra apparaten nodig heeft om van uw oude cd’s te kunnen genieten. Maar waarom zou je de moeite nemen om met een Sony Discman rond te sjouwen als je gewoon je telefoon kunt gebruiken om naar je favoriete nummers te luisteren?

De meeste mensen luisteren niet meer naar cd’s. Tenzij ze bemiddelen sentimentele waardeDat is niet nodig Uitlaatgasopslag mee. Dus hoe kun je ze kwijtraken, behalve dat je ze in de prullenbak gooit? Overweeg de volgende vier manieren om uw cd’s te gebruiken.

 1. Doorverkopen
 2. Recyclen
 3. Doneer
 4. Hergebruiken

1. Doorverkopen

is het mogelijk om geld verdienen door uw cd’s weg te doen? Ja. Bedenk dat het afval van de één de schat van een ander is. U kunt uw cd’s online (afzonderlijk of in bulk) of via platenwinkels verkopen. Bekijk hieronder een gedetailleerd overzicht van deze opties.

Als u het geduld heeft, kunt u al uw cd’s online te koop aanbieden voor een hogere prijs dan in een bundel – vooral als ze zeldzaam zijn. Facebook Marktplaats, Amazon, eBay en Craigslist zijn populaire platforms waar u van zou kunnen profiteren.

Als u deze optie gebruikt, zorg er dan voor dat uw CD’s zijn niet bekrast en zijn er Werk omstandigheden. Als ze krassen hebben, kun je ze polijsten met een pluisvrije doek of herstellen met een kraskit, zodat ze er weer als nieuw uitzien.

Als u niet genoeg tijd heeft en u zich afvraagt ​​hoe u zo snel mogelijk van uw cd’s af kunt komen, is online bulkverkoop de juiste keuze.

Het enige nadeel van het verwijderen van je cd’s met deze methode is dat je zal niet veel geld verdienen. De meeste sites die deze optie aanbieden, betalen €0,32 tot €3,78 per artikel. De proces Verzending is gewoon. Voer eenvoudigweg de streepjescodes van uw cd’s in op de website om een ​​offerte te ontvangen, ze te verzenden en uw geld te ontvangen.

Enkele populaire websites die deze optie aanbieden zijn:

Decluttr ontvangt alleen artikelen binnen de VS en u kunt voor uw betalingen kiezen voor directe storting of PayPal, of doneren aan een goed doel.

Adelaar Verlosser ontvangt pakketten van over de hele wereld. Als u echter artikelen van buiten de Verenigde Staten verzendt, bent u verantwoordelijk voor de verzendkosten en ontvangt u uw betaling alleen via PayPal. Anders kunt u uw geld per cheque of PayPal ontvangen.

Bonavendi biedt de beste aanbiedingen voor uw cd’s op verschillende websites van aanbieders met verschillende betaalmethoden. U kunt uw artikelen echter alleen binnen de VS verzenden.

Een andere verrassende manier om cd’s weg te gooien, is door ze te verkopen Platenwinkelsdie uitkijken naar de aankoop van uw oude en niet meer benodigde cd’s, platen en cassettes. Nogmaals, uw cd’s moeten in goede staat verkeren.

Gelukkig hebben sommige platenwinkels machines die beschadigde cd’s repareren. Het is ook een goed idee Kijk naar de behoeften van een bedrijf dus je zult niet teleurgesteld zijn als je er bent.

2. Recyclen

Als u niet veel tijd heeft, kunt u cd’s het gemakkelijkst weggooien door ze in de prullenbak te gooien. Dit raden wij echter niet aan, omdat het meer tijd kost een miljoen jaar voor haar Om te ontleden op een stortplaats.

Tegenwoordig moeten we meer aan het milieu denken en zo milieuvriendelijk mogelijk zijn. Maar kunnen cd’s worden gerecycled? Ja, maar het is niet zo eenvoudig als ze in een standaard prullenbak gooien.

Cd’s zijn van plastic, maar niet zoals sommige flessen. In plaats daarvan bevatten ze een Mengsel van verschillende kunststofharsen—De behuizingen zijn gemaakt van polystyreen en de ramen zijn gemaakt van polycarbonaat.

Er bestaat dus geen grote recyclingmarkt voor dit soort plastic Er zijn niet veel opties. U kunt uw cd’s echter sturen naar:

(Helaas vanwege COVID de tweede optie is niet beschikbaar. Maar u kunt hun website regelmatig controleren om te zien wanneer ze hun bedrijf opnieuw activeren.)

De enige Nadeel van GreenDisk is dat je wel moet Betalen om uw artikelen te verzenden – Technotrash Pack-IT-service voor 25 pond of minder kost $ 14,95. Wanneer u uw cd’s verzendt, gescheiden uit de omslagen en de papieren of kartonnen inlegvellen.

3. Donaties

Als u geen winst wilt maken en iemand blij wilt maken, kunt u altijd uw cd’s doneren. Overweeg de volgende opties.

 • bibliotheek
 • Welwillendheid
 • Tweedehandszaak
 • Goed doel
 • Platenwinkel
 • Tweedehands boekhandel

Hier moeten ook uw cd’s worden geplaatst Werk omstandigheden en er goed uitzien. In sommige gevallen kunnen ze gerepareerd worden, maar zorg ervoor dat u geen lege of gebrande cd’s doneert.

U kunt uw artikelen ook gratis op de volgende websites plaatsen.

4. Hergebruik

Als je creatief bent en fan van DIY-projecten, deze optie is geschikt voor u. Jij kan hergebruiken jouw CD’s en geef ze nieuwe energie met honderden manieren om uw leven te verlichten. Je zou ze kunnen gebruiken als:

 • Geschilderd kunstwerk
 • Vogel- en dierenbescherming
 • Onderzetters
 • Mozaïekvazen ​​of spiegels

Als u niet geïnteresseerd bent in deze ideeën of er zelf niet mee kunt komen, kunt u altijd sites als Pinterest en leen er een paar.

Afronden

Het kan vervelend zijn om niet te weten wat u moet doen met uw verspreide of gestapelde oude, ongewenste cd’s. Het is belangrijk om het te begrijpen hoe zich te ontdoen van van deze zonder het milieu te vervuilen. Onze gids is bedoeld om u te helpen uitzoeken wat u met uw oude cd’s moet doen door u te adviseren deze door te verkopen, te recyclen, te doneren of opnieuw te gebruiken.