Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

WhatsApp lanceert nieuwe desktop-app voor Windows-gebruikers

Let op: het volgende artikel zal je helpen: WhatsApp lanceert nieuwe desktop-app voor Windows-gebruikers

WhatsApp heeft zojuist een native desktop-app aangekondigd voor zijn Windows-gebruikers. Het instant messaging-platform WhatsApp werkt al een tijdje aan de app. De app was in bètatest. Nu heeft WhatsApp deze app echter voor iedereen geïntroduceerd.

WhatsApp lanceert nieuwe desktop-app voor Windows-gebruikers

Tot nu toe verbinden we een desktopcomputer zodat we kunnen blijven bellen en gebeld worden en berichten kunnen versturen zonder dat we onze smartphone in de buurt hoeven te hebben. Dit gebeurt via WhatsApp Web via een browser of een webgebaseerde WhatsApp desktop-app.

Zie ook: WhatsApp biedt gebruikers mogelijk binnenkort de mogelijkheid eerdere groepsdeelnemers te bekijken

De nieuwe app maakt echter niet langer gebruik van de oude webgebaseerde backend en is bijgewerkt om native op Windows te draaien. De nieuwe app ziet er op het eerste gezicht niet echt anders uit. Maar de native app zal beter werken, minder bronnen gebruiken en sneller starten dan voorheen. Met deze apps kun je chats ook actief houden via je toetsenbord wanneer je telefoon offline is.

Momenteel is deze app alleen beschikbaar voor Windows-gebruikers. Maar maak je geen zorgen, WhatsApp zal deze app binnenkort ook voor Mac-gebruikers uitrollen. De native macOS-app is nog in ontwikkeling. WhatsApp test de MacOS-app in gesloten bèta en zal verschijnen als een MacOS “Universele App”. Het betekent ook dat het gebaseerd is op de iPhone-versie van de WhatsApp-app en native draait op Apple-siliciumlaptops.

Je moet hem echter nog wel koppelen aan een smartphone-account dat gekoppeld is aan een telefoonnummer. Eenmaal gekoppeld, kun je op elk gekoppeld apparaat berichten verzenden en ontvangen en WhatsApp-gesprekken voeren met end-to-end-codering.

Om de Windows Desktop-app te koppelen:

  • Download eerst de nieuwe WhatsApp Desktop-app voor Windows.
  • Na het downloaden en installeren moet u inloggen
  • Open nu WhatsApp op je telefoon.
  • Tik op Meer opties op Android of Instellingen op iPhone.
  • Tik op Verbonden apparaten.
  • Richt de camera van je telefoon op de QR-code die verschijnt in je WhatsApp-desktopapp.

U kunt de app downloaden door hier te klikken