Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Windows 10/11 loopt vast op het herstartscherm. (opgelost)

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Windows 10/11 loopt vast op het herstartscherm. (opgelost)

Loopt uw ​​Windows 10 vast op het herstartscherm telkens wanneer u uw pc opnieuw opstart? Zo ja, lees dan hieronder verder om het probleem op te lossen.

Microsoft brengt zo nu en dan updates uit voor Windows 10, maar deze updates kunnen problemen op het systeem veroorzaken of niet kunnen worden geïnstalleerd en het systeem blijft hangen in het herstartscherm.

In andere gevallen kan Windows 10 vastlopen op het herstartscherm nadat u een nieuw apparaat of programma hebt geïnstalleerd dat verhindert dat Windows uw computer normaal opnieuw opstart.

Wat de reden ook is, in deze tutorial vind je verschillende methoden om te voorkomen dat Windows 10 vastloopt op het herstartscherm.

Oplossing: Windows 10/11 loopt vast op het herstartscherm.

Voordat u doorgaat met de volgende methoden, probeert u het volgende en controleert u of het probleem zich blijft voordoen:

1. Als uw computer vastloopt op het herstartscherm, houdt u ingedrukt Aanknop op uw pc gedurende 5 – 10 seconden. Sluit uw pc af. Sluit anders uw computer normaal af.

2. Verwijder de aangesloten randapparaten die niet nodig zijn voor de werking van uw pc (bijvoorbeeld USB-harde schijven of andere USB-apparaten).

3. Zet uw pc aan en start Windows. Als het probleem zich voordeed na het installeren van een nieuw programma, ga je gang en verwijder het.

4. Start de computer opnieuw op en als Windows 10 niet blijft hangen bij het opnieuw opstarten, ga dan verder met werken. Het probleem was waarschijnlijk te wijten aan een Windows-update of een ander achtergrondproces waardoor het niet opnieuw kon worden opgestart. Als u Windows kunt opstarten, maar het probleem zich opnieuw voordoet wanneer u uw pc opnieuw opstart, zorg er dan voor dat uw pc vrij is van virussen en malware en ga verder met de volgende methoden.

Methode 1. Forceer Windows om de map Windows Update Store opnieuw op te bouwen.

De tweede methode om het probleem met vastlopen bij opnieuw opstarten op Windows 10 op te lossen, is door de map SoftwareDistribution te verwijderen en opnieuw aan te maken, omdat Windows soms vastloopt bij het opnieuw opstarten omdat het probeert een problematische update te installeren.*

* Info: de map C:\Windows\SoftwareDistribution is waar Windows de gedownloade updates opslaat. Soms is een update mogelijk niet goed gedownload of beschadigd geraakt, dus het is belangrijk om Windows te dwingen de update vanaf het begin opnieuw te downloaden.

1. druk op ramen + R Sleutel om te openen Loop Dialoog venster.

2. Type cmden druk op Ctrl + Wijziging + Binnenkomen om een ​​beheerdersopdrachtprompt te openen.

3. Typ in het opdrachtpromptvenster de volgende opdracht en klik Binnenkomen Om de Windows Update-service te stoppen (indien gestart):

stop de Windows Update-service

4. Voer nu achtereenvolgens de volgende opdrachten in:

 • cd %systeemroot%
 • ren SoftwareDistribution SD.old
 • netto start wuauserv

Software distributie

5. Sluit het opdrachtpromptvenster.6. Ga naar Begin Afbeelding > Instellingen > Updates en beveiliging.7. Klik Controleer op updates.8. Laat Windows beschikbare updates downloaden en installeren.

Afbeelding

Methode 2. Verwijder onnodige opstart-/achtergrondprogramma’s.

1. druk de CTRL + WIJZIGING + ESC Toetsen om Taakbeheer te openen.2. Selecteer in het venster Taakbeheer de Beginnen Tab.3. Controleer nu alle opstarttoepassingen en deactiveren degene die u niet wilt uitvoeren bij het opstarten/achtergrond. (bijvoorbeeld skype, utorrent, enz.)

Taakbeheer Beheer opstartprogramma's

4. Afsluiten jouw computer.5. Zet uw computer weer aan en start Windows.6. Opnieuw beginnen uw computer en controleer of het probleem is opgelost. Als dit het geval is, opent u Taakbeheer opnieuw, schakelt u de uitgeschakelde opstartprogramma’s één voor één in en start u opnieuw op totdat u de boosdoener vindt.

Methode 3. Services van derden uitschakelen.

1. druk op ramen Afbeelding + R Knoppen voor het laden van de Loop Dialoog venster.2. Type msconfig en druk op Binnenkomen.

Afbeelding

3. Selecteer in het hulpprogramma Systeemconfiguratie de Diensten Tabblad en…

  1. Rekening Verberg alle Microsoft diensten.

  2. Dan klikken Schakel alles uit
  3. druk op Toepassen En OK.

Afbeelding

4. Klik op als u daarom wordt gevraagd Sluit af zonder opnieuw op te starten.

Afbeelding

5. Uitschakeling uw pc.6. Zet uw computer weer aan en start Windows.7. Opnieuw beginnen uw computer en controleer of het probleem is opgelost. Zo ja, open dan het hulpprogramma Systeemconfiguratie opnieuw, schakel de uitgeschakelde services één voor één in en start uw pc opnieuw op totdat u de boosdoener vindt.

