Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

We vergelijken de Xbox One S en Xbox One X in detail

Wanneer we een nieuwe console kopen, hebben we allemaal bepaalde verwachtingen over hoe deze onze gaming zal verbeteren. We willen (hopen we!) betere graphics, betere verwerkingsmogelijkheden, grotere en beter uitziende games. Met de Xbox One Is het verschil tussen de Xbox One S en de Xbox One X zo groot?

Mike Epstein / Digitale trends

Hoewel de Xbox One X – nog steeds – een Xbox One is, is hij robuuster, sneller en krachtiger. En nu de originele Xbox One niet langer in productie is, “duwt” Microsoft fans naar de nieuwe hardware.

Als je een Xbox One of een Xbox One S hebt en overweegt de sprong te maken, bekijk dan eerst de onderstaande vergelijking om te zien of dit de juiste beslissing voor je is.

U zult ook geïnteresseerd zijn

Specificaties

Xbox One

Xbox One S

We vergelijken de Xbox One S en Xbox One X in detail 2

Xbox One X

We vergelijken de Xbox One S en Xbox One X in detail 3

CPU Aangepaste AMD-CPU met 8 cores en 1,75 GHz Aangepaste AMD-CPU met 8 cores en 1,75 GHz 8-core x86-CPU op 2,3 GHz
GPU AMD GCN GPU @ 853Mhz met 12 rekeneenheden AMD GCN GPU @ 914Mhz met 12 rekeneenheden Aangepaste AMD-GPU op 1.172 MHz met 40 rekeneenheden
Gewicht 7,8 pond 6,4 pond 8,4 pond
geheugen 8 GB DDR3, 32 MB ESRAM 8 GB DDR3, 32 MB ESRAM 12 GB GDDR5
Geheugenbus 256 bits 256 bits 384-bits
Bandbreedte opslag 68 GB/s, 204 GB/s 68 GB/s, 219 GB/s 326 GB/sec
opslag 2,5 inch harde schijf van 1 TB/500 GB 2,5 inch harde schijf van 1 TB/500 GB 1TB 2,5″ harde schijf
AV-uitgang HDMI 1.4 In/Uit, ondersteunt 1080p HDMI 1.4 in/uit, 4K en 1080p ondersteuning; optische uitgang; 4K-videoschaling; HDR-ondersteuning HDMI 1.4 in/uit, 4K en 1080p ondersteuning; optische uitgang; 4K native afspelen; HDR-ondersteuning
I/O-uitgang USB 3.0X3 USB 3.0X3 USB 3.0X3
communicatie Ethernet, IEEE 802.11n Draadloos met Wi-Fi Ethernet, IEEE 802.11n Draadloos met WLAN Ethernet, IEEE 802.11n Draadloos met WLAN
controle Xbox One-bediening Bijgewerkte Xbox One-bediening (inclusief Bluetooth-connectiviteit en uitgebreid Wi-Fi-bereik) Bijgewerkte Xbox One-bediening (inclusief Bluetooth-connectiviteit en uitgebreid Wi-Fi-bereik)
camera Infrarooddieptesensor van 512 x 424 pixels met 1080p-camera (Kinect-adapter vereist) Infrarooddieptesensor van 512 x 424 pixels met 1080p-camera (Kinect-adapter vereist) Infrarooddieptesensor van 512 x 424 pixels met 1080p-camera (Kinect-adapter vereist)
optische schijf Blu-ray 4K UHD Blu-ray 4K UHD Blu-ray
4K-ondersteuning Nee Ja, beperkt Ja, inheems
Prijs Niet beschikbaar
Beschikbaarheid Set Nu beschikbaar Nu beschikbaar

Hardware

We vergelijken de Xbox One S en Xbox One X in detail 4

Sinds de Xbox One

De grafische chip van de Xbox One X bevat 40 verwerkingseenheden met een iets kleinere footprint dan de Xbox One S (slechts 12). De Xbox One Al met al biedt de Xbox One meer dan 4,5x de grafische prestaties van de originele Xbox One.

De Xbox One Ter vergelijking: de originele Xbox One heeft slechts acht gigabyte. De interne harde schijf van 1 TB van de One X is ook 50 procent sneller.

Winnaar: Xbox One X

ontwerp

Qua fysiek ontwerp heeft de Xbox One X een matzwarte afwerking, die anders is dan het wit van de Xbox One S. Hij weegt twee pond meer dan de Xbox One S. Toch is het verschil in fysieke grootte tussen de twee marginaal.

