Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Wat was de eerste game op Roblox?

Opmerking: het volgende artikel zal je helpen: Wat was de eerste game op Roblox?

In slechts een paar jaar heeft Roblox de gamingwereld veroverd. Een platform dat schijnbaar uit het niets is ontstaan ​​en momenteel ruim 40 miljoen dagelijks actieve gebruikers heeft. Het is ook de thuisbasis van bijna 10 miljoen ontwikkelaars.

Als je naar deze cijfers kijkt, kun je niet anders dan je afvragen. Waar kwam dit allemaal vandaan? Hoe begon het en wat was de eerste game op Roblox?

In dit artikel zal ik de geschiedenis van Roblox bespreken. Ik zal je ook door de evolutie heen leiden tot het product dat we vandaag de dag kennen.

Laten we beginnen.

Wat is Roblox

Eén ding moeten we uit de weg ruimen: Roblox zelf is geen spel. Het lijkt meer op een gaming-metaverse: een app die verschillende games host en waarmee mensen verbinding kunnen maken en met vreemden kunnen spelen. Het heeft ook een etalage. De in-app-valuta Robux kan worden gebruikt om verschillende goederen en diensten in games op het platform te verkrijgen.

De officiële oprichtingsdatum van Roblox is 1 september 2006. Desondanks werd het pas eind 2010 mainstream populair. En het explodeerde echt tijdens de Covid-lockdowns.

De reden hiervoor is waarschijnlijk te wijten aan de sociale ervaring die het biedt. Nadat u zich heeft geregistreerd, maakt u eerst uw persoonlijke avatar aan. Gebruik het vervolgens om de digitale wereld in te gaan en te creëren, te bedenken, te spelen en te socialiseren met miljoenen anderen. Het is gemakkelijk in te zien waarom dit aantrekkelijk was voor een wereld die hongerde naar sociale connecties.

Wat het platform echter echt uniek maakt, is de door de gebruiker gegenereerde bibliotheek. De app host 50 miljoen games van alle genres: survival, simulatie, actie, avontuur, enz. En de overgrote meerderheid daarvan is gemaakt door gewone gebruikers.

En als klap op de vuurpijl is Roblox volledig gratis en beschikbaar op de meeste platforms en besturingssystemen. De game-industrie is enorm en mensen spelen op allerlei soorten apparaten. Roblox slaagt erin de meeste belangrijke opmerkingen te maken: het is beschikbaar voor Windows, Mac, Xbox en zelfs Android en iOS.

Het is een enorm project en we keren terug naar de wortels. Laten we eens kijken naar het allereerste Roblox-spel.

Wat was de eerste game op Roblox?

De ervaring die de eerste Roblox-speler had was heel anders dan die we vandaag kennen. Er waren veel minder spellen om uit te kiezen. Robux bestond nog niet en veel QoL-functies (zoals chat) ontbraken nog steeds.

Het eerste Roblox-spel ooit was Klassiek: Rocket Arena. Het dateert uit januari 2006, toen het platform nog in bèta was.

Rocket Arena was een gratis brickbattle-spel met een vernietigbare omgeving. De gameplay is gebaseerd op het afvuren van een raketwerper op je tegenstanders. Je kunt het ook gebruiken om de omgeving op te blazen, zoals instortende bruggen om andere spelers af te sluiten. Je had eindelijk een paar jetlaarzen om je wat mobiliteit te geven.

De titel was erg populair en inspireerde zelfs vele andere soortgelijke spellen. Een update in 2015 zorgde er echter voor dat de Jet Boots niet meer werkten. Nu de belangrijkste gameplay-mechanismen verdwenen waren, raakte het spel langzaam in de vergetelheid. In 2017 heeft Roblox de kopieerbeveiliging opgeheven, zodat gebruikers konden proberen de ervaring opnieuw te creëren.

Niettemin is de eerste Roblox-game tot op de dag van vandaag nog steeds onspeelbaar in zijn oorspronkelijke vorm.

Gemengd Oude spellen Bij Roblox

Als we het hebben over oude Roblox-titels, moeten we ons niet alleen op de eerste concentreren. Er zijn nog veel meer titels die erkenning verdienen. De meeste zijn door het Roblox-team zelf gemaakt en veel zijn niet langer beschikbaar.

Hier is een lijst met de 9 beste klassieke Roblox-spellen uit de begindagen van het platform:

Ervaar de zwaartekracht

Amanda’s Experience Gravity heeft interessante verkeerde informatie over de releasedatum. Wat is een betere kandidaat om mee te beginnen, toch?

Er zijn bronnen die beweren dat dit de oudste Roblox-game is die nog op het platform beschikbaar is. En wanneer u de Roblox-site bezoekt, wordt dit geverifieerd. De titel wordt weergegeven zoals gemaakt op 21/11/2006.

Toen ik echter wat dieper groef, bleek dat de game daadwerkelijk op 9 oktober 2018 was gemaakt. De maker, Amanda, plaatste een bericht op Reddit waarin ze uitlegde hoe ze jaren geleden een starter-creator-slot gebruikte en per ongeluk de releasedatum verdraaide.

