Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Welk percentage websites is WordPress in 2023?

Let op: het volgende artikel zal je helpen: Welk percentage websites is WordPress in 2022?

Dit is het verhaal van hoe een blogtool een legende werd bij het bouwen van websites.

Dit is het verhaal van WordPress.

Bloggen bestaat al sinds eind jaren negentig, maar pas begin jaren ’00 kwam het echt van de grond. Onderdeel van deze plotselinge stijging in populariteit was een zeer controversieel verhaal over hoe een blogger haar baan verloor nadat ze op haar weblogpagina had gepost. Het andere deel was WordPress zelf.

Deze tool voor het bouwen van websites is zo snel geëvolueerd en zo groot geworden dat we ons het volgende afvragen:

Hoeveel procent van de websites is WordPress in 2021?

Het simpele antwoord zou zijn “meer dan 30%maar laten we eerst een beetje achteruitgaan en de zaken in perspectief plaatsen.

WordPress werd in 2003 geïntroduceerd als een van de vele tools die destijds beschikbaar waren voor het maken van een blog. Door de aard en architectuur van de app kon iedereen bijdragen aan de verbetering ervan. Dit bracht WP ertoe zijn oorspronkelijke doel snel uit te breiden met vrijwel onbeperkte plug-ins en in WordPress gespecialiseerde hostingproviders. Hoewel bloggers nog steeds het belangrijkste publiek van WordPress vormen, betekenen de enorme mogelijkheden ervan dat grote merken zoals Sony, Walt Disney, MTV, BBC en New Yorker allemaal op de diensten vertrouwen.

De WordPress-statistieken voor 2021 zijn behoorlijk opmerkelijk:

  • 62% van de 100 snelst groeiende bedrijven in de VS (Inc. 5000) gebruiken WordPress.
  • Er worden meer dan 500 nieuwe websites gemaakt Dagelijks met de gratis versie van WordPress.org
  • Elke maand verschijnen er 70 miljoen nieuwe blogposts.

Hoe ongebruikelijk het ook mag klinken, WP dankt al zijn succes aan zijn actieve en loyale gemeenschap, en niet aan slechts één visionaire CEO. Sterker nog, WordPress.org heeft niet eens een CEO; het project wordt volledig gerund door vrijwilligers over de hele wereld.

Er zijn momenteel meer dan 455 miljoen websites die WordPress gebruiken.

Ja, dat is geen typefout; het nummer is 455 met zes nullen.

Projecties

Met zo’n snelle groei mogen we de komende jaren een mondiaal gebruik in de tientallen cijfers verwachten. En hoe kan het ook anders: de nieuwste stabiele versie van WordPress is in minder dan een maand al meer dan 8 miljoen keer gedownload.

We hebben nu vastgesteld dat WP niet voor niets enorm nuttig en populair is. Laten we dus, voordat we bepalen welk deel van alle websites ter wereld met behulp van WordPress werkt, eerst kijken wie de populariteitswedstrijd onder webbouwoplossingen wint.

populariteit

WordPress is een contentmanagementsysteem (kortweg CMS). Dergelijke platforms omvatten een breed scala aan softwaretools die één ding gemeen hebben: ze zijn bedoeld om het bouwen van websites voor iedereen gemakkelijk en toegankelijk te maken. Met dat in gedachten heeft WP een aantal opmerkelijke concurrenten: Joomla, Drupal, Magento en Shopify.

WordPress slaagt erin het leeuwendeel van de markt te veroveren. De tool is goed voor 62% van de websites die CMS gebruiken en verdient terecht zeven jaar op rij de titel van “meest populaire CMS”. Zijn grootste concurrent, Shopify, komt op de tweede plaats met 5,4%.

Afgaande op de cijfers klinkt het niet echt als een wedstrijd, toch?

WordPress speelt grotendeels een klasse apart. Dit komt vooral omdat WP het Zwitserse mes is van webbouwers, terwijl concurrerende oplossingen zich liever op één doel richten. Dankzij het open-source karakter en de plug-inarchitectuur kunnen ontwikkelaars een eenvoudige installatie omzetten in een online winkel, fotogalerij, nieuwswebsite of wat je maar kunt bedenken.

WordPress-statistieken moeten zeer ontmoedigend zijn voor de concurrentie. Neem bijvoorbeeld Magento en Shopify. Beiden bestaan ​​al geruime tijd en zijn specifiek gericht op bedrijven die behoefte hebben aan een online shop.

