Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Wat was de eerste film aller tijden

Opmerking: het volgende artikel zal je helpen: Wat was de eerste film aller tijden

Tegenwoordig is de filmindustrie een complex web van kunstenaarschap, logistiek en financiën. Deze factoren werken samen om te creëren meeslepende meesterwerken die de kijker meenemen naar een andere realiteit.

Filmmaken is geworteld in ons dagelijks leven en onze cultuur. Het is dus moeilijk om je een wereld zonder films voor te stellen.

Maar hoe is het allemaal begonnen? Wat was de eerste film ooit gemaakt?

In het spoor van de filmgeschiedenis is een fascinerend inzicht in de ontwikkeling van film en technologie. Echter het antwoord is het niet zo gemakkelijk zoals je misschien denkt.

Wat was de eerste film aller tijden?

Het traceren van de eerste film ooit gemaakt is een beetje lastig want hoe verder we teruggaan, hoe vager de definitie van ‘film’ wordt.

De eerste pogingen om te creëren een ontroerende verzameling beelden waren slechts een proof of concept. Een manier om nieuwe technologieën te testen. Pas veel later begon de eigenlijke kunstvorm van cinematografie te lijken op wat het nu is.

Het paard in beweging – 1878

“Het paard in beweging” verwijst naar een Serie foto’s Neergeschoten door Eadweard Muybridge in 1878. Het is wijdverspreid de voorloper van de vroegste filmsen het toont de beweging van galopperende paarden.

Dus, Het is een beetje overdreven om het een film te noemen. Het paard in beweging is wat bekend is Chronofotografie. Dit betekent dat er binnen een korte tijd meerdere beelden worden gemaakt om het verstrijken van de tijd en beweging in beeld te brengen.

De meeste chronofoto’s wel mag niet worden weergegeven als Film.

Toch was The Horse in Motion een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van filmografie. De creatie ervan was voor Muybridge aanleiding om aan enkele van de projecten te werken allereerste filmtentoonstellingen.

Roundhay-tuinscène – 1888

Roundhay Garden Scene werd gefilmd in 1888, in Engeland, door Louis Le Prince. Het is heel goed mogelijk eerste stomme film ooit gemaaktmet een looptijd van slechts anderhalve seconde – dat is behoorlijk kort!

De camera Nodig zijn Het filmen van de scène is bedacht door Le Prince zelf en was een van de vroegst bekende. Voor zover wij weten is er geen oudere, nog bestaande film bekend.

Roundhay Garden Scene toont vier mensen die door een tuin lopen in Roundhay, Leeds. De oudere vrouw op de fotoSarah Whitley, is dat eerste persoon die ooit in één verscheen Film!

Is deze film ooit ergens vertoond?

Het waarschijnlijke antwoord is nee. De mensen op de foto zijn familieleden van Le Prince. Dat betekent waarschijnlijk Hij was nooit van plan de film te presenteren aan het publiek.

Dickson-groet – 1891

‘Dickson Greeting’ is de ware eerste Amerikaanse film aan het publiek getoond.

Het werd in 1891 gefilmd door William KL Dickson, die ook de persoon is die op het scherm verschijnt. In de film is te zien hoe hij ter begroeting een hoed tussen zijn handen houdt. Dickson zelf was de uitvinder een van de eerste filmcamera’s, en hij zelfs werkte onder Thomas Edison.

Met ongeveer twee seconden is Dickson Greeting nauwelijks langer dan Roundhay Garden Scene. Het biedt er echter één belangrijke stap een kunstwerk in films worden.

Smidscène – 1893

Gefilmd in de VS in 1893Blacksmith Scene is de eerste film ooit waarin acteurs voorkomen. William KL Dickson schoot ook en scoorde een enorm doelpunt 34 seconden.

Dat is een behoorlijke sprong!

Op de foto zijn drie smeden te zien die in een werkplaats aan een aambeeld werken. Wel de mannen op de foto zijn geen echte smeden, en de werkplaats ook niet. Dat is waar de smidscène om draait vroegst bekende speelfilm Acteur op één zin.

Het was ook de allereerste film die publiekelijk werd vertoond Kinetoscoop van Thomas Edison.

De executie van Mary Stuart – 1895

Hier hebben we ze allereerste gebruik van Speciale effecten in een film. De executie van Mary Stuart werd gefilmd in 1895. Geregisseerd door Alfred Clark en geproduceerd door Thomas Edison.

Met een speelduur van 18 seconden toont de film de executie van Mary, Queen of Scots in 1584.

De Afbeelding gebruikt een stoptruc het vervangen van de acteur die Maria speelt door een mannequin om de illusie te creëren van een onthoofde persoon. Dit is wat The Execution of Mary Stuart doet eerste film met speciale effecten ooit gemaakt.

In die tijd, Kijkers vonden de film zo geloofwaardig Sommigen dachten dat er daadwerkelijk een vrouw was onthoofd. Het is tegenwoordig dwaas om je zoiets voor te stellen, maar dit is een bewijs van hoe ver de technologie sindsdien is gevorderd.

Aankomst van een trein in La Ciotat – 1896

Misschien wel een van de beroemdste vroege filmsDit gebroeders Lumière Bild maakte het publiek op beroemde wijze bang tijdens de eerste vertoning.

Behalve waarschijnlijk niet.

De film werd voor het eerst vertoond in 1896 (niet in 1995 zoals velen denken) en werd opgenomen op een treinstation in La Ciotat, Frankrijk. Sindsdien, het is legendarisch geworden tussen de films rond 1800. Er wordt gezegd dat als je het voor het eerst ziet, Leden van het publiek rendenbang dat de trein over hen heen zou rijden.

dat is waarschijnlijk een stadslegende.

