Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Windows 10/11 herkent Android-apparaat niet (opgelost)

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Windows 10/11 kan Android-apparaat niet detecteren (opgelost)

Als uw Android-apparaat niet wordt herkend door Windows 10/11, lees dan hieronder verder. Fabrikanten van apparaten hebben tegenwoordig het verbindingsgemak tussen computers en telefoons aanzienlijk verbeterd om de gebruikerservaring te verbeteren. Daarom kunnen de meeste telefoons eenvoudig op een computer worden aangesloten met behulp van de “plug and play”-functie.

Er zijn echter enkele gevallen waarin het verbinden van een Android-telefoon met de pc om verschillende redenen niet mogelijk is. Het meest voorkomende probleem dat door veel gebruikers wordt gemeld, is dat Windows 10 de Android-telefoon niet kan herkennen.

In deze handleiding vindt u verschillende methoden om verbindingsproblemen tussen uw Android-apparaat (telefoon of tablet) en Windows 10/11 op te lossen.

Oplossing: Windows 10 herkent Android-telefoon/-tablet niet.

Als uw Android-apparaat niet wordt herkend door Windows 10/11, volgt u eerst deze eenvoudige stappen voordat u doorgaat met de volgende methoden om het probleem op te lossen:

  1. Start uw computer en telefoon (Android of iPhone) opnieuw op en probeer ze opnieuw te verbinden. Het opnieuw opstarten en opnieuw verbinden van de twee apparaten lost het probleem meestal op.
  2. Zorg ervoor dat de contacten op de USB-poort niet vuil zijn en dat de USB-kabel niet beschadigd is.
  3. Probeer de USB-kabel aan te sluiten op een andere USB-poort op uw computer en test de verbinding opnieuw, of gebruik een andere USB-kabel, indien beschikbaar.
  4. Probeer uw Android-apparaat aan te sluiten op een andere computer en controleer of het probleem zich blijft voordoen.
  5. Probeer uw Android-telefoon met de computer te verbinden via een andere methode, zoals Bluetooth (als uw apparaat dit ondersteunt). Dit kan u ook helpen de oorzaak van het probleem te achterhalen.

Als u alle bovenstaande basisstappen hebt geprobeerd en het probleem blijft bestaan, volgt u de onderstaande methoden om het probleem op te lossen.

  1. Wijzig de USB-verbinding naar Bestandsoverdracht of MTP.
  2. Schakel USB-foutopsporing in op de telefoon.
  3. Installeer het Android-telefoonstuurprogramma opnieuw.
  4. Vervang de USB-kabel.

Methode 1: Wijzig de USB-verbinding naar Bestandsoverdracht of MTP.

De meeste Android-telefoons moeten worden geconfigureerd om bestanden via USB over te dragen voordat ze verbinding kunnen maken met de computer. Dus…

1. Nadat u uw telefoon op uw pc hebt aangesloten, schuift u het meldingsvenster op uw Android-telefoon omlaag en controleert u of er een USB-configuratiemelding is. Zo ja, selecteer Bestanden overbrengen of MTP en controleer of uw door Windows wordt herkend.

Als u een dergelijke melding voor een USB-verbinding niet ziet, scroll dan naar beneden en onder de Android-systeem Klik Tik voor meer opties. *

*Opmerking: u kunt ook naar Android navigeren Instellingen > Aangesloten apparaat > USB-configuratie.

2. Kiezen Bestandsoverdracht of MTP (Mediaoverdrachtprotocol), afhankelijk van wat er op uw scherm wordt weergegeven.

3. Controleer nu of uw Android-telefoon wordt herkend door Windows.

Methode 2: USB-foutopsporing inschakelen op Android.

Android USB-foutopsporing is een speciale functie voor ontwikkelaars waarmee Android-apparaten volledig kunnen communiceren met de pc, zodat u kunt profiteren van geavanceerde functies en eenvoudig bestanden kunt overbrengen. Omdat USB-foutopsporing een verborgen functie is op Android-apparaten, kunt u deze activeren met behulp van de volgende instructies.

