Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

“We hebben traditionele televisie geïntegreerd in een online platform”

Gerelateerd nieuws

Is de streamingsector verzadigd? Het dienstenaanbod blijft zich uitbreiden en sommige zwaargewichten zijn nog niet gearriveerd. Met zo’n hevige concurrentie is er geen tekort aan weddenschappen om te zien welke diensten over een paar jaar nog beschikbaar zullen zijn.

Het is duidelijk dat diensten die simpelweg hetzelfde aanbieden steeds moeilijker worden. Tegelijkertijd ontstaan ​​er ook andere mogelijkheden om nieuwe niches te exploiteren; Deze diensten zouden een plaats kunnen innemen in ons dagelijks leven en fuboTV is een voorbeeld van deze strategie.

De naam van fuboTV klinkt misschien anders dan die van jou. In feite zal het klinken als een platform gewijd aan voetbal, maar interessant genoeg is dit niet het geval. FuboTV komt uit de VS, waar sport- en internettelevisie een belangrijk alternatief zijn. In tegenstelling tot andere diensten is fuboTV een zenderaggregator waarmee u live tv kunt kijken. In de VS worden al pakketten met meer dan 90 kanalen aangeboden. Tot de investeerders behoren giganten als 21st Century Fox.

Wat is fuboTV, het platform om live tv te kijken

fuboTV is sinds april vorig jaar beschikbaar in Spanje, maar we nemen het je niet kwalijk als je het niet wist. De filosofie van fuboTV blijft duidelijk die van een kleine startup, iets waar ze trots op zijn. Het is iets dat hen in staat heeft gesteld op belangrijke momenten beslissingen te nemen en overeenkomsten te bereiken die voor geen enkel ander bedrijf onmogelijk zouden zijn.

Movistar-serie op fuboTV

In Spanje kan fuboTV bijvoorbeeld bogen op Bied een Movistar Series-kanaal aanDat kan bij Movistar+ ook zonder dat je klant hoeft te zijn van de operator of diens dienst. Daarnaast biedt het al 13 andere kanalen met toegang tot opnames waarmee we na uitzending van de shows kunnen genieten. Van La 1 tot Antena 3, Paramount, MEGA of 24h vinden we enkele van de belangrijkste Spaanse zenders.

Het lijkt vreemd dat een dergelijk aanbod onopgemerkt bleef, vooral in een land dat zo toegewijd is aan televisie. Daarom hebben we besloten van de gelegenheid gebruik te maken om Álvaro González te interviewen, Internationale marktmanager van fuboTV en verantwoordelijk voor de toegang tot Spanje, en stel deze en andere vragen over de dienst.

Laten we beginnen met de basis. Zoals u weet, begint de streamingcontentsector overweldigd te raken door zoveel verschillende diensten dat het soms moeilijk is om het overzicht te houden. Waarin verschilt FuboTV van een reguliere streamingdienst?

Van fuboTV bieden wij een dienst aan van Live televisie-uitzending Het omvat een breed scala aan entertainment, net als de grote operators, maar wat voor hen het verschil maakt, is vooral de vrijheid en flexibiliteit van het zijn van een streamingsysteem (OTT) waarvoor geen traditionele teleoperatordienst hoeft te worden ingesteld.

Bij fuboTV kan de abonnee zich op elk moment aan- en afmelden zonder vaste contracten. We zijn in Spanje aangekomen als een compleet nieuwe dienst, omdat het genieten van een betaaltelevisieaanbod tot nu toe gekoppeld was aan vaste contracten, evenals aan gratis DTT-televisie, waarvoor je een decoder nodig had om te ontvangen. Bij fuboTV bieden we dat aan Traditionele DTT-tv-kanalen worden gecombineerd met betaalkanalen.

Een ander bijzonder kenmerk is de scherpe prijs. Een deel van nu € 2,99 per maand voor een jaarabonnement en € 4,99 per maand voor een maandabonnement, dat de gebruiker op elk moment kan opzeggen, zodat het niet wordt verlengd zodra de abonnementsperiode is verstreken.

Bovendien is een zeer belangrijk onderdeel dat de manier verandert waarop de gebruiker toegang krijgt tot traditionele kanalen de Digitale recorderservice (“DVR”) van fuboTV, waarmee de Gebruiker inhoud van de kanalen op het Platform kan opnemen en deze altijd en overal op een ander apparaat kan bekijken.

