Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Welke Bluetooth-speaker moet je kopen?

In de afgelopen jaren is Anker gestegen in de populariteitskaarten vanwege de kwaliteit en betaalbare elektronica. Of het nu gaat om de krachtige powerbanks of de handige oplader. En de Anker Soundcore Flare draadloze Bluetooth-luidspreker is een van de nieuwste producten in de line-up.

Op het eerste gezicht heeft deze alle juiste kenmerken onder de motorkap, zoals een waterdicht ontwerp, een interessant ontwerp en een gekleurde verlichtingsstrip aan de onderkant.

Een andere vrij populaire Bluetooth-luidspreker is de JBL Flip 4. Als opvolger van de populaire Flip 3 maakt hij indruk met een goede afwerking en een waterdicht ontwerp. Het belangrijkste is dat de JBL-tag aan de naam wordt toegevoegd.

Het beste van alles is dat beide luidsprekers in de prijsklasse van minder dan $ 100 vallen.

Het is dus niet meer dan eerlijk dat we beide Bluetooth-luidsprekers tegen elkaar plaatsen en kijken welke het beste bij u past.

Laat het spel beginnen.

1. Ontwerp, draagbaarheid en uiterlijk

Kent u het ontwerp van de Amazon Echo? Als dat zo is, zult u merken dat het ontwerp van de Anker Soundcore Flare vrij gelijkaardig is. Het heeft een enigszins cilindrische look waarbij de onderkant licht taps toeloopt, waardoor het een stijlvolle uitstraling krijgt.

Anker Soundcore Flare versus Jbl Flip 4 2

De luidspreker is slechts ongeveer 15 cm hoog en daardoor zo klein dat hij gemakkelijk met één hand kan worden opgetild. De bedieningselementen voor het afspelen van muziek, basversterking en de RGB-led zitten bovenaan, terwijl de ledstrip onderaan zit. En een stijlvol stoffen rooster maakt het uiterlijk van de Soundcore Flare compleet.

Anker Soundcore Flare versus Jbl Flip 4 3

De Soundcore Flare heeft een solide bouwkwaliteit en veel Amazon-gebruikers prijzen hetzelfde.

Anker Soundcore Flare versus Jbl Flip 4 4

Het meest opvallende is dat het een IPX7-classificatie heeft. Je neemt hem dus gemakkelijk mee naar het zwembad of onder de douche. Hoewel er een opening is voor de oplaadpoort en een koptelefoonaansluiting van 3,5 mm, zorgt een kleine rubberen klep ervoor dat u zich geen zorgen hoeft te maken over waterschade.

Anker Soundcore Flare versus Jbl Flip 4 1

Last but not least, vind de ring van licht hieronder. Het beste van deze draadloze speaker is dat er bovenaan een handige knop zit waarmee je door de verschillende verlichtingsmodi kunt bladeren.

Anker Soundcore Flare versus Jbl Flip 4 894

Of het nu gaat om het nieuwste nummer van Maroon 5 of de groove van een rustgevend nummer, deze knop is de sleutel.

Interessant genoeg treedt de JBL Flip 4 qua design in de voetsporen van zijn voorganger. Het heeft hetzelfde cilindrische ontwerp met de basradiatoren aan beide uiteinden. Met 6,9 x 2,75 inch is hij net iets groter dan de Flip 3.

Anker Soundcore Flare versus Jbl Flip 4 6

Wat de Flip 4 echter onderscheidt, is het enigszins robuuste ontwerp, dankzij de zichtbare passieve basradiatoren aan het uiteinde en de webbing.

Daarnaast heeft deze speaker een IPX7 rating, waardoor je hem zowel naar het zwembad als naar het strand kunt meenemen. Dat gezegd hebbende, Flip 4 heeft behoorlijke batterij-indicatoren aan de zijkanten om je een ruwe schatting te geven van het resterende sap.

Anker Soundcore Flare versus Jbl Flip 4 7

Door het cilindrische ontwerp en het lichte gewicht van 30 g kun je hem gemakkelijk in je zak stoppen of aan het handvat van je tas haken. Ook is de bouwkwaliteit behoorlijk, waar veel gebruikers het over eens waren.

Anker Soundcore Flare versus Jbl Flip 4 89

Dus wie wint er als het op uiterlijk aankomt? Nou, als je op zoek bent naar een luidspreker die er een beetje gek uitziet, probeer dan de Flare.

2. Bluetooth-versie en verbinding

Een trendy of eigenzinnig ontwerp is ideaal wanneer de onderliggende hardware van ondermaatse kwaliteit is, of het nu gaat om de batterij of connectiviteit. Gelukkig stellen zowel de JBL Flip 4 als de Soundcore Flip niet teleur op deze gebieden.

Die laatste is voorzien van Bluetooth 4.2 maar mist NFC. Het enige dat u hoeft te doen, is op de koppelingsknop drukken en vervolgens koppelen met uw smartphone. U kunt ook twee luidsprekers tegelijkertijd aansluiten om het ruimtelijke geluidsgevoel te bereiken.

