Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Wat zijn ze, waar dienen ze voor en waarom is het belangrijk om ze te hebben?

Kunnen Beheer de toegang van verschillende gebruikers tot netwerkdiensten Om alle in- en uitgangen van datapakketten te kunnen registreren, moet er een firewall geïnstalleerd worden.

Een firewall kan niet alleen de hierboven genoemde functies uitvoeren, maar ook de verschillende soorten protocollen die in een netwerk worden gebruikt en beheer de toepassingen die toegang hebben tot internet.

In dit artikel bespreken we de belangrijkste concepten die u moet weten over een firewall, de implementatie en configuratie ervan. Ook kom je er onder andere achter of een antivirusprogramma hetzelfde is als een firewall.

Wat is een computerfirewall en waarvoor wordt deze gebruikt?

Een firewall of gewoonlijk genoemd in Engels “Firewall” zijn toevoegingen of hardwareapparaten of software die dit mogelijk maken Beheer alle in- en uitgangen tussen twee netwerken of tussen twee of meer computers die tot hetzelfde netwerk behoren.

Dit betekent dat we met een firewall alle in- en uitgangen filteren die niet aan bepaalde eisen voldoen “Reguleren” Dit hebben wij al eerder vastgesteld. Als een record voldoet aan het opgegeven protocol, kunt u het te beveiligen netwerk betreden of verlaten.

Met dit concept kunnen we definiëren waarvoor een firewall wordt geïnstalleerd. Onder de verschillende redenen kunnen we benadrukken:

 • Een firewall Bescherm de veiligheid en privacy de computers en netwerken waarop het is geïnstalleerd.
 • Bescherm alle informatie- of datablokken die eigendom zijn van of beheerd worden op het netwerk. Voor veel bedrijven is dit de belangrijkste reden dat ze een firewall gebruiken.
 • Met een firewall kan dat Voorkom toegang door indringers of hackers die invloed kunnen hebben op computers of het netwerk.

Vermijd de zogenaamde “DDoS-aanvallen” waar legitieme gebruikers geen toegang hebben tot het netwerk of de computer.

Firewall versus antivirus Zijn ze hetzelfde hulpmiddel? verschillen

Terwijl de firewall en antivirus behoren tot en dienen computerbeveiliging, Er zijn aanzienlijke verschillen tussen hen.

Om het idee te verduidelijken, zullen we enkele verschillen beschrijven:

 • Hij Antivirussoftware is software die in één is geïnstalleerd mobiele telefoon of op een computertijdens de Firewall is software maar het kan ook hardware zijn. Dit laatste wordt minder gebruikt in mobiele telefoons.
 • De missie van Antivirus is het detecteren van een virus of malware en vernietig deze terwijl a De missie van de firewall is dat deze geen informatie kan binnenlaten of verlaten als deze niet aan de regels voldoet
 • Ze hebben iets gemeen in netwerken en computers er is er maar één tegelijk nodig. Dat wil zeggen, het is niet nodig om er meerdere te installeren, omdat dit tot nadelige resultaten kan leiden.
 • De firewall met de antivirus is complementair wederzijds, dat wil zeggen om efficiënte computerbeveiliging te garanderen, is de aanwezigheid van beide vereist. Dit complementsysteem wordt sterk aanbevolen voor bedrijven.

Geschiedenis en ontwikkeling van firewalls, hoeveel generaties zijn er tot nu toe geweest?

De term firewall werd voor het eerst gebruikt in 1980In die tijd was internet een nieuw netwerk in termen van gebruik en connectiviteit.

De eerste bestaande firewalls waren de routerswaardoor de verschillende netwerken waartoe ze behoorden gescheiden bleven.

Eind jaren tachtig vonden er ernstige veiligheidsaanvallen plaats Er zijn op internet verschillende voorbeelden te vinden waarin het mogelijk was spionagesystemen te manipuleren tot grootschalige aanvallen door het zogenaamde virus “De Morris-worm”wat niet kwaadaardig was.

Vanaf dat moment verschenen er nieuwe generaties van de firewallZe verschillen van elkaar in hun voortgang en hun benadering van veiligheid.

Vervolgens beschrijven we elk van deze firewallgeneraties.

