Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Wees voorzichtig! TikTok controleert alles wat je in de browser typt

Let op: Het volgende artikel zal je helpen: Wees voorzichtig! TikTok controleert alles wat je in de browser typt

Ben je een TikTok-gebruiker? Zo ja, wees dan voorzichtig: TikTok bespioneert je. Volgens recent onderzoek injecteert de in-app-browser van TikTok JavaScript in externe websites, waardoor de app alle invoer kan controleren, inclusief wachtwoorden en creditcardnummers. In 2020 vond TikTok toegang tot de klemborden van gebruikers. Nu is TikTok opnieuw betrapt op het bespioneren van zijn gebruikers.

Pas op! TikTok controleert alles wat je in de browser typt

Volgens beveiligingsonderzoeker Felix Krause mag de app elke keer dat gebruikers een link in TikTok openen, monitoren wat een gebruiker op die externe website doet. Dit omvat alle invoer en het tikken op knoppen en links.

Zie ook: YouTube is het populairste sociale mediaplatform onder tieners, niet TikTok

Aan de andere kant antwoordde een TikTok-woordvoerder dat de code helemaal niet kwaadaardig was. Het bedrijf gebruikt deze code voor ‘foutopsporing, probleemoplossing en prestatiemonitoring’.

Het bedrijf beweerde ook dat JavaScript deel uitmaakt van een softwareontwikkelingskit van derden. De naam van de fabrikant wordt echter niet onthuld.

Als je je meer bewust bent van je gegevens, stelde de onderzoeker voor om links die op TikTok worden gedeeld te openen met Safari.

TikTok maakte onlangs bekend dat het geselecteerde onderzoekers meer transparantie zou bieden over zijn platform en moderatiesysteem. Daarom ontwikkelt TikTok een onderzoeks-API om de toegang tot openbare en geanonimiseerde gegevens over inhoud en activiteit op zijn app te verbeteren. TikTok zegt dat onderzoekers momenteel geen gemakkelijke manier hebben om inhoud te beoordelen of tests uit te voeren op hun platform. Ze zullen echter binnenkort toegang hebben tot openbare gegevens.

Aanbevolen: TikTok introduceert een nieuw tekst-naar-afbeelding AI-filter