Anker Soundcore Flare versus Jbl Flip 4 2

Het nadeel is dat de Soundcore Flare niet wordt geleverd met een andere Bluetooth-codec dan de standaard Bluetooth-codecs.

Anchor Soundcore Flare-geluidsvertraging

Helaas betekent dit dat je vertraging en vertraging zult ervaren bij het kijken van films en video’s.

Gelukkig waren er niet veel problemen met het wegvallen van het signaal of de verbinding. Zoals de meeste gebruikers is het apparaat eenvoudig aan te sluiten. Als het echter gaat om het opnieuw verbinden van oude apparaten, kan het een beetje ingewikkelder worden.

Flip 4 heeft een vergelijkbaar profiel en wordt geleverd met Bluetooth 4.2, maar mist NFC en Bluetooth-codecs van hoge kwaliteit. Als het gaat om de verbindingskwaliteit en het koppelingsproces, zijn er alleen maar goede dingen over gezegd.

Anker Soundcore Flare versus Jbl Flip 4 200

En het interessante is dat de aan / uit-knop ook een coole achtergrondverlichting heeft die het koppelen van apparaten een charme maakt.

Als er bijvoorbeeld een apparaat mee is gekoppeld, licht de aan/uit-knop blauw op. Anders brandt het wit als er geen apparaten zijn aangesloten. Met de JBL Connect+-knop kun je hem koppelen met andere Flip 4-luidsprekers. Dit werkt echter niet met Flip 3 of oudere speakers.

4. Geluidskwaliteit en streamingcodecs

Ja, geluidskwaliteit is een van de belangrijkste aspecten van elk audioapparaat, of het nu een duur of een betaalbaar apparaat is. Het zou echter verkeerd zijn om dezelfde output te verwachten van een luidspreker van $ 60 als zijn duurdere familieleden.

Met een gebrek aan hoogwaardige en vertragingsvrije codecs, is het ook verkeerd om CD-achtige kwaliteit te verwachten. Maar tegelijkertijd mag er geen slechte geluidsweergave zijn.

Muzikant 349790 1280

Laten we met dat in gedachten eens kijken hoe de Soundcore Flare presteert op de geluidsafdeling.

Laten we beginnen met de juiste dingen. Na Jongens bij SoundGuysDat klinkt indrukwekkend voor de prijs. Het produceert ook een bewonderenswaardige bas, die nog meer kan worden versterkt met de Bass Up-functie.

Anker Soundcore Flare-geluidskwaliteit

Interessant is dat de JBL Flip 4 een geluidssignatuur heeft die luid en duidelijk is. Bij hoge volumes vervormt het geluid echter nog steeds.

Anker Soundcore Flare versus Jbl Flip 4 201

Positief is dat de basradiatoren die aan beide uiteinden uitsteken, je helpen de basgrunt te horen.

5. Batterij

Last but not least, laten we eens kijken naar de levensduur van de batterij. Beide speakers beloven een batterijduur van ongeveer 12 uur. Bij een speaker is de batterijduur echter sterk afhankelijk van het volume. Als je op de bovenste rij speelt, bestaat de kans dat je de lading snel kwijt bent. Bij Soundcore Flare moet u ook rekening houden met de intensiteit van de LED-verlichting.

Als het op praktische toepassing aankomt, zijn de mensen van Tech Radar dat wel testte de Soundcore Flare en ontdekte dat de batterij ongeveer 8 uur meeging bij 50% volume en LED-verlichting met gemiddelde intensiteit. U kunt nog meer uren maken door de LED uit te schakelen.

Anker Soundcore Flare versus Jbl Flip 4 203

Interessant is dat de JBL Flip 4 een batterijduur van 12 uur kan halen met zijn 3000 mAh-batterij – wat is bevestigd door de mensen van Sound Guys.

Anker Soundcore Flare versus Jbl Flip 4 202

Bij inactiviteit is het ladingsverlies van deze waterdichte speaker bijna te verwaarlozen.

Uitspraak

Een goede Bluetooth-speaker moet de juiste balans hebben. Naast een uitstekende audio-uitvoer, heeft het een solide constructie en een lange batterijduur.

De JBL Flip 4 controleert bijna alles wat je nodig hebt voor een Bluetooth-speaker. Maar kijk een beetje dieper en je zult merken dat het een beetje aan originaliteit ontbreekt. Als je de JBL Flip 3 hebt gezien, zie je niet veel verschil tussen de twee, althans op het eerste gezicht.

Aan de andere kant is de Anker Soundcore Flare ook je maatje voor je feestjes. Of het nu de coole en trippy LED-lichtring is of de stroom, het enige waar u voor hoeft te zorgen is dat u het niet op het hoogste volume zet.

Volgende: Over Anker gesproken, wist je dat ze ook draadloze laadstations maken? Bekijk de onderstaande vergelijking om erachter te komen of u er een moet kopen.