Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Windows 10/11 scrollt automatisch naar beneden.

Let op: Het volgende artikel helpt je: Windows 10/11 scrollt automatisch naar beneden.

Als Windows 10/11 vanzelf naar beneden scrollt, lees dan hieronder om het probleem op te lossen.

Een van de vreemdste problemen die je kunt tegenkomen in Windows 10/11 is wanneer de muis automatisch naar de onderkant van het scherm scrolt zonder enige actie van de gebruiker. Zoals u begrijpt, is dit erg frustrerend en kan het uw computer onbruikbaar maken als Windows ongecontroleerd omhoog of omlaag begint te scrollen of als de muiscursor van het ene uiteinde naar het andere beweegt.

Automatisch naar beneden of naar boven scrollen met de muis kan wijzen op een probleem met de hardware of software van uw computer. In dit artikel helpen we u dit probleem op te lossen.

Probleemoplossing: de muis scrollt automatisch naar beneden onder Windows 10/11.

Stap 1: Controleer de hardware.

Of u nu het touchpad van de laptop of een externe muis gebruikt, er zijn een paar eenvoudige stappen om te controleren of oncontroleerbaar muisscrollen wordt veroorzaakt door uw hardware.

 1. Verschillend En sluit hem weer aan de muis en controleer of het probleem zich blijft voordoen. Zorg er ook voor dat het muiswiel niet wordt geblokkeerd door vuil.
 2. Plug de Muis of de Muis ontvanger (als uw muis draadloos is), in een andere USB-poort.
 3. Zorg ervoor dat het toetsenbord Einde of de Pijl naar beneden Sleutel) wordt niet ingedrukt of beschadigd. Dit zou Windows ertoe kunnen dwingen automatisch naar beneden te scrollen.
 4. Als u een draadloze muis gebruikt, vervang de batterij en controleer of het probleem is verdwenen.
 5. Als u een laptop met een externe muis gebruikt, koppel deze dan los en controleer of het probleem zich blijft voordoen. Zo ja, sluit de computer af en Reinig het oppervlak van het touchpad. Als het touchpad nat of vettig is, kan de cursor zich vreemd gedragen.
 6. Controleer of het probleem zich voordoet met een andere muis of controleer de muis op een andere computer.
 7. Verwijder alle andere aanwijsapparaten die u mogelijk heeft, zoals: B. USB-pentablets of gamecontrollers.
STAP 2: Los problemen met de software op.

Als Windows 10/11 na het volgen van de bovenstaande stappen nog steeds automatisch naar de onderkant van de pagina scrolt of de muis zich onregelmatig gedraagt, kan het probleem worden veroorzaakt door onjuiste Windows-instellingen, recente onstabiele updates of defecte muisstuurprogramma’s. In dat geval volgt u de volgende methoden in de aangegeven volgorde:

 1. Haal het vinkje weg bij ‘Inactieve vensters scrollen als u er met de muis overheen beweegt’.
 2. Verwijder de muis- en touchpad-stuurprogramma’s.
 3. Systeembestanden scannen en repareren.
 4. Systeemherstel.

Methode 1: Schakel de optie “Inactieve vensters scrollen wanneer u er overheen zweeft” uit.

Dit probleem is naar verluidt opgelost door de muisinstellingen te wijzigen.

1. druk de ramen Sleutel + ik om het te starten Instellingen app.

2. Selecteer in het rechterdeelvenster Bluetooth en apparaten, dan klikken Muis. *

*Opmerking: ga in Windows 10 naar Apparaten > Muis.

3. Deactiveren de optie Blader door inactieve vensters als u er met de muis overheen beweegt onder de scrollopties.

4. Zodra dit is gebeurd, stopt de muis meestal vanzelf met scrollen. Als het probleem zich echter blijft voordoen, gaat u verder met de volgende methode.

Methode 2: Verwijder de muis-/touchpadstuurprogramma’s en installeer deze opnieuw.