Voor wie is FuboTV bedoeld in vergelijking met andere alternatieven?

FuboTV is een platform dat een breed scala aan inhoud biedt, van entertainment tot sport tot informatief nieuws. Het is echt een zeer flexibele en toegankelijke service voor iedereen, omdat deze ook op meerdere platforms beschikbaar is en zowel op een computer als op apparaten kan worden bekeken Android, iOS voor mobiele telefoons in hun eigen app en Amazon Fire, Android TV of Apple TV.

Hoewel onze naam in het Castiliaans klinkt als ‘voetbal’, zijn we eigenlijk een platform dat entertainment biedt voor het hele gezin.

Het concept van FuboTV is duidelijk beïnvloed door de VS en kabeltelevisie, die in Spanje nooit echt van de grond zijn gekomen. Nu u dit weet, wat zal uw strategie op de Spaanse markt zijn? Welke uitdagingen heeft deze markt vergeleken met andere?

Ons begin als startup maakte fuboTV vanaf het begin echt anders dan de rest van het aanbod in de Verenigde Staten, en daarom kwamen ze ons zo dopen “snoersnijder” of “snoerknipper” om iets compleet nieuws aan te bieden en geen kabeltelevisiedienst te zijn. Ons aanbod is een nieuwe alternatieve dienst, anders dan de traditionele operatoren, waardoor we een plaats tussen de kijkers hebben kunnen innemen.

Wat Spanje betreft, hebben we de voordelen van de Een goede tijd om betaaltelevisie te leven Volgens het Conecta-onderzoek van Deloitte bevindt deze markt zich momenteel in Spanje en zal naar verwachting in 2021 41% van de Spaanse huishoudens bereiken. Wij zijn van mening dat we op een goed moment zijn beland en dat onze uitdagingen door andere landen op de Europese markt moeten worden aangepakt, en dat we ons aanbod moeten uitbreiden om vooruit te komen.

Hoe wilt u zich in Spanje bekend maken gezien de sterke concurrentie in de sector?

Vandaag Wij geloven niet dat we als zodanig rivalen hebben, omdat onze service en aanbod afwijkt van die van andere platforms. Wij zijn een live televisieplatform met een aanbod dat zich niet alleen richt op sport, cultuur of entertainment, maar ook televisie biedt voor alle soorten kijkers.

"We hebben traditionele televisie geïntegreerd in een online platform" 1

De waarheid is dat we zeer positieve ontvangstgegevens op de Spaanse markt hebben ontvangen. FuboTV werd afgelopen april in Spanje gelanceerd en in zeer korte tijd konden we het abonneebestand en ook de gemiddelde kijktijd per gebruiker vergroten.

Voor ons zijn deze gegevens van groot belang omdat daaruit blijkt dat dit een dienst is die positief ontvangen wordt door de Spaanse consument en dat wij deze anders aanbieden dan de rest van de diensten.

De mogelijkheid om live tv-kanalen te bekijken is ongetwijfeld een van de kenmerken van deze dienst. Maar is tv nog wel belangrijk voor de gemiddelde internetgebruiker die al gewend is aan content on demand?

In feite is de mogelijkheid om live televisie te kijken een van de concurrentievoordelen van fuboTV die niet wordt aangeboden bij andere alternatieve diensten. We weten dat Spaanse kijkers blijven voornamelijk tv-inhoud consumeren live en daarom biedt fuboTV deze mogelijkheid in combinatie met on-demand kijken, dankzij de persoonlijke cloud waarmee je de content na uitzending kunt opnemen en bekijken – naast een catalogus met contentseries op aanvraag.

Wij zijn van mening dat dit een zeer belangrijk concurrentievoordeel is, omdat het een manier is om zich aan te passen aan alle soorten kijkers, van de meest traditionele tot de internetgebruiker die gewend is aan inhoud op aanvraag.

Kunnen dergelijke diensten ons ertoe brengen de gewoonte te ontwikkelen om ‘de tv te updaten’, of in dit geval FuboTV te openen?

fuboTV is de perfecte combinatie voor kijkers die graag live televisie kijken, maar zonder een slaaf van het schema te hoeven zijn of het programmeren van televisiekanalen dankzij de mogelijkheid om programma’s of series in de cloud op te slaan.

"We hebben traditionele televisie geïntegreerd in een online platform" 2

We zijn erg trots op de manier waarop fuboTV de reis heeft geïntegreerd Kijk traditionele tv op een online platform en dit is het product dat onze concurrenten voorloopt op het gebied van technologie, ontwerp en gebruiksgemak.