Eerste generatie

Deze generatie is gericht op netwerkfirewalls, opgericht in 1988 door het bedrijf Digital Equipment Corporation (DEC), dat een systeem ontwikkelde voor het filteren van pakketten. Deze generatie wordt “pakketfiltering” genoemd.

De ingenieurs ontwikkelden regels voor het filteren van de Datapakketten die via het netwerk worden verzondenDat wil zeggen, als een pakket voldoet aan de vooraf bepaalde regels, wordt het geaccepteerd, anders wordt het stilzwijgend verwijderd, of ervan gescheiden en afgewezen.

In het laatste geval wordt het afgegeven een antwoord met een foutcode aan de uitgever dit datapakket.

Tweede generatie

De tweede generatie gemaakt tussen 1989 en 1990ingenieurs van het laboratoriumbedrijf “AT&T-bel” U hebt een firewall ontworpen waarin individuele pakketten in een reeks pakketten worden geplaatst.

Dit type technologie wordt gewoonlijk pakketstatuscontrole genoemd, vandaar de naam “Staatsfirewall”. Het bestaat uit het registreren van alle verbindingen die rechtstreeks door de firewall gaan en het registreren of het pakket vals is of niet.

Derde generatie

De derde generatie staat bekend als «Applicatiefirewall»De firewall beïnvloedt de aangeroepen laag “Toepassing” van het OSI-modelHier worden de verschillende fasen van een netwerk weergegeven.

Deze firewall is precies daarvoor ontworpen Transmissieprotocollen detecteren uit de bestanden en als een protocol niet gewenst is, wordt het direct afgewezen.

Het grote voordeel van deze firewalls is dat ze protocollen uit hogere lagen kunnen filteren, altijd volgens het OSI-model. Dit is lagenachtig Onder andere HTTP, TCP en TFTP.

Het heeft één nadeel: het is traag die zij presenteren in relatie tot de tweede generatie firewalls.

Wat zijn de belangrijkste soorten firewalls en hun kenmerken?

Er zijn twee soorten firewalls, elk met unieke kenmerken. Wij behandelen het volgende:

Software-firewall

Softwarefirewalls zijn programma’s die over het algemeen Ze zijn geladen met het besturingssysteem. Bijvoorbeeld Windows Als u uw ingebouwde firewall gratis meeneemt, zult u tijdens de configuratie geen grote problemen tegenkomen en in de meeste gevallen Dit soort software is gratisEr zijn echter ook betaalde versies waarin de behoeften van elke gebruiker kunnen worden aangepast of aangepast.

De belangrijkste taak van deze firewalls is het controleren van al het verkeer dat via netwerken met betrekking tot internet beweegt. Het is ook bedoeld om netwerkelementen en verbindingen te blokkeren die een probleem kunnen vormen voor de computer of het netwerk waartoe deze behoort.

“UPDATE ✅ Moet u de definitie van computerfirewall en het belang ervan kennen? ⭐ VOER HIER IN ⭐ en leer er alles over ✅ GEMAKKELIJK en SNEL ✅”

Voor de installatie hoeft u bijna altijd geen hardware toe te voegen, het gebeurt in een paar stappen die niet ingewikkeld zijn. In de betaalde versies kent de aanbieder bepaalde voordelen toe die perfect zijn afgestemd op de behoeften van de klant en de stappen nog eenvoudiger maken.

Hardware-firewall

Als we het hebben over een hardwarefirewall, hebben we het over al die firewalls die niet zijn geïnstalleerd op een computer die tot een netwerk behoort. Het zijn echter apparaten die op fysieke apparaten zijn geïnstalleerd dat we de router bijvoorbeeld gebruiken voor de internetverbinding.

Het belangrijkste voordeel van deze firewalls is dat alle computers die op de router zijn aangesloten en waarop de firewall al is geïnstalleerd, deze ook hebben Firewall in elk van hen rechtstreeks.

Firewallinstellingen op de router configureren Het is raadzaam om dit via professionals uit de sector te doen. Als de configuratie om wat voor reden dan ook niet correct is, kunnen netwerkgebruikers hun werk niet op een normale manier uitvoeren, omdat hun activiteiten verdacht zijn voor de router.

