Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Welke computer moet ik kiezen voor een leerling? Hier vind je de beste leer- en spelsets tegen redelijke prijzen

Hoor je? Dit is binnenkort het begin van het schooljaar. En wat is een betere mogelijkheid om uw computer in te ruilen voor een nieuwe? Je moet tenslotte iets spelen om te leren! Wij geven u tips waar u op moet letten bij het kiezen van een computer voor een student.

Tegenwoordig is de computer een onmisbaar onderdeel van het onderwijsproces van de jongere, daar bestaat geen twijfel over. Hoewel laptops meestal het middelpunt vormen bij de verkoop van computers, hebben desktopcomputers nog steeds een bestaansreden – vooral voor jonge mensen die nog niet elke dag met een laptop hoeven te sjouwen naar hun werk.

Wedden op een desktopcomputer in plaats van een laptop voor een jongere heeft in principe twee belangrijke voordelen, en de een vloeit voort uit de ander:

    voor de prijs van een zeer gemiddelde laptop kunnen we een zeer degelijke PC kopen, een zeer degelijke PC kan veel beter overweg met games dan een gemiddelde laptop.

En toch is amusement op schoolleeftijd net zo belangrijk als leren. Niet dat ik studenten aanmoedig om niets te doen op schoolbanken, maar deze tijd besteden aan computerspellen zou in de toekomst zelfs nog waardevoller kunnen zijn om te zien hoe de gaming-industrie vandaag de dag evolueert (van gamedev tot e-sport). …

Welke computer moet ik kiezen voor een student?

Aangezien de computer bedoeld is om te leren en te gamen, heb ik de volgende aannames gemaakt.

Ten eerste valt er niets te overdrijven over de prijs. De keuze voor een handige set die jaren meegaat begint rond de 2.000 PLN en eindigt rond de 4.000 PLN. Afgezien van een suggestie kan elke computer uit deze lijst vrijelijk worden aangepast en uitgebreid als de behoefte toeneemt.

Als iemand overweegt een computer aan te schaffen voor een vergelijkbare prijs, maar die niet in onze lijst staat, zijn er een paar punten waarmee u rekening moet houden:

    het absolute minimum is 8GB RAM (bij voorkeur 16GB)SSD is verplicht (harde schijf optioneel omdat terabytes aan opslag nodig zijn als er cloud aanwezig is)Er valt niets te veel te besparen op de voeding en het moederbord, de stabiliteit van het systeem hangt er immers van af op hen (en dit is wat veel mensen besluiten te bewaren en er vervolgens heel veel spijt van krijgen).

Hoewel er veel kant-en-klare sets in de winkels liggen, denk ik persoonlijk dat het de moeite waard is om even de tijd te nemen om zelfstandig de markt en de individuele selectie van componenten te verkennen. Op deze manier kunnen we een veel efficiënter apparaat samenstellen tegen een prijs die vergelijkbaar is met “klaar”.

Het is de moeite waard eraan te denken dat het feit van onafhankelijke configuratie van componenten niet betekent dat we ze zelf moeten assembleren. Winkels zoals Komputronik bieden tegen betaling de montage en het testen van de kit aan, evenals de installatie van het besturingssysteem. We hoeven daarom geen eigen licentie aan te schaffen, aangezien de winkel deze aan ons kan leveren.

Dat gezegd hebbende, hier zijn de aanbevolen studentencomputers:

Welke computer voor een student voor PLN 2.000?

Er is niets dat onder de limiet van PLN 2.000 kan vallen, ongeacht of het kassiersets of zelfgeconfigureerde sets zijn.

Voor het eerste is het Sensilo RX-610-model van Komputronik een goed startpunt.

Het wordt aangedreven door een Ryzen 5-processor van de tweede generatie met geïntegreerde Radeon Vega 11-graphics, die te zien is in populaire games als Fortnite “A” of “CS: Go”, hoewel het objectief gezien – over een tijdje waarschijnlijk nuttig zal worden om voeg een speciale grafische kaart toe.

Het is echter de moeite waard om op deze set te letten, aangezien deze al 16 GB RAM en een SSD-schijf met een capaciteit van 480 GB biedt. Het heeft ook een fatsoenlijke Corsair-voeding van 550 W, wat genoeg is voor zowel het opstarten als het toevoegen van betere graphics.

En wat kunnen we samen stellen?

Met behulp van de ingebouwde configurator heb ik een iets duurdere set gemaakt met veel hogere prestaties. Dit ging ten koste van de SSD-capaciteit, die met de helft daalde. Voor een extra vergoeding van minder dan 200 PLN kunnen we echter voor deze prijs een computer kopen die meer dan twee keer zoveel prestaties levert als populaire e-sports-titels.

Bovendien kun je met de GeForce GTX 1050 Ti vrijwel elke nieuwe titel spelen, tenminste met gemiddelde Full HD grafische instellingen. Indien nodig is dit een goed uitgangspunt; we kunnen in de toekomst altijd iets beters doen.

Een alternatief voor niet-gamers.

Niet iedere student is een gamer en vaak ook een consolegamer. Niet iedereen verkoopt bureauruimte.

In deze situatie zijn NUC-computers een zeer interessante optie: kleine eenheden die vrijwel geen ruimte in beslag nemen op het bureau (we kunnen ze zelfs aan de achterkant van de monitor bevestigen met een VESA-montage) en verrassende prestaties bieden voor hun afmetingen.