Toen bracht WordPress WooCommerce uit…

WooCommerce

De eCommerce-plug-in nam de markt over en stond al snel bovenaan de hitlijsten van online winkelbouwers met een marktaandeel van 23,43% in 2021, net achter Squarespace met 23,51%. Iets dat als add-on was ontwikkeld, wist al snel de glorie te stelen van walkthroughs die meer dan genoeg tijd hadden om een ​​loyale aanhang op te bouwen.

Zelfs als we wegblijven van de CMS-sectie, zien de gebruiksstatistieken van WordPress er nog steeds indrukwekkend uit.

  • 409 miljoen mensen bekijken elke maand 21,2 miljard WP-pagina’s;
  • 337.200 van de top 1 miljoen websites zijn op WP gebaseerd;
  • Elke dag gaan er 661 nieuwe WordPress-sites online.

Uit het Google Trends-rapport blijkt dat er elke maand ruim 2,9 miljoen zoekopdrachten naar de term “WordPress” plaatsvinden. In feite is de webbouwer net zo bekend en trekt hij vergelijkbare bezoekersaantallen als topwebsites zoals Amazon en Twitter.

Deze opmerkelijke statistieken brengen ons dichter bij de grote vraag:

Hoeveel procent van de websites is WordPress?

Laten we, voordat we daarop ingaan, eerst eens kijken naar de volledige reikwijdte van de mogelijkheden van het platform.

Gebieden van populariteit

Een belangrijke reden waarom ontwikkelaars en bezoekers WordPress zo aantrekkelijk vinden, is de enorme veelzijdigheid van het CMS. WP is veel verder gegroeid dan zijn blogverleden en biedt onderdak aan enkele van de bekendste en mooiste online winkels, bedrijfssites, nieuwsmagazines en overheidsinstanties.

Ja, zelfs het Witte Huis en het land Zweden maken graag gebruik van de software.

WordPress speelde, naast andere prestaties, een belangrijke rol in de ontwikkeling van online verkopen. Hun WooCommerce-plug-in ondersteunt meer dan 5 miljoen websites en heeft populariteitsrecords gebroken met meer dan 80 miljoen downloads volgens interne WordPress-statistieken. De plug-in is zo populair geworden dat de naam een ​​eigen reputatie heeft opgebouwd.

Een groeiend aantal bedrijven kiest er ook voor om de toch al populaire webbouwer te vertrouwen. En hoe kunnen ze dat niet?

WordPress biedt een gemakkelijke instap in de digitale wereld, biedt veel handige extra tools en vergt weinig tot geen initiële investering.

WP richt zich vooral op kleine en middelgrote websites, al heeft het al bewezen dat het ook enterprise projecten aankan. Industriegiganten als Mercedes-Benz, Sony en Mozilla getuigen allemaal van de enorme mogelijkheden voor het bouwen van websites en dragen bij aan de populariteit van WordPress.

Bedrijven worden geconfronteerd met verschillende uitdagingen wanneer ze in een online omgeving opereren:

  • Media hebben behoefte aan a Platform dat grote hoeveelheden verkeer aankan.
  • Socialemediasites moeten dat doen verras hun gebruikers met coole functies.
  • Portefeuilles zijn een must visueel verbluffendmet afbeeldingen en video’s in hoge resolutie.

WordPress heeft voor al deze uitdagingen een oplossing. Dit verheft het tot een “Favoriet van het publiek“Voorwaarde.

Redenen voor populariteit

WordPress-plug-ins

De verbazingwekkende WP-architectuur is de belangrijkste reden voor zijn veelzijdigheid. Er zijn meer dan 50.000 plug-ins beschikbaar om extra functionaliteit toe te voegen en iedereen, van persoonlijke bloggers tot beroemde WordPress-sites, profiteert van deze voordelen. Contactformulieren, winkelwagentjes, SEO-analyses, snelheidsoptimalisatie, beveiliging – het lijkt alsof ‘onmogelijk’ ontbreekt in het WP-woordenboek.

Plug-ins zijn al meer dan 1,6 miljard keer gedownload – een sterk bewijs van hun populariteit.

De 19 populairste plug-ins hebben elk meer dan 1 miljoen downloads verzameld, waarvan er 5 zelfs de grens van 50 miljoen overschrijden. Wie zijn de beste honden, vraag je?