De volgende methode om het probleem ‘Muis automatisch naar beneden scrollen’ op te lossen, is door alle muisstuurprogramma’s van uw pc te verwijderen en opnieuw te installeren. Om dat te doen:

1. Klik met de rechtermuisknop bij de Begin Menu en selecteer Apparaat beheerder.

2. Uitbreiden Muizen en andere aanwijsapparaten en dan Klik met de rechtermuisknop op elk aanwijsapparaat (muis of touchpad) en selecteer Apparaat verwijderen. *

*Opmerking: als u een laptop bezit Verwijderen gewoon alle muisstuurprogramma’s en opnieuw beginnen uw pc. Als het probleem zich blijft voordoen, verwijdert u het Touchpad Bestuurder.

Probleem opgelost waarbij de muis automatisch naar beneden scrollt

3. Er verschijnt een waarschuwingsvenster. Kiezen Verwijderen om de verwijdering te bevestigen.

4. Doe hetzelfde voor alle geïnstalleerde muis- of touchpad-stuurprogramma’s en wanneer daarom wordt gevraagd start je computer opnieuw op. *

Apparaat verwijderen

*Opmerking. Als u tijdens het proces uw muis ‘verliest’, drukt u op OUD + F4 En Binnenkomen naar Afsluiten uw pc. Schakel het vervolgens weer in.

5. Zodra de computer wordt ingeschakeld, wordt het bijbehorende stuurprogramma voor de muis (en/en touchpad) opnieuw geïnstalleerd. Controleer of het probleem is opgelost en ga verder met de volgende methode als het probleem zich blijft voordoen.

Methode 3: Windows-systeembestanden scannen en repareren.

Systeembestandscontrole is een opdrachtregelprogramma voor het scannen en repareren van beschadigde of ontbrekende systeembestanden in Windows en kan veel problemen oplossen.

1. Open de opdrachtprompt als beheerder.

1. Voer in het zoekveld het volgende in: cmd of opdrachtprompt2. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt (Resultaat) en selecteer Uitvoeren als beheerder.

Opdrachtpromptbeheerder

2. Typ in het opdrachtpromptvenster de volgende opdracht en druk op Binnenkomen:

 • Dism.exe /Online /Cleanup-Image /Restorehealth

3. Wees geduldig totdat DISM de onderdelenwinkel repareert. Wanneer het proces is voltooid (u zou moeten worden geïnformeerd dat de geheugenbeschadiging van het onderdeel is gerepareerd), voert u deze opdracht in en drukt u op Binnenkomen:

Afbeelding

4. Wanneer de SFC-scan is voltooid, opnieuw beginnen uw computer en controleer of alles nu goed werkt.

Methode 4: Voer Systeemherstel uit.

Als het probleem zich blijft voordoen, kunt u de pc herstellen in de staat waarin deze zich bevond voordat het probleem zich voordeed. Om dat te doen:

1. Druk tegelijkertijd op de knop ramen Afbeelding + R Toetsen om het commandopaneel te openen.2. Typ het volgende in het vak Uitvoeren rstrui en druk op Binnenkomen.

systeemherstel openen

3. Klik Volgende op het eerste scherm.4. Kruis aan Toon meer herstelpuntenselecteer een gewenste datum waarop uw computer goed werkte en klik op Volgende.

Windows scrollt vanzelf naar beneden - Systeemherstel opgelost

5. Klik ten slotte Klaar om uw pc op de geselecteerde datum te herstellen.

Probleem opgelost dat de muis vanzelf naar beneden scrollt - Systeemherstel

6. Afhankelijk van de snelheid van uw computer en het aantal bestanden erop, kan het herstelproces enkele minuten of een uur duren. Wees daarom geduldig totdat het voorbij is en de computer weer terugkeert naar Windows.

Dat is het! Welke methode heeft voor u gewerkt? Laat me weten of deze handleiding u heeft geholpen door een reactie achter te laten over uw ervaringen. Like en deel deze gids om anderen te helpen.

Als je wilt blijven voortdurend beschermd tegen malwarebedreigingen, bestaand en toekomstigwij raden aan om het te installeren Malwarebytes Anti-Malware PRO door hieronder te klikken (we verdienen een commissie op de verkopen die via deze link worden gegenereerd, maar zonder extra kosten voor u. We hebben ervaring met deze software en raden deze aan omdat deze nuttig en nuttig is):

Volledige pc-bescherming voor thuis – Bescherm tot 3 pc’s met NIEUW Malwarebytes Anti-Malware Premium!Windows 10/11 scrollt automatisch naar beneden. 1

Mục lục