Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Wat zijn dat en welke rol spelen ze?

De directe verbinding tussen twee of meer apparaten of terminals, b.v. B. mobiele apparaten, computers of zelfs printers worden peer-to-peer (P2P) genoemd. Deze verbindingen zijn P2P-verbindingen als ze niet via een aparte server hoeven te worden omgeleid en de gegevensstroom tussen de twee apparaten niet wordt onderbroken.

Maar net als al het andere heeft het inzetten van P2P-netwerken voor- en nadelen waarmee rekening moet worden gehouden voordat het serverloze model wordt aangenomen.

Wat zijn de voordelen van een P2P-netwerk?

De voordelen van P2P omvatten de neiging tot verminderde latentie via een client-server-netwerk, omdat bestanden rechtstreeks worden gedeeld en overgedragen tussen de afzender en de ontvanger, zonder dat er een “tussenpersoon” nodig is. Ook hoeft u geen rekening te houden met de belasting van een server. Dit maakt het een ideale omgeving voor het delen van grote bestanden of mappen tussen apparaten zonder bang te hoeven zijn dat ze overbelast raken.

Ondertussen is het opzetten van een van deze verbindingen tussen twee apparaten relatief eenvoudig, zolang het delen op elke terminal is ingeschakeld en de juiste machtigingen zijn ingesteld.

Naast hun eenvoud zijn P2P-verbindingen ook relatief gratis en efficiënt vergeleken met de kosten van het runnen van een client-servernetwerk. Bij het opzetten van een P2P-netwerk ontstaan ​​geen kosten voor de aanschaf en installatie van hardware en het personeel dat nodig is voor het onderhoud van een server.

Wat zijn de nadelen van een P2P-netwerk?

Hoewel een P2P-netwerk een geweldige oplossing is als u de serverbelasting probeert te verminderen, zijn er een paar belangrijke aspecten waarmee u rekening moet houden voordat u het volledig gaat gebruiken voor gegevensoverdracht tussen uw bedrijven.

Misschien wel het belangrijkste punt om te overwegen is dat P2P-verbindingen geen gecentraliseerde beveiligingscontroles hebben. Dit betekent dat kwaadaardige bestanden tussen terminals kunnen worden gedeeld, waardoor mogelijk een hele organisatie kan worden geïnfecteerd als alle gebruikers gegevens tussen elke terminal kunnen delen.

Er zijn nog andere uitdagingen: als één apparaat op het P2P-netwerk te traag is, heeft dit invloed op de rest van het P2P-netwerk, waardoor het uitwisselen van bestanden behoorlijk omslachtig en frustrerend wordt.

Bovendien moet van elke computer of elk apparaat afzonderlijk een back-up worden gemaakt in plaats van centraal. Omdat alle apparaten op een P2P-netwerk onafhankelijk functioneren, kan elke gebruiker gegevens op elk apparaat verwijderen. Dit betekent uiteraard dat een gedeeld bestand of gedeelde map per ongeluk (of in sommige gevallen met opzet) kan worden verwijderd en niet voor iedereen beschikbaar is.

Hoe u de P2P-beveiliging kunt vergroten

Als u een P2P-netwerk gebruikt in plaats van een client-servermodel, moet u ervoor zorgen dat uw werknemers zich bewust zijn van de risico’s, malware en andere problemen die het netwerk van uw bedrijf in gevaar kunnen brengen. Hoewel dit onderdeel van uw bedrijfsvoering zou moeten zijn, is het van het grootste belang wanneer u een P2P-netwerk gebruikt om bestanden te delen om de hierboven genoemde redenen.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat alleen bestanden die moeten worden gedeeld beschikbaar zijn via P2P-netwerken, en niet alle bestanden die binnen het bedrijf beschikbaar zijn. Vanwege de aard van P2P-netwerken kan vertrouwelijke informatie gemakkelijk in verkeerde handen vallen.