Daarom kun je nog steeds genieten van de gewoonte om “de tv op de aanwezigheid te zetten”, aangezien het platform zelf een zeer gebruiksvriendelijk en zeer intuïtief ontwerp biedt, waarbij het initiële menu in één oogopslag alle programma’s toont die live worden uitgezonden op elk van de 14 kanalen inclusief de Movistar-serie.

Eén van de kroonjuwelen van FuboTV is de Movistar-serie, zonder dat je klant hoeft te zijn bij de operator. Bent u van plan deze relatie verder uit te breiden voor bijvoorbeeld sportuitzendingen zoals voetbalwedstrijden?

Momenteel kun je al genieten van sportinhoud op fuboTV, maar ons doel en onze toewijding is om ons aanbod dit jaar verder uit te breiden. We kunnen vandaag nog niet zeggen welke sportinhoud we zullen hebben, maar we kunnen wel bevestigen dat ons inkoopteam eraan werkt.

Sport op fuboTV

In de VS zijn we toonaangevend op het gebied van de uitzending van voetbal en livesport, wat ons onderscheidde toen we in 2015 aan onze reis begonnen. Beetje bij beetje voegden we toe meer inhoud Dit is de weg die we hopen voort te zetten op de Spaanse markt.

Sta jij ook open voor soortgelijke overeenkomsten met andere platforms zoals HBO of Netflix? En thematische kanalen zoals cultuur, sport, koken of kinderen?

Op dit moment kunnen wij op voorhand geen informatie geven over de arrangementen. We zijn momenteel aangesloten bij Movistar en hebben onder andere het fantastische Movistar Series-kanaal 13 kanalen die samen een breed scala aan inhoud bieden die zich aanpast aan alle kijkersprofielen – van Clan, dat een programma uitzendt gericht op de kleinsten van het huis, tot Teledeporte met sportprogramma’s of Atreseries voor de meest serieuze.

"We hebben traditionele televisie geïntegreerd in een online platform" 3

De verwachting is dat de open kanalen die al beschikbaar zijn op fuboTV, zullen worden toegevoegd meer alternatieventotdat je alle gratis kanalen die in Spanje beschikbaar zijn, naast de betaalde kanalen, kunt aanbieden.

Er is momenteel geen andere live televisie-uitzending in Spanje deze combinatie voor zo’n redelijke prijs, met een aanbieding die enkele van de meest populaire HBO- of Netflix-series op het Movistar Series-kanaal omvat, zoals: Game of Thrones of Moderne familieonder andere.

We waren verrast dat de proefperiode van FuboTV slechts één week bedraagt. Waarom hebben ze deze beslissing genomen tegen andere alternatieven die een proefperiode van twee weken of zelfs een maand bieden?

Het fuboTV-platform is ontwikkeld met het idee dat het een zeer intuïtieve en gebruiksvriendelijke app is in alle formaten – zowel voor smart-tv’s als voor computers, tablets of smartphones.

FuboTV-grill

Het is een zeer toegankelijk platform en het idee is om het concept te integreren dat het niet uitmaakt waar je bent, omdat je kunt genieten van de inhoud van fuboTV, waar en wanneer het ook is. In die zin denken we dat de gebruiker er binnen een week over kan beschikken een complete ervaring het gebruik van de applicatie.

Wat zijn de langetermijndoelen van FuboTV? Kun je jezelf direct meten aan de huidige prestaties en wat we de komende maanden verwachten of zie je het als een marathon?

Betaaltelevisie is momenteel een snel veranderende markt. In 2018 in Spanje Kijkers met Smart TV overtroffen voor het eerst degenen die het niet hebbenzegt adviseur The Cocktail Analysis.

Dit is een duidelijk teken dat de markt volop groeit en transformeert, en dat is wat we in gedachten hebben om de volgende stappen te zetten. Ons begin als startup zorgt ervoor dat we werken met de filosofie dat we altijd aandacht moeten besteden aan de markt en ons moeten aanpassen aan de consument, en ons perspectief doet ons altijd wedden op de ontwikkeling van technologische verbeteringen – zoals de komst van verbeteringen in de visualisatie van inhoud weer 4K-kwaliteitdie al beschikbaar is in de VS.

Bedankt voor deze kans om uw service beter te leren kennen.