Welke computer moet ik kiezen voor een student?  Hier vind je de beste leer- en speelsets tegen redelijke prijzen

De voorgestelde NUC ECO wordt aangedreven door een zeer efficiënte laptop Intel Core i7-8559U-processor en ondersteund door 8 GB RAM (het is de moeite waard om uit te breiden naar 16 GB) en 256 GB SSD. Het heeft ook een redelijk efficiënt Intel Iris Plus 655 grafisch systeem, waardoor het oudere games helemaal opnieuw met lagere grafische instellingen kan draaien.

NUC ECO heeft in deze combinatie één voordeel ten opzichte van andere apparaten: de Thunderbolt 3-poort. Een klein probleem, maar dankzij dit kunnen we supersnelle externe schijven of een monitor met USB-C als poortreplicator gebruiken om de bedradingscontrole te vereenvoudigen.

Het is misschien niet voor iedereen een optie, maar voor deze prijs is het een zeer interessant alternatief voor de traditionele “box” dat zeker het overwegen waard is.

Welke computer voor een student tot PLN 3.000?

Wat betreft kant-en-klare sets, ik heb niets bijzonders gevonden voor PLN 3000. Voor minder dan 3.000 PLN kon ik een redelijke set samenstellen die zowel aan de educatieve als entertainmentbehoeften van een jong persoon zou voldoen.

De Intel Core i5-9400F processor is meer dan nodig om te genieten van Full HD entertainment in welke game dan ook, samen met de Nvidia GeForce GTX 1660 grafische kaart. Met een kleine meerprijs kun je de capaciteit vergroten tot 500 GB, wat de moeite waard is, zo modern Games nemen veel opslagruimte in beslag.

Welke computer voor een student tot PLN 3000

Als we nog wat gratis geld hebben, kom je misschien in de verleiding om de processor beter te koelen dan we in de doos met Intel Core i5 aantreffen. De toeslag bedraagt ​​iets meer dan PLN 100, en het verschil in werkcultuur kan aanzienlijk zijn.

Voor minder dan 3.000 PLN krijgen we een computer die de meeste mensen waarschijnlijk nooit zullen hoeven uitbreiden, omdat de combinatie van componenten die erin worden gebruikt voldoende is voor zowel leerplezier als plezier. Nou ja, tenzij het leerlingen zijn die na school al hun eerste stappen zetten in de wereld van streaming.

Voor hen hebben we de laatste categorie.

Welke computer voor een student tot PLN 4.000?

Met zoveel geld kunnen we in de verleiding komen om een ​​solide machine te kopen.

Met deze bovengrens zou ik zeker vertrouwen op zelf samengestelde sets, omdat “klaar” meestal aanzienlijk minder efficiënt zijn voor deze prijs. Dit betekent echter niet dat er niets interessants te vinden is. Het aanbod van Komputronik omvat bijvoorbeeld het Infinity S520-model met een Intel Core i5-processor, 16 GB RAM en 480 GB SSD. Het heeft ook een GTX 1650-graphics die efficiënt genoeg is voor gaming. Uiteraard kan deze afbeelding indien nodig later worden vervangen door een snellere:

Welke computer tot 4000 PLN

En wat kunnen we samenstellen voor PLN 4000?

Welke spelcomputer voor PLN 4000

Voor dit geld gaan we een computer samenstellen met een Intel Core i5-9400F processor en 16GB RAM, maar in tegenstelling tot de goedkopere schappen kunnen we ons nu richten op de nieuwe generatie Nvidia grafische kaarten. De hier voorgestelde GeForce RTX 2060 is niet alleen veel efficiënter dan de eerder voorgestelde GTX 1660, maar biedt ook ondersteuning voor Ray Tracing-technologie, wat games extra charme geeft.

Voor deze prijs kunnen we ook een supersnelle SSD-schijf kopen. Ik heb gekozen voor het WD Black NVMe 500 GB-model. Hoewel we schijven met vergelijkbare capaciteit tegen een lagere prijs kunnen krijgen, is WD Black een schijf met bijna zes keer hogere lees- en schrijfsnelheden dan traditionele SSD’s op basis van de SATA-connector. We zullen het heel duidelijk voelen, niet alleen in games, maar vooral bij het dagelijkse computerwerk.

Welke SSD moet ik kiezen - WD Black

Voor deze prijs vereist een dergelijke grafische lay-out ook extra processorkoeling en een betere voeding, wat ons niet zal verbazen. Als het budget het toelaat, kun je kiezen voor een iets duurder moederbord met ingebouwde wifi. Anders is een goedkope USB-kaart voldoende om de draadloze netwerkverbinding te gebruiken.

Een goedgekozen computer zal de leerlingen gedurende het hele onderwijsproces bijstaan.

Desktopcomputers hebben één fundamenteel voordeel ten opzichte van laptops: duurzaamheid.

De vandaag gekochte “opvouwbare container” zal waarschijnlijk over 3, 4, 5 jaar, misschien zelfs langer, hetzelfde werken. Het kan op elk moment indien nodig worden uitgebreid of het beschadigde element kan worden vervangen zonder dat de hele set hoeft te worden vervangen.

Laptops in de tussentijd… laten we het zo zeggen: als een draagbare computer voor de prijs van het voorgestelde briefpapier meer dan drie jaar in goede gezondheid meegaat, zullen we blij zijn. Helaas is dat hun charme. De laptop wordt doorgaans niet uitgebreid met betere componenten en zeker zullen we de processor of grafische kaart dus niet vervangen. H. De twee belangrijkste factoren die de prestaties van de computer beïnvloeden.

Met dit in gedachten is een desktopcomputer voor studenten praktisch en economisch zinvol. Een goed gekozen set kan vele jaren worden gebruikt, misschien wel gedurende het hele basisschoolproces.

* Het materiaal is gemaakt in samenwerking met de Komputronik Store