Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Welke smartphone zal het voortouw nemen?

Let op: het volgende artikel zal je helpen: Welke smartphone zal het voortouw nemen?

Een paar dagen geleden lanceerde het smartphonebedrijf Nothing, opgericht door Carl Pei, zijn allereerste smartphone, de Nothing Phone 1. De afgelopen maanden heeft de telefoon veel grip gekregen en is er een hype geweest rond de lancering ervan. . De telefoon moet echter verschillende uitdagingen overwinnen omdat hij op een zeer competitieve markt wordt gelanceerd. Aangezien de smartphone in het middensegment wordt gelanceerd, zou hij moeten concurreren met een aantal gevestigde merken zoals Samsung, Xiaomi, OnePlus, Realme, etc. In deze context zullen we een vergelijking maken tussen Nothing Phone 1 en OnePlus Nord 2T, aangezien beide vrijwel tegelijkertijd werden gelanceerd en zich ook in het middensegment bevinden.

Waarom vergelijken we de Nothing Phone 1 met de OnePlus Nord 2T?

Het is belangrijk om hier te vermelden dat de laatste OnePlus-smartphone die onder leiding van Pei werd gelanceerd de OnePlus Nord was en dat de line-up is gegroeid met als nieuwste de Nord 2T. Daarom maken we de eerste vergelijking van Nothing Phone 1 met de OnePlus Nord 2T.

Dus hier is de vergelijking tussen de twee smartphones op basis van ontwerp, prestaties, camera, gebruikersinterface en meer. Dus laten we beginnen met het ontwerp,

Voorlopige versie:

De Nothing Phone 1 onderscheidt zich van vrijwel alle andere Android-smartphones dankzij het unieke ontwerp. De smartphone heeft een uniek design met een transparante achterkant bedekt met LED-lampjes. De fabrikant noemt dit ontwerp ‘Glyph Interface’ en wanneer er een oproep of melding binnenkomt, gaan de LED’s aan. Daarnaast heeft de smartphone platte hoeken, vergelijkbaar met iPhones. Bovendien heeft Nothing zijn transparante ontwerpthema versterkt met een metalen frame dat volledig is gemaakt van recyclebaar aluminium en een transparante achterkant die interne onderdelen laat zien, zoals de draadloze oplaadspoel.

Als u zich echter niet aangetrokken voelt tot dit unieke ontwerp met een heldere achterkant, kan de OnePlus Nord 2T uw voorkeurskeuze worden. Het heeft een eenvoudig ontwerp en een conventionele uitstraling met met metaal afgewerkte randen.

Advertentie:

Als het op het display aankomt, hebben de twee smartphones nauwe concurrentie. Het 6,5-inch FHD+ OLED-display op de Nothing Phone (1) is groter dan het 6,43-inch FHD+ AMOLED-display op de OnePlus Nord 2T. Omdat beide smartphones Corning Gorilla Glass 5-bescherming en HDR10+-mogelijkheden hebben, zijn de andere weergavekenmerken redelijk vergelijkbaar. De selfie-camerasensor is op beide smartphones in een uitsparing gehuisvest.

Het belangrijkste verschil tussen de twee beeldschermen is echter de vernieuwingsfrequentie. De Nothing Phone 1 bereikt een relatief vloeiendere 120 Hz, terwijl de Nord 2T een meer bescheiden 90 Hz bereikt. Op papier valt niets op als je specificaties vergelijkt, maar je moet ze naast elkaar vergelijken om het verschil in praktisch gebruik te zien.

Camera’s:

Rug:

Wat de achteruitrijcamera betreft, heeft de Nothing Phone 1 een dubbele camera-instelling, terwijl de Nord 2T een drievoudige camera-instelling heeft. De eerste heeft echter een betere beeldkwaliteit. De hoofdcamera van de Nord 2T levert overdag uitstekende foto’s, maar wordt fotografisch benadeeld vanwege de OnePlus-filosofie van “meer” in plaats van “beter”. De maximale resolutie van de ultrawide camera is 8 MP, terwijl de 2 MP macro nauwelijks de moeite waard is. Niets heeft in plaats daarvan twee lenzen gebruikt en gekozen voor grote 50 MP Samsung-sensoren voor zowel de hoofd- als de ultrabrede lenzen.

Aan de andere kant hebben beide apparaten het voordeel dat de Glyph-lichteffecten gebruikt kunnen worden als invullicht voor close-ups.

Uiteindelijk bepaalt de beeldverwerking of een smartphonecamera succesvol of niet succesvol is, dus we moeten beide telefoons rechtstreeks vergelijken voordat we beslissen welke de beste beelden produceert. Misschien geef je de voorkeur aan de manier waarop de ene telefoon omgaat boven de andere, maar als het om pure hardware gaat, denken we dat niets de voorsprong heeft.

Voorkant:

Beide smartphones worden geleverd met punch-hole selfie-camera’s. Als we echter naar de specificaties kijken, neemt de OnePlus Nord 2T het voortouw, aangezien deze wordt geleverd met een 32 MP-camera terwijl Telefoon 1 een 16 MP selfie-camera heeft.

