Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Welke open source-software past het beste bij u?

Bij Android draait het altijd om maatwerk. Om deze reden is het niet verrassend dat de Play Store gevuld is met meerdere pictogrampakketten, draagraketten en widgetaanpassingen. U kunt het uiterlijk van de OEM-skin wijzigen of Google Now verwijderen via de advertentie-ervaring. Je kunt elk onderdeel van de interface aanpassen met het opstartprogramma.

De meeste draagraketten zijn ontwikkeld door individuen of door app-ontwikkelaars – beide houden hun broncode privé. In dit bericht zullen we het hebben over twee open source draagraketten: Lawnchair en Lean.

Sinds de Google Now Launcher uit de Play Store is verwijderd, hebben velen geprobeerd dezelfde ervaring opnieuw te creëren. Tot nu toe komen Lawnchair en Lean het dichtst in de buurt die ik heb gezien, met extra aanpassingsopties.

In dit bericht vergelijken we ze op basis van verschillende trucs en functies. Laten we erin duiken.

Thema-motor

Google is begonnen met het uitrollen van een systeembreed donker thema voor Pixel-telefoons met Android Q. Nu zal 90% daarvan de komende jaren geen smartphones meer bereiken. En dit is waar draagraketten van derden bij betrokken raken.

Met Lawnchair Launcher kunt u eenvoudig het uiterlijk van de interface wijzigen met donkere/onscherpe effecten.

Tuinstoel ThemaTuinstoel thema 2

Er zijn verschillende manieren om te spelen. Hierdoor kun je een accentkleur uit de achtergrond halen. Voor mij was het een succes en een mislukking. Toen ik probeerde het in te stellen met een veelkleurige achtergrond, bleef de app ongewenste themakleuren verwijderen.

Je kunt ook kiezen tussen een donkere/zwarte kleur (batterijvriendelijk voor AMOLED-schermen). De app vraagt ​​je ook op welke UI-onderdelen je het thema wilt toepassen. Ik heb het ingeschakeld voor mappen, dock, app-snelkoppelingen en lade.

De tuinstoel heeft ook een vervagingseffect toegevoegd. Als je de Android Kitkat-dagen mist, moet je deze stijl proberen. U kunt ook de intensiteit van de vervaging aanpassen.

Lean Launcher heeft hetzelfde pad gevolgd als Lawnchair. Er zijn echter weinig aanpassingsmogelijkheden. Maar hier worden tenminste de basisprincipes behandeld.

Slank themaLean-onderwerp 2

Om te beginnen kunt u het thema instellen via de achtergrond van het apparaat of het licht/donker-thema gebruiken.

Met de app kun je ook de zwarte kleur gebruiken voor de donkere modus. Helaas is er geen blauw effect om mee te spelen. Ik hoop de implementatie in een toekomstige release te zien.

Aanpassingsmogelijkheden

In tegenstelling tot andere apps kun je met Lean Launcher niet elk onderdeel van de interface wijzigen, en dat is prima.

Mijn enige probleem is een rommelige organisatie. Het kost een paar pogingen om een ​​optie te vinden. Met de app kunt u de standaardzoekmachine van de zoekbalk wijzigen. Wanneer u Bing selecteert, wordt de app eenvoudig geopend bing.com in de standaardbrowser.

Lean Edit 2Lean bewerken

U kunt ook apps verbergen, de app-naam op het bureaublad en de app-lade verbergen, animaties wijzigen en nieuwe pictogrammen aan het startscherm toevoegen.

De Lawnchair is duidelijk onderverdeeld in desktop-, dock- en app-ladegebieden.

In het bureaubladgebied kunt u de zoekbalk en pictogrammen aanpassen en de naamkleur wijzigen. Interessant is dat je de pictogramrasters op geen van de draagraketten kunt wijzigen. Dit betekent dat u geen rij of kolom met meer pictogrammen kunt hebben om alle app-pictogrammen in één venster onder te brengen.

Tuinstoel Bewerken 2Tuinstoel Bewerken

Het verhaal met Dock is hetzelfde. U kunt de hoogte wijzigen, een pijl, pagina-indicator, enz. toevoegen.

Met de app-lade kunt u het aantal kolommen en rijen wijzigen, aangepaste kleuren toevoegen aan de achtergrond van de lade en meer.

Een launcher-ervaring is leeg zonder robuuste gebarenondersteuning.

Met Lawnchair kun je het pull-down-gebaar gebruiken om meldingen te bekijken, de zoekbalk te openen of in apps te zoeken.

Laenchair-gebaarLeunend gebaar 2

Je kunt het multitaskingmenu ook openen via de ‘knijp-naar-overzicht’-optie.

Met Lean Launcher kunt u met één of twee vingers naar beneden vegen om toegang te krijgen tot de interface. U kunt ook dubbeltikken om het scherm te vergrendelen.

Deze gebaren zijn leuk, maar niet zoveel als Nova of Action Launcher bieden. Ik verwacht binnenkort meer gebaren.

Back-up

Lean Launcher ondersteunt momenteel de back-up- en herstelfuncties niet. Lawnchair Launcher biedt dat en het werkt perfect.

Is er een ligstoel of een lean launcher beschikbaar?

Zoals je uit de bovenstaande vergelijking kunt zien, hebben beide draagraketten de juiste basisprincipes. Lawnchair biedt betere aanpassingsmogelijkheden, back-up/herstel en thema-ondersteuning. Lean Launcher is lichtgewicht en biedt betere gebarenondersteuning.

Volgende: Nova Launcher is de gouden standaard in draagraketten. Lees het onderstaande bericht om te zien hoe het ging met de Lawnchair-launcher.