Hoe USB-foutopsporing op Android in te schakelen:

1. Ga naar Instellingen op uw telefoon, scroll naar beneden en klik Systeem.

2a. Kiezen Via telefoon en typ dan Bouwnummer zeven (7) keer totdat u wordt gevraagd de telefoon te ontgrendelen.*

*Opmerking: als je een Xiaomi-telefoon hebt, tik je 7 keer MIUI-versie.

2 B. Tik op als u hierom wordt gevraagd Ontgrendelen het apparaat. (Daarna knippert “Je bent nu een ontwikkelaar” onderaan het scherm).

3a. Ga nu terug naar systeem scherm en tik erop Ontwikkelaarsopties. *

Let op: Als je een Xiaomi-telefoon hebt, ga dan naar Aanvullende instellingen > Ontwikkelaarsopties.

3b. Trek dat USB debugging Schuif naar BIJ om het mogelijk te maken.

Afbeelding

3c. Zodra u de vraag ziet om USB-foutopsporing toe te staan, tikt u op OK. *

*Waarschuwing: Als u USB-foutopsporing inschakelt, kan uw telefoon kwetsbaar worden voor aanvallen. Zorg er daarom voor dat u verbonden bent met een betrouwbare computer en schakel deze uit als u klaar bent met uw werk.

Afbeelding

Methode 3: Installeer het Android-apparaatstuurprogramma opnieuw.

De volgende methode om verbindingsproblemen met Android-apparaten op te lossen met Windows 10/11 is het verwijderen van het Android-apparaatstuurprogramma uit Apparaatbeheer.

1. druk op ramen Afbeelding + R Knoppen voor het laden van de Loop Dialoog venster.2. Type devmgmt.msc en druk op Binnenkomen om Apparaatbeheer te openen.

afbeelding_duim[22]

3a. Vouw in het venster Apparaatbeheer het Draagbare apparaten.*

3b. Klik met de rechtermuisknop op uw Android-apparaat en selecteer Apparaat verwijderen.

*Opmerking: Als het telefoonapparaat zich niet in de draagbare apparaten bevindt, breidt u het uit Andere apparaten om te controleren of deze er is.

Afbeelding

34 Zodra het stuurprogramma is verwijderd, Herstarten de computer.

4. Zodra Windows start, wordt het stuurprogramma automatisch opnieuw geïnstalleerd en verschijnt uw Android-apparaat opnieuw in Apparaatbeheer. Controleer nu of Windows de Android-telefoon kan detecteren.

Methode 4: Vervang de USB-kabel

Ik noem het vervangen van de USB-kabel als aparte oplossing als Windows je Android-smartphone niet herkent, omdat sommige USB-kabels vaak niet ontworpen zijn om je computer op je apparaat aan te sluiten of niet compatibel zijn met je telefoon. Sommige Micro Type B-kabels zijn bijvoorbeeld alleen bedoeld voor oplaaddoeleinden en zijn niet geschikt voor het overbrengen van bestanden.

Een uitstapje naar de dichtstbijzijnde technologiewinkel om de juiste USB-kabel te kopen om uw computer op uw telefoon aan te sluiten, is de truc gebleken die dit probleem meestal oplost.

Dat is het! Welke methode heeft voor u gewerkt? Laat me weten of deze handleiding u heeft geholpen door een reactie achter te laten over uw ervaringen. Like en deel deze gids om anderen te helpen.

Als je wilt blijven voortdurend beschermd tegen malwarebedreigingen, bestaand en toekomstigwij raden aan om het te installeren Malwarebytes Anti-Malware PRO door hieronder te klikken (we verdienen een commissie op de verkopen die via deze link worden gegenereerd, maar zonder extra kosten voor u. We hebben ervaring met deze software en raden deze aan omdat deze nuttig en nuttig is):

Volledige pc-bescherming voor thuis – Bescherm tot 3 pc’s met NIEUW Malwarebytes Anti-Malware Premium!Windows 10/11 herkent Android-apparaat niet (opgelost) 1