Ervaar Gravity heeft een eenvoudig en ontspannend uitgangspunt. Je begint op een bodemplaat en als je er goed vanaf springt, word je de ruimte in geslingerd. Ze kunnen rondhangen en rond planeten draaien – nou ja, totdat je een fout maakt en tegen de zon botst.

De game staat bekend om zijn grote aantal badges, waarvan er vele behoorlijk hilarisch zijn. De meeste hebben betrekking op het aantal sterfgevallen.

Chaos kloof

Een andere klassieker, Chaos Canyon, kwam uit in 2007. Het was een brickbattle-shooter zonder echte doelstellingen – je kwam meestal op de kaart terecht in een free-for-all.

Na de release werd de track ruim 1,5 miljoen keer bekeken. Helaas werd het, net als andere oudere games, in 2017 niet meer beschikbaar.

Basisoorlogen FPS

Deze is een beetje anders. Zoals de naam al doet vermoeden, is Base Wars FPS de eerste officiële first-person shooter in de geschiedenis van Roblox.

De game bevatte verschillende speelbare klassen:

  • soldaat
  • tank
  • aanval
  • sluipschutter
  • genezer

De FOD werd opgericht op 24 april 2007 en heeft sindsdien ruim 770.000 bezoeken behaald.

Het is ook nog speelbaar! Het is echter sinds 2014 niet meer bijgewerkt, dus hoop er niet te veel op. Het is echter niet tegen kopiëren beveiligd en kan door iedereen worden gekopieerd en verbeterd.

Klassiek: kruispunt

Crossroads is waarschijnlijk het populairst onder de oude Roblox-spellen. Het werd opgericht in 2006 en is sindsdien maar liefst 7 miljoen keer gespeeld.

Het is ook de enige klassieker die de zuivering van oudere titels in 2017 heeft overleefd. Het werd een tijdje verwijderd, maar kwam terug met verbeterde graphics en is nog steeds speelbaar.

Het winterfort van de Kerstman

Santa’s Winter Stronghold was het eerste Roblox-spel met een vakantiethema. Het werd een week voor Kerstmis 2006 uitgezonden.

Qua gameplay zou je kunnen spelen als de Kerstman of een van zijn elfen. Je zou punten verdienen door geschenken te verzamelen of je tegenstanders te verslaan (gelukkig, toch?).

Zoals de meeste games uit dit tijdperk is Winter Stronghold nu onspeelbaar.

Luchtmachtbasissector 128A

Deze was meer een showcase dan een echte game.

Vliegbasis Sector 128A had een militair vliegveld. Het bevatte twee geschutstorens, een uitkijktoren en slaapvertrekken in een kazerne. Het was vrij klein, wat eigenlijk consistent is met de meeste oude Roblox-kaarten.

De ervaring werd vermeld in een blogpost in december 2006, die leidde tot de meeste van zijn 20.000 bezoeken.

Zonsondergangvlakte

Dit was een van de eerste brickbattle-ervaringen – een zeer populair genre onder klassieke Roblox-spellen.

Sunset Plain werd opgericht in november 2006. Het werd vermeld in een uitgave van het online ontwikkelaarstijdschrift van het platform, waardoor het een glorieus moment van roem kreeg.

Hoewel het spel zelf sindsdien niet meer is bijgewerkt, kun je het misschien wel spelen. CloneTrooper1019’s Super Nostalgia Zone heeft een aantal oudere titels weer speelbaar gemaakt, en dit is er een van.

De rustplaats van Yorick

Een andere vakantietoevoeging, Yorick’s, was een viering van Halloween. Hoewel het in 2006 werd opgericht, vond het speciale evenement zelf plaats op Halloween 2008.

De game vereiste dat spelers 4 puzzels moesten oplossen, wat je beloonde met een speciale Riddling Skull-hoed.

Het spel is vandaag niet meer speelbaar. Er is een kopieerverbod opgelegd, wat betekent dat er mogelijk andere versies zijn, maar de Riddling Skull Hat zelf is uitgeschakeld. Als je het wilt, moet je het ruilen met een andere gebruiker.

Forest of Desolation (Plaats van de afgrond)

Een ander voorbeeld van het presenteren van meer dan één spel is het bos met een afbrokkelende toren omgeven door herfstbomen.

Zoals de meeste oude Roblox-titels is het al een tijdje niet bijgewerkt en kan het niet meer worden gespeeld. Het interessante is dat dit de eerste ervaring was die door een speler werd gecreëerd en niet door het Roblox-team. Nadat de maker ervan, Abyss, van het platform werd verbannen, veranderde de naam van het spel in Abyss’s Place.

Afronden

Zoals je kunt zien, is Roblox door de jaren heen echt veranderd. Als je je afvroeg wat de eerste game op Roblox was, heb je je antwoord. Hopelijk heb je ook genoten van enkele van de andere klassiekers die ik noemde.

Helaas zijn de meeste van deze spellen niet langer beschikbaar, maar je kunt er nog steeds van genieten. Als je je afvraagt ​​wat je moet spelen terwijl je wacht op de geweldige releases van dit jaar, dan heeft Roblox de oplossing voor je!

Mục lục