Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

WhatsApp waarschuwt gebruikers voor nep-mod-apps

Opmerking: het volgende artikel zal je helpen: WhatsApp waarschuwt gebruikers voor nep-mod-apps

meta’s eigen berichtenplatform, WhatsApp heb onlangs enkele nepversies van de app gevonden. Daarom heeft het bedrijf alle Whatsapp-gebruikers streng gewaarschuwd tegen het downloaden en gebruiken ervan nep-mod-apps. De CEO van WhatsApp adviseerde gebruikers ook om deze aangepaste nepversies van de app niet te downloaden om problemen te voorkomen.

Fake mod-apps lijken behoorlijk op de originelen

Het berichtenplatform WhatsApp is niet alleen een van de populairste communicatiediensten, maar ook een aantrekkelijk doelwit voor aanvallers die gebruikers proberen kwijt te raken. Volgens de bronnen had het cybersecurityteam van WhatsApp kwaadaardige applicaties ontdekt die als WhatsApp-achtige diensten fungeerden. Deze software kan buiten Google Play worden gedownload. Deze omvatten de Hey Whatsapp En Hé Mod Applicatie en andere klonen van de messenger.

Deze valse app-versies proberen gebruikers te misleiden door zich voor te doen als vergelijkbaar met de originele WhatsApp-applicatie. Dit is de reden waarom WhatsApp Head gebruikers heeft gewaarschuwd deze nep-mod-apps niet op hun telefoons te downloaden en te gebruiken om inbreuken op de beveiliging te voorkomen. De tweet zegt:

“Herinner WhatsApp-gebruikers eraan dat het downloaden van een nep- of aangepaste versie van WhatsApp nooit een goed idee is. Deze apps klinken onschadelijk, maar ze kunnen de privacy- en veiligheidsgaranties van WhatsApp omzeilen. Onlangs ontdekte ons beveiligingsteam verborgen malware in apps – aangeboden buiten Google Play – van een ontwikkelaar genaamd ‘HeyMods’, waaronder ‘Hey WhatsApp’ en anderen.

Daarnaast werd ook onthuld dat Google Play Protect voor Android eerder gedownloade nepversies van Messenger kan detecteren en uitschakelen. De WhatsApp-baas prees Google voor zijn voortdurende inspanningen om de verspreiding van kwaadaardige applicaties op Android-apparaten te voorkomen.

Een paar maanden geleden bereikte het aantal actieve WhatsApp-gebruikers de twee miljard. Het gaf aanvallers de mogelijkheid om gebruikers te manipuleren om criminele doelen te bereiken. Daarom wordt alle gebruikers geadviseerd om alleen de officiële versie van de app te gebruiken die beschikbaar is in de Google Play Store. Als u deze nepversies probeert te downloaden, kunnen ze uw apparaten beschadigen door malware te verspreiden. Houd er rekening mee en laat het ons in het commentaargedeelte weten als u problemen ondervindt na het downloaden van dergelijke apps.