Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Wat zijn de redenen voor de daling van de wereldwijde smartphoneverzendingen?

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Wat zijn de redenen voor de daling van het wereldwijde aantal smartphones?

De hele wereld is getuige van een mondiale recessie en stijgende inflatie. Daar zijn een aantal redenen voor. De verstoringen en sluitingen van de toeleveringsketen als gevolg van Covid 19 zijn een van de belangrijkste redenen. Andere redenen zijn onder meer de hogere interesse vanuit de VS en een sterkere dollar, hoge brandstofprijzen, etc. De mobiele industrie ervaart op dit vlak ook schokken. Volgens een recent rapport van IDC (International Data Corporation) zijn de wereldwijde smartphoneleveringen in het tweede kwartaal van 2022 (2Q22) met 8,7 procent gedaald op jaarbasis. Dit is het vierde kwartaal op rij waarin de smartphonemarkt is gedaald, aangezien de verzendingen daalden naar 286,0 miljoen eenheden, ongeveer 3,5% minder dan verwacht.

Zoals verwacht boekten Midden- en Oost-Europa (CEE) het grootste verlies in het tweede kwartaal, met een daling van 36,5% op jaarbasis, omdat de oorlog in Oekraïne een negatieve impact blijft hebben op de regio.

In termen van volume zijn de Midden- en Oost-Europese landen echter slechts verantwoordelijk voor 6% van de mondiale transporten, waardoor de Chinese daling van 14,3% jaar-op-jaar verantwoordelijk is voor de grootste daling van het mondiale volume. Asia Pacific (exclusief Japan en China) (APeJC), dat goed is voor meer dan de helft van alle wereldwijde verzendingen, daalde ook met 2,2% in 2Q22. Alle regio’s buiten Canada boekten verliezen in de lage tot midden eencijferige cijfers.

“Wat het jaar begon als een bedrijf met beperkte aanbod, is nu een markt met beperkte vraag”, zegt Nabila Popal, onderzoeksleider van het Worldwide Tracker-team bij IDC. “Terwijl het aanbod verbeterde naarmate de capaciteit en de productie toenamen, hebben de stijgende inflatie en economische onzekerheid de consumentenbestedingen onderdrukt en de voorraden in alle regio’s vergroot. OEM’s hebben de bestellingen voor de rest van het jaar verlaagd, waarbij Chinese leveranciers de bestellingen het meest hebben verlaagd, omdat hun grootste markt het nog steeds moeilijk heeft. Hoewel we verwachten dat de vraag eind dit jaar op sommige plekken weer zal toenemen, wordt de smartphonemarktvoorspelling voor 2022 naar beneden bijgesteld. Wij blijven geloven dat een eventuele daling van de vraag nu alleen maar zal worden uitgesteld naar de toekomst.”

Bron: IDC

Ondanks de moeilijke omstandigheden domineerde Samsung de markt met een marktaandeel van 21,8% en een goede groei in alle regio’s behalve Europa. Apple kwam op de tweede plaats met een marginale groei van marktaandeel. Alle andere grote merken, waaronder Xiaomi, vivo, Oppo, enz., noteerden echter een negatieve groei, zoals je kunt zien in de bovenstaande tabel. De totale daling van de mondiale scheepvaart bedroeg dus 8,7%.

Redenen voor de daling van de wereldwijde smartphoneverzendingen:

Brandstofkosten:

De exorbitante stijging van de brandstofprijzen is een van de belangrijkste factoren achter de daling van het wereldwijde aantal smartphones. De internationale olieprijs stijgt al maanden, waardoor de transportkosten vele malen zijn gestegen. Bovendien hebben de brandstofprijzen de dienstensector beïnvloed. De verplichtingen zijn verdubbeld en de inkomsten zijn lager. Daarom is er een laag aanbod aan smartphones vanwege de lagere productie. Om deze redenen zien we een gat in de wereldwijde smartphoneverzending.

Mondiale recessie en stijgende inflatie:

De afgelopen zes maanden hebben de mondiale recessie en de stijgende inflatie bijna iedereen op de planeet getroffen. De aandelen van alle bedrijven wereldwijd zijn ingestort. Bovendien zijn ook de grondstoffenprijzen sterk gestegen, wat zware gevolgen heeft gehad voor de loontrekkenden. Dit betekent dat de koopkracht van het individu is afgenomen. Bovendien hebben veel regeringen over de hele wereld (zoals Pakistan) als gevolg van de recessie extra heffingen opgelegd aan bedrijven en particulieren, wat de ellende verder heeft vergroot. Dit is nog een reden waarom de wereldwijde smartphoneverzendingen zijn afgenomen.

Dalende vraag:

Zoals hierboven vermeld, is de vraag op de wereldmarkt beperkt. Er is een dramatische daling van de vraag in de regio Azië-Pacific en Centraal-Oost-Europa. De daling van de vraag op de Chinese markt levert echter de grootste bijdrage aan de lage smartphoneverzendingen. Helaas hopen we niet dat de vraag in de nabije toekomst zal toenemen totdat de mondiale recessie voortduurt.

Verhoging van de telefoonprijzen:

Naarmate de productiekosten stijgen, stijgen ook de totale prijzen van apparaten en smartphones. De combinatie van hogere prijzen van smartphones en een lage koopkracht heeft het verkopen van smartphones tot een deal gemaakt. De nieuwe iPhone 14 zal naar verwachting bijvoorbeeld voor $ 799 (basisvariant) verschijnen. Dus als dezelfde situatie zich voortzet, denken we niet dat de nieuwe iPhone zijn voorganger qua omzet kan verslaan.

Aanbodtekorten als gevolg van de oorlog in Oekraïne:

De tekorten in het aanbod als gevolg van de Russisch-Oekraïense oorlog zijn een andere reden voor de daling van de wereldwijde smartphoneverzending. Rusland staat onder zware sancties van het Westen, wat betekent dat er geen smartphonezendingen naar het Euraziatische land mogen worden verzonden. Daarnaast zijn ook veel handelsroutes getroffen, waardoor de bevoorrading is stopgezet en soms op grotere routes moet worden geleverd, wat extra kosten met zich meebrengt.

Alle bovengenoemde redenen zijn te wijten aan de afname van de wereldwijde smartphoneverzendingen.

Opmerking:

Alle gegevens, inclusief statistieken en cijfers, zijn afkomstig van IDC, een geloofwaardige bron. Dus als je onze blog leuk vindt of er vragen over hebt, vermeld ze dan in het commentaargedeelte!

Uitchecken? realme krijgt de eer om het jongste merk te worden onder BrandZ’s Chinese Global Brand Builders TOP 50, erkend door Google en Kantar

Mục lục