Voor- en nadelen van het gebruik van een firewall Zijn ze echt effectief?

 Wat zijn computerfirewalls, waar dienen ze voor en waarom is het belangrijk?

Zoals alle computerfuncties hebben firewalls hun voor- en nadelen wanneer ze op een netwerk worden geïnstalleerd.

Vervolgens zullen we de belangrijkste noemen:

Voordelen

Als sterke punten van een firewall kunnen we het volgende noemen:

 • Een van de belangrijkste redenen waarom een ​​firewall in een bedrijf wordt geïnstalleerd, is vanwege de definitie Welke informatie wordt per gebruiker verwerkt? van het netwerk
 • Gebruik de directe toegang tot protocollen die in het netwerk wordt gebruikt
 • Beheers ze Indringer binnenkomst
 • Als de bron niet legitiem is, wordt alle informatie die daaruit komt geblokkeerd.
 • Bescherm de hardwareAls een indringer een virus vrijgeeft, kan dit onherstelbare schade aan fysieke apparatuur veroorzaken. Door een firewall te implementeren kunt u het virus tegenhouden

Nadelen

Onder de nadelen moeten we vermelden:

 • De firewall beschermt niet tegen aanvallen als dit het geval is niet gebeuren de firewall
 • Als er netwerkgebruikers zijn die wees nalatigde Firewall beschermt niet Ze misbruiken omdat ze correct het netwerk konden betreden

Wanneer legitieme gebruikers inkomsten genereren, kunnen zij kopieën van de informatie maken en kan de firewall de betreffende persoon niet beschermen

Lijst met de beste firewalls die u op uw computer kunt installeren

 Wat zijn computerfirewalls, waar dienen ze voor en waarom is het belangrijk?

Wij presenteren de lijst van de beste firewalls die u kunt installeren op uw computer of netwerk. Elk van hen heeft echt goede eigenschappen, waardoor ze onverslaanbaar zijn als het gaat om het filteren van gegevensblokken.

Windows Firewall Defender

De fundamentele firewall is inbegrepen of vooraf geïnstalleerd Microsoft-besturingssysteem. Het is gratis en wordt beschouwd als een van de meest efficiënte en minst ingrijpende voor de gebruiker.

Volg deze stappen om de firewall te activeren:

 • Op het scherm zoeken we linksonder naar het logo van Windows
 • Wij stemmen”Thuis
 • We zijn op zoek naar “Configuratie” en wij klikken
 • Vervolgens kiezen we “Updates en beveiliging”
 • Beveiliging Windows
 • En we hebben besloten “Firewall- en netwerkbeveiliging
 • We selecteren het netwerkprofiel dat we nodig hebben en vervolgens
 • We veranderen de instelling naar “Windows Verdedig Firewall
 • Wij klikken door “A”

ZoneAlarm.com

Deze software is vervaardigd door het bedrijf Check Point en is vermeld als een van de oudste en meest efficiënte die vandaag de dag bestaan.

Ze hebben twee versies, een gratis versie die inbraakdetectie omvat en kan bepalen welke programma’s verbindingen binnen het netwerk of binnen de computer tot stand kunnen brengen. Het beschermt ook tegen het verzenden van datapakketten.

De betaalde versie biedt ook uitgebreidere diensten en kan worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker. Het is beschikbaar voor het besturingssysteem Windows.

Peer-blok

Dit is een firewall van Open source Hiermee kunt u verkeer van en naar internet blokkeren, een zwarte lijst met hosts maken en een lijst met IP-adressen instellen die kunnen worden afgewezen.

Het is beschikbaar in een gratis versie voor Windows.

PeerBlock-Windows downloaden

Glazen draad

Door velen beschouwd als de beste gratis firewall dat bestaat vandaag de dag. Een van de voordelen is dat het een programma is dat zich kenmerkt door een eenvoudige en vooral snelle installatie en gebruik.

GlassWire-Windows downloaden

Als je vragen hebt, laat ze dan achter in de reacties. We zullen u zo snel mogelijk antwoorden en het zal zeker een grote hulp zijn voor andere leden van de gemeenschap. Bedankt ????