Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

WhatsApp-groepsbeheerders verwijderen nu uw berichten over haatzaaiende uitlatingen

Opmerking: het volgende artikel zal je helpen: Nu zullen WhatsApp-groepsbeheerders je berichten over haatzaaiende uitlatingen verwijderen

WhatsApp heeft ons leven gemakkelijker gemaakt door de communicatie naadloos te maken. Elke dag krijgen we steeds meer functies, wat ons redenen geeft om bij deze app te blijven. Als het om groepen gaat, is WhatsApp niet de pionier, maar het heeft dit platform zo meeslepend gemaakt dat het nu een essentieel onderdeel van het leven is geworden. WhatsApp lanceerde groepschats in 2011 en heeft sindsdien verschillende gerelateerde functies geïntroduceerd. Alles verloopt soepel in groepen, maar de beheerders hebben niet veel controle. Geconfronteerd met de noodzaak om iemands berichten permanent te verwijderen, test WhatsApp de bètaversie met een krachtige functie die WhatsApp-groepsbeheerders de vrijheid geeft om berichten van leden te verwijderen.

Momenteel kunnen WhatsApp-beheerders alleen beslissen wie lid kan worden van groepen, berichten kan verzenden en verdwijnende berichten kan configureren. Afgezien daarvan zijn andere tools voor groepsmoderatie vrij beperkt en is het verwijderen van berichten niet toegestaan. Het bedrijf brengt deze vaardigheid immers ter tafel.

Dit betekent dat groepsbeheerders berichten kunnen verwijderen die door iedereen zijn verzonden door lang op een specifiek bericht te tikken en de optie ‘Verwijderen voor iedereen’ te selecteren. De chat laat een spatie achter onder de naam van de beheerder die deze heeft verwijderd. Het lijkt erop dat deze actie wordt uitgevoerd door een specifieke beheerder en niet door de afzender.

Ik zal niet zeggen dat WhatsApp een pionier is in het introduceren van deze nieuwe functie, aangezien Telegram en Discord deze functie al hebben geïntroduceerd. Het lijkt er echter op dat deze functie is geïntroduceerd om haatzaaiende uitlatingen in groepen te stoppen en deelnemers te dwingen de regels en voorschriften van de groepen te volgen. We zagen deze functie voor het eerst in mei als onderdeel van interne tests, maar nu is het een integraal onderdeel geworden van het publieke bètakanaal.

De bèta-uitrol van deze functie verloopt vrij traag. Als je je dus hebt aangemeld voor de WhatsApp-bèta, moet je een paar weken wachten voordat je deze functie in handen krijgt. Wacht tot die tijd en bekijk de andere aankomende functies van WhatsApp die ons leven eenvoudiger en interactiever zullen maken.