Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Welke OneNote moet u gebruiken?

Microsoft heeft er een puinhoop van gemaakt met meerdere Office-producten die grotendeels hetzelfde presteren maar verschillende namen hebben. Een typisch voorbeeld is OneNote. Nieuwe Windows-gebruikers worden begroet met twee versies van OneNote die vooraf op hun computer zijn geïnstalleerd: OneNote en OneNote 2016. Gebruikers weten niet wat er gebeurt met hun favoriete notitie-app. Welke moet je gebruiken?

Hoewel OneNote zeker niet zal verdwijnen, benadrukt het wel het feit dat Microsoft veel veranderingen doorvoert. Laten we eens kijken wat ze zijn en wat ze voor ons eindgebruikers betekenen.

Wat is er

OneNote 2016 is de vorige versie die vooraf is geïnstalleerd met de Office 2016-appsuite. Microsoft heeft Office 2016 voor de desktop ontwikkeld. Office 365 is nu een cloudversie die online werkt. Microsoft heeft een nieuwe versie van OneNote voor de desktop uitgebracht en noemt deze OneNote of OneNote voor Windows 10.

Microsoft wil OneNote 2016 uiteindelijk uitfaseren en de meeste functies ervan overbrengen naar de nieuwere universele versie. Tot en met oktober 2020 blijft Microsoft bugs oplossen en beveiligingspatches voor OneNote 2016 leveren om gebruikers de tijd te geven om na te denken en wijzigingen aan te brengen. Alle nieuwe functies zijn nu toegevoegd aan OneNote.

Kantoor 2019 wel aan de horizonen OneNote zullen een belangrijke rol blijven spelen in de Office-suite van Microsoft. Dit is de standaardapplicatie voor Office 2019 en Office 365. Dit betekent dat Microsoft niet meer aan twee aparte producten kan werken.

Laten we eens kijken hoe ze verschillen.

1. Donkere modus

OneNote ondersteunt de donkere modus, waardoor de ogen minder worden belast en de levensduur van de batterij wordt verlengd. Een beter contrast maakt het gemakkelijker om tekst in het donker te lezen. Wanneer u de donkere modus in Windows 10 inschakelt, suggereert OneNote automatisch dat u deze de eerste keer gebruikt dat u deze opent.

Open Instellingen en klik op Opties.

Eén notitie versus één notitie 2016 1

Hier kunt u de optie Donker kiezen.

Eén notitie versus één notitie 2016 2

7. Inktwiskunde-assistent

OneNote 2016 en zelfs eerdere versies van OneNote konden wiskundige vergelijkingen met gemak oplossen. De enige notitie-app die dit kan en een van mijn favoriete functies. Ik hoef nu geen rekenmachine te gebruiken.

Eén notitie versus één notitie 2016 10

OneNote tilt dingen naar een hoger niveau Inktwiskunde-assistent. Het lost niet alleen het probleem op en geeft een antwoord, maar het toont ook een stapsgewijze berekening om u te helpen begrijpen hoe het antwoord tot stand is gekomen. Ideaal voor wiskundestudenten. Oh, het ondersteunt ook handschrift.

Eén noot versus één noot 2016 14

Aan de andere kant had OneNote 2016 een database met wiskundige vergelijkingen die je met een klik vanuit het menu kon toevoegen. Handig als u uw geheugen wilt opfrissen. Deze optie is nooit in OneNote terechtgekomen.

Eén noot versus één noot 2016 15

OneNote heeft hier ook een Immersive Reader-optie die alle afleidingen verwijdert en de pagina op volledig scherm opent. Daar kunt u op de audioknop klikken om de wiskundige vergelijking te lezen en hardop te antwoorden.

8. Video opnemen

Met OneNote 2016 konden gebruikers zowel audio als video opnemen en opslaan. Niet alleen dat, het zou op intelligente wijze aantekeningen toevoegen aan de tijd waarop ze tijdens de opname zijn gemaakt.

Eén noot versus één noot 2016 11

Dit betekent dat u uw aantekeningen kunt scannen op basis van de tijdstempel terwijl u door de video bladert. Maakt het leven gemakkelijker voor degenen die aantekeningen maken tijdens lezingen of presentaties. Helaas is deze functie nooit in OneNote terechtgekomen, maar ik ben ervan overtuigd dat deze audio-opname ondersteunt.

9. Afdrukken naar OneNote

Iets nuttigs gevonden op internet? Misschien in een app? Er is een verborgen instelling in Windows waarbij een afdruk wordt gemaakt en opgeslagen op een pagina in OneNote in plaats van op een fysieke printer.

Eén noot versus één noot 2016 12

Druk op Windows-toets + I om Instellingen te openen en zoek naar de optie ‘Printers’. Selecteer Printer of scanner toevoegen.

Eén noot versus één noot 2016 13

Selecteer hier OneNote.

10. Lokaal of cloud

OneNote 2016 slaat alle OneNote-notities op de harde schijf of SSD van uw computer op. Dit is handig als u privé bent, maar gevaarlijk als er iets met uw harde schijf gebeurt. OneNote slaat alle gegevens op in de cloud en biedt een slimmere back-upoplossing. Ik heb echter niet zoveel vertrouwen in de gegevensbescherming.

OneNote om ze allemaal te ordenen

Hoewel een aantal coole functies nog niet vanuit OneNote 2016 in OneNote zijn opgenomen, is de update de moeite waard. U kunt OneNote 2016 nog steeds gebruiken, maar alle nieuwe functies en updates worden naar OneNote gepusht. Om nog maar te zwijgen van bugfixes en beveiligingspatches. Microsoft heeft bijvoorbeeld onlangs Cortana-ondersteuning toegevoegd aan OneNote. U kunt nu spreken om aantekeningen te maken in plaats van ze te typen.

Volgende: Wilt u nog productiever zijn met OneNote? Hier zijn 2 coole extensies voor ervaren OneNote-gebruikers.