Prestaties:

Veel mensen die geïnteresseerd waren in het kopen van Nothing Phone 1 waren teleurgesteld door de Snapdragon 778G+ processor, die niet zo goed was als verwacht. Aan de andere kant drijft de MediaTek Dimensity 1300 SoC de OnePlus Nord 2T aan, wat relatief beter is. Beide processors behoren tot de middenklasse. Uit benchmarks blijkt echter dat de Dimensity 1300 SoC een hogere kloksnelheid heeft dan de Snapdragon 778G+. Maar we zullen de verschillen pas kennen als we zien hoe ze in het echte leven werken. Als het om andere dingen gaat, delen beide telefoons veel van dezelfde connectiviteitsfuncties.

Accu:

We hebben de 4500 mAh-batterij van de Telefoon 1 nog niet getest, maar op papier zou deze iets beter moeten zijn dan de cel van de OnePlus Nord 2, die hetzelfde vermogen heeft. Gebaseerd op telefoons die we in het verleden hebben getest met vergelijkbare hardware, gebruikt de CPU van Qualcomm iets minder stroom dan die van MediaTek. Beide zouden een volledige dag goed moeten werken, maar we denken dat de Nothing Phone iets langer meegaat voordat hij moet worden aangesloten.

De Nord 2T kan sneller opladen omdat hij 65 W warp-laden ondersteunt, terwijl de Nothing Phone 1 slechts 35 W snel opladen ondersteunt. Niettemin zouden beide in ongeveer een uur moeten kunnen tanken. Belangrijk is dat de Nord 2T wordt geleverd met een oplader die er goed mee werkt. Bij de Nothing Phone 1 wordt alleen een USB-C kabel geleverd, dus je dient zelf een oplader mee te nemen.

Aan de andere kant komt Nothing weer in beeld met draadloos opladen en omgekeerd draadloos opladen, wat je op geen enkele andere telefoon in dezelfde prijsklasse zult vinden.

We hebben hieronder een vergelijkingstabel genoteerd om de specificaties van beide telefoons verder uit te werken.

Vergelijkingstabel

Specificaties Niets telefoon 1 OnePlus Nord 2T
Chipset Qualcomm Leeuwebek 778G Plus Mediatek Afmeting 1200 AI
Centrale verwerker 2,5 GHz, Octa-coreprocessor 3GHz, Octa-coreprocessor
grafische kaart Adreno 642L Mali-G77 MC9
achteruitrijcamera 50 MP f/1.88 (hoofdlens) +50 MP f/2.2 (ultragroothoek) 50 MP f/1.88 (hoofdlens)8 MP f/2.25 (ultragroothoek)2 MP f/2.4 (macro)
Camerafuncties Scènedetectie, Live Foto, Documentmodus, Nachtmodus, Extreme Nachtmodus, Nachtvideo, Expertmodus, Panorama, Slow Motion (120 fps), Time Lapse, 114° Gezichtsveld, OIS en EIS Beeldstabilisatie, Dual View Video, HDR, Panorama, AI Fotoverbetering, AI Videoverbetering,
Video resolutie 4K bij 30 fps UHD, 1080p bij 30/60 fps FHD, 720p bij 30 fps HD [email protected], [email protected]720p
Selfiecamera Perforatie 16 MP f/2.45 (groothoek) Perforatie 32 MP f/2.5 (groothoek)
besturingssysteem Niets besturingssysteem (gebaseerd op Android v12) Android v11
accu 4500 mAh Li-Po-batterij 4500 mAh Li-Po-batterij
Snel opladen 33W snel opladen 65 W Warp-opladen
Omgekeerd laden Ja Nee
Sensoren Accelerometer, elektronisch kompas, gyroscoop, omgevingslichtsensor, nabijheidssensor, sensorkern, RGB-sensor vooraan Accelerometer, elektronisch kompas, gyroscoop, omgevingslichtsensor, SAR-sensor, nabijheidssensor, sensorkern

Niets Telefoon 1 versus OnePlus Nord 2T: prijs en releasedatum

Je kunt de OnePlus Nord 2T kopen in verschillende online winkels. Het begint bij £ 369 voor een variant van 8 GB/128 GB en loopt op tot £ 469 voor het model van 12 GB/256 GB.

De Nothing Phone 1 zal op 21 juli in de verkoop gaan. De instapvariant van 8 GB/128 GB is verkrijgbaar voor ₹ 399, de variant van 8 GB/256 GB kost ongeveer ₹ 449 en de variant van 12 GB/256 GB is verkrijgbaar voor ₹ 499.

Ons oordeel:

Afgezien van het chipset-aspect neemt de Nothing Phone 1 het voortouw in alle andere smartphone-attributen. In de vergelijking tussen Nothing Phone 1 en OnePlus Nord 2T is de eerste duidelijk de winnaar. Het oordeel dat we hebben gegeven is echter gebaseerd op de specificaties op papier en we hebben de prestaties van beide telefoons in de echte wereld niet gecontroleerd. Daarom kan dit na een grondige beoordeling van beide telefoons in het echt veranderen.

Als je de belasting op Niets Telefoon 1 wilt weten, klik dan op de volgende link:

Hoeveel zou het kosten om Nothing Phone 1 in Pakistan te importeren?