Beide hebben identieke aansluitstructuren aan de achterkant en ingebouwde voedingen. Beide hebben een USB-poort aan de voorzijde

Het belangrijkste verschil tussen de twee ontwerpen is de opstelling van de ventilatoren. Op de Xbox One S komt de hitte van bovenaf. De Xbox One X voert warmte af via de achterkant. Dit betekent dat je andere consoles, dvd-spelers, tv’s enz. op de Xbox One X kunt stapelen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je systeem oververhit raakt.

Het ontwerp, of beter gezegd de positie van de ventilator, geeft de Xbox One X het voordeel

Winnaar: Xbox One X

oplossing

We vergelijken de Xbox One S en Xbox One X in detail 5ForzaTech-demo in 4K 60FPS

Er is alles aan gedaan om de 4K-resolutie te verbeteren. Omdat het detailniveau vier keer hoger is dan de 1080P-standaard, biedt de 4K-resolutie scherpere, realistischere details. Aangezien de originele Xbox One moeite had om 1080P te leveren met meer dan 30 frames per seconde, is de Xbox One X ontworpen om gamen met Ultra HD-resolutie op hogere snelheden mogelijk te maken.

Sinds de lancering zijn veel games bijgewerkt om 60 frames per seconde en 4K-weergave op Xbox One X te ondersteunen. Een bijgewerkte lijst vindt u hier.

Bijgewerkte games zijn helder en de HDR zorgt ervoor dat de schaduwen tot leven komen op een manier die geen enkele andere console kan repliceren

Winnaar: Xbox One X

Ondersteuning voor thuisbioscoop

Terwijl de Xbox One

Het lijdt geen twijfel dat de Xbox One het niet bij kan houden als het gaat om het ondersteunen van 4K-media. Maar de Xbox One S kan dat wel, dus het blijft een haalbare optie.

Net als de Xbox One en Xbox One S, de Xbox One

Winnaar: Xbox One X

HDR

We vergelijken de Xbox One S en Xbox One X in detail 6

Hoewel minder verhandelbaar, is de Hoge dynamische afstand (HDR) is de andere weergavetechnologie die voor consumenten wordt gebruikt als argument om hun console te upgraden. Het werkt met HDR-compatibele beeldschermen om een ​​breder scala aan heldere en donkere lichtbronnen weer te geven, meestal met behulp van OLED of lokaal dimmen. De explosies zien eruit als echt vuur en de schaduwen hebben meer details.

Dat is iets wat de Xbox One gewoon niet kan, dus hij blijft achter. Zowel de Xbox One S als de Xbox One X zijn compatibel met HDR 10, met compatibele games en opmerkelijke visuele verbeteringen.

Winnaar: gelijkspel

Spelondersteuning en compatibiliteit

Net als bij de PlayStation 4 Pro kunnen ontwikkelaars profiteren van de extra kracht van de Xbox One X met betere framenummers en native 4K-compatibiliteit.

Qua ondersteuning worden alle games gespeeld op Xbox One, Xbox One S en Xbox One X. Dit omvat toegang tot de bibliotheek, die compatibel is met eerdere versies van Xbox 360. Een kleine selectie Xbox 360-games, waaronder Halo 3 en Fallout 3, hebben zelfs Xbox One X-updates ontvangen voor betere prestaties

Winnaar: Xbox One X

Prijs en beschikbaarheid

Het grootste verschil tussen de Xbox One X en Xbox One S is de prijs. De Xbox One X kost $ 500. Als je geen 4K HDR tv hebt, haal dan het maximale uit deze console Premie Het kost je iets meer. De Xbox One S biedt pakketten van 500 GB vanaf $ 230 en een draaikaart van 1 TB vanaf $ 250.

We vinden de Xbox One X een beetje prijzig, ondanks aanzienlijke prestatieverbeteringen. Voor iedereen die zich goed voelt over een Xbox One of een Xbox One S, is de dubbele prijsstijging misschien niet de moeite waard.

Winnaar: Xbox One S

Conclusie

Bij het kiezen van een van beide Xbox zijn er twee overwegingen waarmee u rekening moet houden op basis van uw prioriteiten: prestaties of betaalbaarheid. De Xbox One S biedt een kwaliteitssysteem tegen een redelijk betaalbare prijs. Voor velen, en vooral degenen zonder 4K-tv, is de Xbox One S een geweldige optie. Wil je echter het maximale uit je games halen, dan is de Xbox One X het ideale systeem omdat hij prestaties biedt waar de concurrentie niet aan kan tippen.

Algemene winnaar: Xbox One X

*Bijgewerkt door Daniel Matus op 30 augustus 2019.

Aanbevelingen van de redactie