Plug-ins kunnen het uiterlijk van uw website veranderen. Het is geen verrassing dat mensen zich afvragen welk percentage van de websites uit WordPress bestaat. Het is vaak niet meteen duidelijk welk raamwerk een website gebruikt.

paasei

Lang geleden zei een van de WP-makers Matt Mullenwegheb er slim eentje verborgen paasei binnen de meest gedownloade tools – de Hello Dolly-add-on. Hello Dolly is een van de oudste WordPress-plug-ins en wordt standaard vooraf geïnstalleerd bij elke nieuwe WP-installatie.

Klinkt belangrijk, maar wat is het punt?

Kortom: niets.

Ja, je hoort het goed: niets.

Nou ja, het is niet geheel nutteloos. In overeenstemming met de liefde van WordPress voor jazzmuziek, genereert Hello Dolly willekeurige citaten uit het legendarische gelijknamige stuk van Louis Armstrong. Niets meer niets minder.

Sommige mensen speculeren dat de add-on opzettelijk vooraf is geïnstalleerd op alle websites om nieuwelingen het ABC van de werking van plug-ins te leren. Alleen Matt Mullenweg kan dat met zekerheid zeggen.

Hoe cool en sentimenteel dit ook is, ik raad je ten zeerste aan het te verwijderen, omdat je het waarschijnlijk nooit zult gebruiken en je geen onnodige veiligheidsrisico’s hoeft te nemen.

WordPress-thema’s

Het uiterlijk van uw website is net zo belangrijk als de functies ervan. WordPress-ontwikkelaars hebben het volste recht om hun borsten op te blazen. De rijkdom aan verbluffende thema’s en de geavanceerde aanpassingsmogelijkheden die ze mogelijk maken, zijn ongeëvenaard. De mogelijkheden zijn eindeloos en u kunt gaan waar uw creatieve vrijheid u ook brengt.

Er zijn meer dan 8000 gratis en betaalde thema’s beschikbaar voor iedereen die WordPress gebruikt. Met slechts een paar klikken kunt u uw generieke website volledig omtoveren tot een oogverblindende modewinkel of prachtig portfolio.

Twenty Twenty One is het populairste WP-thema met meer dan een miljoen actieve installaties. Samen met de Astra en Twenty Twenty krijgen deze drie meer dan vier sterren van gebruikers.

Het mooie is dat zelfs de premium lay-outs je geen fortuin kosten. Integendeel: ze zijn behoorlijk betaalbaar.

De gemiddelde prijs van een WordPress-thema is $ 45. En dat is een eenmalige vergoeding, geen terugkerend betalingsplan.

Maar van alle leuke dingen aan WordPress valt mij één voordeel het meest op.

De mensen.

De community achter de app is de onbezongen held achter deze enorme vooruitgang op het gebied van CMS. Het is een geweldig voorbeeld van ‘Power to the People’ en de voordelen van dit bedrijfsmodel.

Trouwe fans en enthousiastelingen zijn actief betrokken geweest bij het vertalen van WordPress naar meer dan 68 talen, en er zitten er nog tientallen in de pijplijn. In feite hebben webbeheerders maar liefst 120 talen gebruikt bij het maken van inhoud. Dit bereik is nog een reden voor de aanzienlijke omvang van het WordPress-marktaandeel.

In 2006 werd, dankzij de gezamenlijke inspanningen van veel WP-enthousiastelingen, de eerste WordCamp geboren. Sindsdien zijn er 932 bijeenkomsten geweest in 65 landen op zes continenten. Geen wonder dat het marktaandeel van WP zo groot is.

Kortom, tenzij je diep in de jungle woonde: er was waarschijnlijk ooit een WordCamp-evenement bij jou in de buurt.

Conclusie

Oké, dus we hebben de software ontleed en deze verdient erkenning. Tijd om de kernvraag te beantwoorden waar we vanuit zijn gegaan:

Hoeveel procent van de websites is WordPress?

Uit de laatste statistieken blijkt dat WP ongeveer 39,5% van het gehele internet vertegenwoordigt en 62% van de websites die met CMS zijn gebouwd.

WordPress is schaalbaar, beginnersvriendelijk en zo veelzijdig als je je maar kunt voorstellen. De toekomst ziet er zeker rooskleurig uit als zoveel mensen voor je juichen.

Hongerig naar meer statistieken? Ga je gang en bekijk onze statistische artikelen boordevol feiten!

Mục lục