Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Welk feedmenu past het beste bij u?

Hoewel Samsung en Google samenwerken op het gebied van het Android-besturingssysteem, concurreren beide bedrijven op meerdere fronten met elkaar. De Pixel-serie van Google neemt rechtstreeks de Galaxy-serie van Samsung over. Samsung verpakt zijn apps al jaren met Galaxy-smartphones. De aanpak van Samsung is om elke Google-app te vervangen door de bijbehorende versie. Dat geldt ook voor de rivaliteit tussen Bixby Home en Google Now.

Critici bekritiseerden Samsung altijd vanwege dergelijk gedrag. Ik ben het er echter mee eens. Sommige Samsung-apps zoals Galerij, Internet, Gezondheid, Samsung Pay en Agenda zijn superieur aan Google-apps.

Toen Google de Google Now Feed voor Android-smartphones introduceerde, verving Samsung deze snel door Flipboard Magazine.

Met de lancering van de Galaxy S8-serie kondigde het bedrijf zijn ambitieuze plannen aan met Bixby Voice Assistant. Tegelijkertijd heeft Samsung Flipboard laten varen ten gunste van Bixby Home, een gepersonaliseerd feedmenu dat speciaal is ontworpen voor gebruikersgedrag.

Tegenwoordig bevat elke Galaxy-smartphone standaard Bixby Home. Gelukkig kun je het ook uitschakelen. U kunt terugschakelen naar Google Now met behulp van launchers van derden. Je vraagt ​​je misschien af: is het de moeite waard?

In dit bericht vergelijken we Bixby Home en Google Now op verschillende gebieden, inclusief hun sterke en zwakke punten. Laten we naar binnen gaan.

Beschikbaarheid

Zoals je zou verwachten is de Bixby-feed alleen beschikbaar voor Galaxy-smartphones. De Google Now-feed is beschikbaar op elke Android-smartphone.

Bedrijven als OnePlus, Xiaomi en Huawei hebben het vervangen door hun houding. U kunt terugkeren naar Google Now via externe providers zoals Nova en Action.

gebruikersomgeving

Beide apps hebben een afgeronde interface die consistent is met de huidige apparaathoeken. De kromming heeft een agressiever effect op Bixby-voedsel, maar ziet er goed uit.

Veeg naar links en het Bixby-huis staat klaar om u van dienst te zijn. De animaties zijn vloeiend en alles ziet er overzichtelijk uit.

Bixby-huisBixby Ui

Tik bovenaan op het menu met drie stippen en u kunt elke Bixby- en Samsung-accountinstelling wijzigen.

U kunt terug scrollen naar de onderkant van de interface en widgets uit de lijst wijzigen/verwijderen.

Google heeft enkele wijzigingen aangebracht in de standaardgebruikersinterface. Nu zie je standaard de Berichten-integratie. Op de voorkant zie je de weersinformatie.

Google-UI2Google Voice

Tik op het profielpictogram en je kunt elk detail van de app zien/wijzigen. U kunt zoekactiviteiten, herinneringen, uw interesses en meer bekijken.

Beide feed-UI’s ondersteunen een donker thema, wat ik absoluut moet hebben.

Voorbij nieuws

Tik op het tabblad Updates. U ziet dan relevante informatie zoals weerdetails, de mogelijkheid om evenementen toe te voegen, herinneringen, voorgesteld portfolio, Google Lens en meer.

U kunt zelfs toegang krijgen tot de Google Assistent of een vraag invoeren. Het menu suggereert recente activiteiten op basis van uw locatiegegevens.

Google Vandaag 2Google Vandaag

Bixby hanteert hier een meer lokale aanpak. U kunt app-widgets rechtstreeks in de lijst integreren. Hier kunt u ook integraties van derden toevoegen, zoals Twitter Trends, YouTube-aanbevelingen, Sports Widget en nog veel meer.

Bixby-gebruikersinterface 3Bixby Ui2

U kunt ook snelkoppelingswidgets toevoegen vanuit Samsung-apps. Hierdoor hebt u met één tik toegang tot apparaatgegevens. U kunt Samsung Health-gegevens bekijken, onlangs bezochte websites bekijken, recente e-mails en foto’s bekijken en meer.

Bixby Command versus Google Now

Samsung zal Google nooit inhalen op het gebied van spraakherkenning en het ophalen van informatie van internet. En dat weet het bedrijf. Om deze reden is hier gekozen voor een lokale aanpak.

Met Bixby-opdrachten kunt u korte zinnen instellen en op basis daarvan regels toevoegen. Je zegt “Hé Bixby, ik ga uit”, en het mediavolume is ingesteld op 80%, de wifi is uitgeschakeld en Bluetooth is ingeschakeld voor eenvoudige automatische Android-koppeling. Dit alles gebeurt alleen als u deze triggers hebt opgegeven terwijl u die specifieke zin uitspreekt.

Bixby-stemBixby-opdrachten

Hier is hoe ik het gebruik. Elke avond zeg ik “welterusten” tegen Bixby en hij schakelt wifi, mobiele data en Bluetooth uit en zet de wekker voor de ochtenduren. Samsung heeft hier de lokale automatisering op de kaart gezet.

Je kunt Google Assistant ook vanaf elk Samsung-apparaat gebruiken, maar de integratie zal niet hetzelfde zijn als Google Feed.

Google heeft Google Lens, gesproken zoekopdrachten en de mogelijkheid om zoekopdrachten in te voeren via het Assistent-menu geïntegreerd. Zoals verwacht werkt het prima bij het verstrekken van nuttige informatie van internet. Automatisering ontbreekt echter op het apparaat.

Google AssistentGoogle Lens

Bixby kan bijvoorbeeld de apps uit de Play Store updaten maar Google Assistant omverwerpen.

Overstappen van Bixby of niet

Hier gaat het om. Bixby is geweldig voor lokaal maatwerk en automatisering. Als het echter om de integratie van nieuws en advertenties gaat, is dit een succes. Google heeft de sectie Nieuws doorlopen, maar biedt geen aanpassingen op het apparaat.

Volgende: Weet u dat u de standaardtaal in het Google-feedmenu kunt wijzigen? Lees het volgende bericht voor meer details.