Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Werknemers van Adconion beschuldigd van het kapen en spammen van IP-adressen

  • Vier medewerkers van de Adconion Media Group worden nu strafrechtelijk vervolgd door het federaal parket.
  • De getroffenen worden ervan beschuldigd IP-adressen te kapen, te stelen en te kopen voor spam.
  • Adconion wordt sinds ten minste 2013 nauwlettend in de gaten gehouden door het Amerikaanse ministerie van Justitie.

De FBI heeft ontdekt dat vier medewerkers van Adconion Direct hun positie hebben misbruikt om grootschalige spamcampagnes uit te voeren met behulp van gekaapte IP-adressen. De individuen zijn wordt nu strafrechtelijk vervolgd in de districtsrechtbank van Californië nadat federale aanklagers een aanklacht hadden ingediend op beschuldiging van samenzwering, postfraude, telegrafische fraude, hulp en medeplichtigheid en verbeurdverklaring. De vier verdachten zijn Jacob Bychak, Mark Manoogian, Mohammed Abdul Qayyum en Petr Pacas. Zij bekleden allemaal senior managementfuncties bij Adconion, terwijl Pacas daar voorheen directeur bedrijfsvoering was.

Volgens maakte de beschuldigingenDe vier medewerkers waren betrokken bij een samenzwering om IP-adressen te identificeren die bij anderen waren geregistreerd maar inactief waren. Ze stuurden valse brieven naar hostingdiensten waarin ze beweerden toestemming te hebben gekregen om deze adressen zelf te gebruiken. Vervolgens gebruikten ze de vervalste IP-adressen om miljoenen spam-e-mailberichten te verzenden. Deze hele operatie vond plaats tussen december 2010 en september 2014, en het belangrijkste hostingbedrijf dat werd lastiggevallen en misleid was Hostwinds. Het hostingbedrijf in kwestie stond destijds bekend om het promoten van spamcampagnes, hoewel ze later hun praktijken veranderden en dit soort klanten elimineerden.

De FBI volgt de activiteiten van Adconion al sinds 2013, omdat wordt aangenomen dat het bedrijf verantwoordelijk is voor enkele van de meest grootschalige spamcampagnes die de wereld ooit heeft gezien. In oktober 2016 sprak ARIN (American Registry for Internet Numbers) zelfs over de spampraktijken van het bedrijf door een groot aantal IP-adressen te kapen in een van hun presentaties. Het bedrijf werd destijds niet genoemd in de presentatie, maar werd geïdentificeerd op basis van de metadata van het PowerPoint-documentbestand dat voor presentatiedoeleinden werd gebruikt. De metadata bevat de originele bestandsnaam “Adconion-Arin” en geeft aan dat deze in 2015 is aangemaakt door het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Simpel gezegd hebben spammers IP-adressen nodig, omdat agressieve spamactiviteiten ervoor zorgen dat uw IP op de zwarte lijst komt te staan. E-mailproviders blokkeren alle e-mails die afkomstig zijn van IP-adressen op de zwarte lijst, waardoor de spamcampagne wordt gestopt. Dit probleem, in combinatie met het gebrek aan beschikbare IP-adressen, heeft de marktprijs verhoogd tot $15 tot $25 per item. In het verleden hebben technologiebedrijven op frauduleuze wijze honderdduizenden IP-adressen van ARIN verkregen en deze vervolgens doorverkocht aan spammers. Zoals vermeld in de aanklacht, heeft Adconion IP-adressen betaald en gekocht van een persoon genaamd Daniel Dye, de systeembeheerder van Optinrealbig, een bekende en eerder veroordeelde spam-entiteit.

Heeft u iets te melden? Doe dit in de reacties hieronder of op onze sociale netwerken op Facebook En Twitteren.