Zelfs vandaag de dag blijft de aankomst van een trein in La Ciotat bestaan de bekendste film van de gebroeders Lumiere en misschien wel de beroemdste film van de 19e eeuw. Daarom is er één algemeen misverstand that Train Arrival is de eerste film ooit gemaakt.

Dat is niet waar, maar dat valt niet te ontkennen De gebroeders Lumiere hadden een enorme impact op de groei van Filmografie als kunst.

‘Arrival of a Train’ is een van de vele korte films die ze hebben gemaakt. De gebroeders Lumiere gingen vervolgens op tournee en presenteerden in een van hun schilderijen door heel Europa de vroegere vormen van bioscoop.

Het duivelshuis – 1896

Het huis van de duivel zou dat kunnen zijn de vroegst bekende Verschrikking Film.

Hoewel de titel controversieel is, was de film dat wel bedoeld om indruk te maken en indruk te maken in plaats van angst aan te wakkeren.

The House of the Devil, gefilmd in Frankrijk en geproduceerd door Georges Méliès, heeft een speelduur van ruim drie minuten. Het was waarschijnlijk de eerste stomme film van deze lengte.

Nee, er waren toen nog geen speelfilms.

In deze dagen, Er ontbraken nog steeds films filmische technieken Dat zou tegenwoordig als normaal worden beschouwd. De camera blijft de hele tijd bewegingloos en lijkt bijna een theaterstuk. Het is echter opmerkelijk dat het geïntegreerd is Speciale effecten zoals stoptrucs.

De strijd tussen Corbett en Fitzsimmons – 1897

Dus wat was het? De eerste Functie lengte Film ooit gemaakt?

Een juist antwoord is moeilijk te vinden, maar is kandidaat De Corbett-Fitzsimmons vechten. Deze opname van een bokswedstrijd, uitgebracht in 1897, wordt meegeleverd ruim 90 minuten lang. Dat was toen eigenlijk zo de langste film aller tijden.

De film was geregisseerd door Enoch J. Rectordie zogenaamde Latham-lus om het gevecht vast te leggen. Hoewel hun exacte oorsprong nog steeds onduidelijk is, Rector beweerde de technologie te hebben uitgevonden.

Het gevecht tussen Corbett en Fitzsimmons is opmerkelijk vanwege iets anders: zijn de eerste film ooit opgenomen in breedbeeldformaat. Het werd getoond in een Beeldverhouding 1,65:1wat vrij dicht in de buurt komt van de hedendaagse breedbeeldverhoudingen van 1,7:1.

Slechts delen van het geheel opname blijven vandaag de dag intact.

Een reis naar de maan – 1902

Een legendarische film op zichzelf kan A Trip to the Moon worden gecrediteerd de eerste sciencefictionfilm. Het is de oorsprong van het iconische beeld van een raket die in het rechteroog van de maan stort.

Geregisseerd door Georges Méliès (maker van Het Huis van de Duivel), Een reis naar de maan duurt ongeveer 18 minuten. De Franse film toont een bemanning van mensen die op de maan landen en interactie hebben met een stam buitenaardse wezens.

Wat maakt het zo uniek?

Behalve dat het de eerste sciencefictionfilm was, was dat ook zo een van de meest ambitieuze Filmbeelden ooit gemaakt in die tijd. Het was een enorm project en was een reus financieel en logistiek bedrijf.

A Trip to the Moon was echter een groot succes en blijft een van de belangrijkste films op het gebied van filmmaken.

Een bezoek aan de zee – 1908

Het was een bezoek aan de zee eerste kleurenfilm, opgenomen in Kinemacolor in 1908. Geregisseerd door George Albert Smith. Het is niet het meest opwindende horloge, maar dat is het wel Het technologische belang is enorm.

Wat is Kinemacolor?

Het is een kleurtechniek gebruikt tot halverwege de jaren 1910 voordat het werd vervangen door zijn opvolger – Technicolor.

Dat betekent niet Alle films vóór 1908 waren zwart-wit. Een reis naar de maan had beroemd een kleurenversie, vele anderen ook. Maar dat waren ze allemaal met de hand gekleurdAfbeelding voor afbeelding.

Kinemacolor was de eerste commercieel gebruikte technologie Gebruik kleurfilters. Het was een tweekleurig proces – een rood en een groen filter. Het betekende de eerste kleurenfilms de kleur blauw ontbrak tot de introductie van Technicolor.

Afronden

Je zou je inmiddels moeten hebben gerealiseerd dat de vraag is: wat was de eerste film ooit gemaakt? een lastige vraag om te beantwoorden. Hoe verder we teruggaan in de tijd, hoe minder duidelijk de definitie van ‘film’ wordt. De vroegste voorbeelden zoals The Horse in Motion is niet bepaald een bioscoop.

Echte bewegende beelden zou pas ongeveer beginnen te verschijnen een decennium latermet Roundhay-tuinscène mogelijk de eerste. Bovendien werden de eerste films pas in de jaren 1890 aan het publiek vertoond.

Met films als A Trip to the Moon uit 1902 was het duidelijk dat deze technologie kon worden gebruikt om meeslepende verhalen te vertellen. Helaas is dat filmgeschiedenis vroegste films onbekend kan blijven.

De trieste realiteit is het grootste deel ervan Stomme films zijn in de loop van de tijd verloren gegaan. Dat is waarom het zo is bijna onmogelijk met zekerheid te zeggen Wat was de oudste film aller tijden?

Veel van de films op deze lijst werden decennialang als verloren beschouwd. Het huis van de duivelwas maar een voorbeeld Herontdekt in 1988. Vele anderen zijn per ongeluk of opzettelijk vernietigd of eenvoudigweg zoekgeraakt.

De algemene consensus is dat 1888 de geboorte van de film was. Maar het is mogelijk één Er zijn ergens eerdere films.