Methode 4. Update essentiële apparaatstuurprogramma’s.

1. druk op ramen Afbeelding + R Knoppen voor het laden van de Loop Dialoog venster.2. Type devmgmt.msc en druk op Binnenkomen om Apparaatbeheer te openen.

afbeelding_duim[22]

3. In Apparaatbeheer Dubbelklik bij Beeldschermadapter.4. Klik met de rechtermuisknop op uw beeldschermadapter en selecteer Stuurprogramma’s bijwerken.

Stuurprogramma's bijwerken

5. Klik in het volgende venster op Automatisch zoeken naar stuurprogramma’s Mogelijkheid.

Afbeelding

6. Als Windows een nieuwer stuurprogramma vindt, ga je gang en installeer het. Als dit niet het geval is, gaat u naar de ondersteuningswebsite van VGA en downloadt en installeert u de nieuwste stuurprogramma’s. *

* Opmerking: in sommige gevallen kan het probleem worden opgelost door een oudere en stabielere versie van het VGA-stuurprogramma te installeren.

7. Navigeer naar de ondersteuningswebsite van uw computer of moederbordfabrikant en download de nieuwste chipsetstuurprogramma’s.

Methode 5: Voer de probleemoplosser voor systeemonderhoud uit.

Soms kan het uitvoeren van de probleemoplosser voor prestaties verschillende problemen in Windows 10 oplossen. Het hulpprogramma Prestatieprobleemoplosser uitvoeren:

1. Navigeer naar Windows Schakelbord.2. Stel dat in Gezien door naar: Kleine iconen en klik vervolgens Probleemoplossen.

cpanel-venster

3. Klik op Bekijk alles.

Systeem onderhoud

4. Dubbelklik Systeem onderhoud.

Systeemonderhoud uitvoeren

5. druk op Volgende en volg vervolgens de instructies op het scherm om de probleemoplosser Systeemonderhoud uit te voeren.

Problemen met systeemonderhoud oplossen

Methode 6. Schakel snel opstarten uit.

1. Voer het zoekvak in Schakelbord en druk op Binnenkomen.2. Verander dat Bekijk B (rechtsboven). Kleine iconen en klik vervolgens Energie opties.

Afbeelding

3. Selecteer in het linkerdeelvenster Kies wat de aan/uit-knoppen doen.

Afbeelding

4. Klik Wijzig instellingen die momenteel niet beschikbaar zijn.

Afbeelding

5. Scroll naar beneden en deactiveren de Schakel snel opstarten in (aanbevolen) optie en klik Wijzigingen opslaan. *

*Opmerking: als de “Schakel snel opstarten in (aanbevolen)” ontbreekt in dit venster, moet u de slaapstand op uw computer inschakelen.

Afbeelding

6. Start opnieuw op uw pc.

Methode 7. Herstel Windows-corruptiefouten met DISM- en SFC-tools.

1. Open de opdrachtprompt als beheerder. Om dat te doen:

  1. Voer in het zoekvak het volgende in: cmd of Opdrachtprompt.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt (Resultaat) en selecteer Uitvoeren als beheerder.

Opdrachtpromptbeheerder

2. Typ in het opdrachtpromptvenster de volgende opdracht en druk op Binnenkomen:

 • Dism.exe /Online /Cleanup-Image /Restorehealth

dism herstel gezondheid windows 10 8 7

3. Wees geduldig totdat DISM de onderdelenwinkel repareert. Wanneer het proces is voltooid (u zou moeten worden geïnformeerd dat de geheugenbeschadiging van het onderdeel is gerepareerd), voert u deze opdracht in en drukt u op Binnenkomen:

SFC-scan Windows 10-8

4. Wanneer de SFC-scan is voltooid, opnieuw beginnen jouw computer.5. Probeer uw systeem opnieuw bij te werken.

Methode 8. Voer een schone installatie van Windows 10 uit.

Vaak is het beter en minder tijdrovend Maak een back-up van uw bestanden en uw pc opnieuw instellen of een schone Windows 10-installatie uitvoeren dan proberen updateproblemen in Windows 10 op te lossen.

Dat is het! Welke methode heeft voor u gewerkt? Laat me weten of deze handleiding u heeft geholpen door een reactie achter te laten over uw ervaringen. Like en deel deze gids om anderen te helpen.

Als je wilt blijven voortdurend beschermd tegen malwarebedreigingen, bestaand en toekomstigwij raden aan om het te installeren Malwarebytes Anti-Malware PRO door hieronder te klikken (we verdienen een commissie op de verkopen die via deze link worden gegenereerd, maar zonder extra kosten voor u. We hebben ervaring met deze software en raden deze aan omdat deze nuttig en nuttig is):

Volledige pc-bescherming voor thuis – Bescherm tot 3 pc’s met NIEUW Malwarebytes Anti-Malware Premium!Windows 10/11 bleef hangen bij het herstartscherm. (Opgelost) 1