Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Windows 7 en uw bedrijf

Windows 7 is misschien niet het nieuwste besturingssysteem van Microsoft (die eer gaat naar Windows 8), maar het is wel het huidige gouden kind van het bedrijf.

De introductie van het besturingssysteem eind 2009 betekende een fundamentele verandering voor de softwaregigant. Voorafgaand aan de lancering gaf het bedrijf eindelijk toe dat het echt naar gebruikers was gaan luisteren en op hun feedback had gereageerd, in plaats van lippendienst te bewijzen zoals zoveel providers.

Het programma van Microsoft, bestaande uit goedkope vroege voorverkoop, goed zichtbare marketing en agressieve sluitingen, heeft ertoe bijgedragen dat de lancering van Windows 7-software succesvol werd.

“Het is een cruciaal keerpunt in de geschiedenis van Microsoft”, zei Microsoft-topman Ashley Highfield tijdens het Britse lanceringsevenement. We luisterden en we luisterden en we kregen Windows 7.”

Populariteit leidt tot acceptatie

Het besturingssysteem volgde ook in de nasleep van de komst van Windows Vista van Microsoft, en speelde stiller dan een regelrechte fanfare.

De statistieken van de NPD Group begin november 2009, slechts enkele weken na de lancering, suggereerden dat Windows 7 Vista in de VS met maar liefst 234 procent had overtroffen, wat bevestigt dat gebruikers inderdaad met hun voeten stemmen, of in dit geval met uw besturingssysteem.

Microsoft realiseerde een omzetstijging van 82 procent dankzij kortingen en andere tactieken die niet werden gebruikt toen Vista werd gelanceerd.

“Microsoft’s programma van vroege, goedkope voorverkoop, goed zichtbare marketing en agressieve deals hebben ertoe bijgedragen dat de lancering van Windows 7-software succesvol is geworden”, zegt Stephen Baker, vice-president van Industry Analysis bij NPD.

“In een trage omgeving voor softwarepakketten bracht Windows 7 een groot aantal klanten naar de softwaregangen. “

Er zijn veel overtuigende redenen waarom bedrijven ervoor kiezen Windows 7 te gebruiken. Uit een onderzoek van Dimensional Research voorafgaand aan de lancering van het besturingssysteem in het voorjaar van 2009 bleek dat 80 procent van de IT-professionals van plan is binnen zes maanden over te stappen op Windows 7. Het wees ook op de populariteit die Windows XP had gekregen, waarbij drie jaar na de lancering nog steeds een acceptatiepercentage van minder dan 40 procent werd vastgesteld.

Verbeterde prestaties, eenvoudiger implementatie en een verbeterde gebruikerservaring zijn slechts enkele van de voordelen van Windows 7. Dit is, naast kostenbesparingen, een whitepaper van IDC in opdracht van Microsoft: “Risk Mitigation: Why Hold on? Windows XP is een slecht idee”, uitgebracht in april 2012.

Het kost $870 (£554) per jaar om een ​​pc met Windows XP te ondersteunen. Volgens het witboek kost het echter slechts $168 (£107) per jaar om een ​​machine met Windows 7 te ondersteunen. Het is dus niet moeilijk te begrijpen waarom veel bedrijven deze stap zetten.

Zakelijke voordelen

Luchthavenexploitatiegigant BAA ziet nu al de voordelen van een op Windows 7 gebaseerde infrastructuur. Door het desktopbesturingssysteem Windows 7 en het Microsoft Desktop Optimization Pack for Software Assurance (MDOP) te combineren met geïntegreerde geautomatiseerde tools zoals DirectAccess en Windows For BitLocker, verwacht de BAA een rendement op de investering (ROI) van 102 procent. Lagere kosten en meer flexibiliteit zijn de belangrijkste redenen voor deze gigantische kosten-batenanalyse.

Met duizenden pc-gebruikers verspreid over meerdere bases was de overstap naar Windows geen gemakkelijke beslissing, zoals je zou verwachten.

Vóór de implementatie in 2011 wilde BAA tegen september van dat jaar 90 procent van zijn desktops overzetten naar Windows 7. “Terwijl we werken aan de transformatie van onze IT-infrastructuur, zien we een zeer positieve trend: Windows 7 en MDOP (Microsoft Desktop Optimization Pack) zullen ons in staat stellen krachtigere pc-beheermogelijkheden te realiseren en tegelijkertijd de zakelijke waarde te leveren die voor ons belangrijk is “, ” zei Tim Matthew, hoofd IT-architectuur bij BAA, in een casestudy gepubliceerd op de Microsoft-website.

“Twee belangrijke voorbeelden zijn efficiëntere en kosteneffectievere IT-ondersteuningsprocessen en flexibele computermogelijkheden op afstand die de veiligheid niet in gevaar brengen.”

De BAA hoopte dat de migratie niet alleen geld zou besparen, maar ook de gebruikerstevredenheid onder haar werknemers zou verbeteren – respectievelijk ongeveer 60 procent en 40 procent van hen zijn taak- en informatiehelpers.

“Uiteindelijk gaat het om responsiviteit. Onze Windows 7-implementatie, gecombineerd met de ondersteunende infrastructuur, geeft ons de technologieën en hulpmiddelen om onze pc-gebruikers productiever te maken en onze IT-activiteiten veiliger, flexibeler en efficiënter”, aldus Philip Langsdale, CIO van BAA. .

“We kijken er bijvoorbeeld naar uit om onze Windows 7-omgeving uit te breiden om in de toekomst meer desktops te kunnen huisvesten. Dat is wat we nodig hebben om een ​​netwerk van onafhankelijke luchthavens te worden dat onze luchtvaartpartners en reizigers tevreden stelt. “

IT-oplossingen- en dienstenaanbieder Getronics kon dankzij de voordelen van Windows 7 ook zijn overheadkosten aanzienlijk verlagen en plannen maken voor de toekomst. Het was een beetje een early adopter, te beginnen met een evaluatie van het migratietraject in 2009.