Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Windows 10 is handiger op tablets. Microsoft verfijnt de systeeminterface

De nieuwe proefversie van Windows 10 20H1 bevat een hele vreemde innovatie. Dit zijn verbeteringen aan de desktopinterface voor apparaten met een touchscreen. Deze verbeteringen… omvatten niet de bedieningsmodus van de tablet.

Naar mijn bescheiden mening – en ik ben niet de enige met deze mening – is Windows 8 een systeem met de handigste gebruikersinterface, het meest geschikt voor tablets. Ik schrijf dit met onverholen spijt, omdat Microsoft zich heeft teruggetrokken uit veel goede ideeën en Windows 10 heeft ontworpen.

De huidige versie van Windows biedt ons twee interfaceweergaven (deze kunnen automatisch worden gewijzigd, we kunnen ze handmatig wijzigen). De desktopmodus is in de eerste plaats bedoeld voor muisbediening. Tabletmodus voor touchbediening. Helaas is dit laatste slechts een vervanging voor wat voor ons beschikbaar was in Windows 8. En dit zal, althans voorlopig, onveranderd blijven.

Microsoft heeft iets vreemds gedaan. Het introduceerde tactiele verbeteringen, maar… alleen in desktopmodus.

Zo ziet de tabletmodus er vandaag uit in Windows 10

De eerste conclusie die in je opkomt is dat Microsoft van plan is de tabletmodus af te schaffen en in Windows 10 een modus voor te stellen die geoptimaliseerd is voor alle scenario’s. Dit zal echter niet het geval zijn, zoals de vertegenwoordigers van het bedrijf uitleggen. De tabletmodus blijft in Windows 10 en de 20H1-versie, die in de eerste helft van volgend jaar wordt verwacht, zal praktischer zijn op tablets in desktopmodus. Kan je het niet bijhouden? Het maakt niet uit, ik heb er ook een probleem mee.

Testbuild nr. 18970 Windows 10 verandert, na detectie van de touchscreen-interface, het uiterlijk van het bureaublad door de afstand tussen de pictogrammen in de taakbalk te vergroten, de systeembrowser teruggebracht tot het pictogram, een actief reagerend touchscreen-toetsenbord en een iets handiger gebruik met ingevoegd in de Finger File Explorer.

Het systeem heeft ook een cloudherstelfunctie om te testen. In deze tekst hebben wij daar meer over geschreven.

Tabletmodus in desktopmodus. Ik begrijp er niets van.

Waarom verbetert Microsoft precies de desktop-aanraakmodus, aangezien de tabletmodus niet ontbreekt in Windows 10? Ik probeer niet eens te doen alsof ik het begrijp. Vooral in de context van geruchten over een compleet nieuwe shell voor Windows (of liever de hele shell-familie), die we waarschijnlijk over een paar maanden zullen zien. Ik ben benieuwd naar de reactie van de tester. Houd er rekening mee dat dit momenteel een bètatest is en geen representatief voorbeeld is van hoe het systeem er dit voorjaar uit zal zien als het gebruikers bereikt.