Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Wees voorzichtig! Facebook en Instagram bespioneren je voortdurend

Let op: Het volgende artikel zal je helpen: Wees voorzichtig! Facebook en Instagram bespioneren je voortdurend

In deze tijd van grote vooruitgang zijn er veel voor- en nadelen van technologie. Als ze voor een goed doel worden gebruikt, helpen ze gebruikers veel. Maar velen gebruiken de technologie met de verkeerde bedoelingen, wat hen tot een cybercriminaliteitsoffensief leidt. Hetzelfde geldt voor sociale mediaplatforms. Veel mensen gebruiken ze voor de verkeerde doeleinden en vaak blijven sociale-mediaplatforms gegevens verzamelen die worden hergebruikt voor reclamedoeleinden en die ook onethisch zijn. Meta, de eigenaar van Facebook en Instagram, voert een beleid om gebruikers te bespioneren op websites die toegankelijk zijn via hun apps.

Deze controle is voor velen soms vervelend, omdat ze steeds advertenties ontvangen voor producten die hen mogelijk niet interesseren. Zelfs soms praten mensen met elkaar en Facebook luistert naar hun gesprek en beveelt een product aan waar mensen het over hadden.

Facebook en Instagram voor het bespioneren van gebruikers die op het spel staan

Meta heeft een aangepaste in-app-browser die zowel op Instagram als Facebook draait. De eigen browser die door de technici van het bedrijf wordt gebruikt, bevat aanvullende code waarvan ze zich vaak niet bewust zijn. Telkens wanneer een gebruiker de websites bezoekt via Facebook- en Meta App-browsers, voegen de apps automatisch 18 regels code toe aan de websites. Veel browsers zoals Chrome en Safari hebben trackingbeperkingen, maar wanneer de websites via deze sociale mediaplatforms worden bezocht, overschrijden ze deze beperkingen en maken de toegevoegde codes het mogelijk persoonlijke informatie bij te houden. Deze persoonlijke gegevens omvatten wachtwoorden, kaartnummers die we gebruiken voor betalingen en zelfs screenshots.

Toen analisten hun zorgen uitten en kritiek uitten op de codering van Facebook en Instagram, reageerde een Meta-woordvoerder:

“We hebben deze code bewust ontwikkeld om mensen te eren [Ask to track] Beslissingen op onze platforms […] Met de code kunnen we gebruikersgegevens verzamelen voordat we deze gebruiken voor gerichte reclame- of meetdoeleinden.”

Het bedrijf heeft ook gelijk als het gebruikers waarschuwt dat het platform hun persoonlijke gegevens zal gebruiken wanneer ze zich aanmelden en toestemming van hen vragen. De onschuldige gebruikers die dit weten, kiezen er nog steeds voor om deel uit te maken van de platformfamilie en vervolgens via deze platforms te wennen.

Lees ook: Facebook Live Shopping stopt – PhoneWorld