Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Windows 8.1 Enterprise Preview uitgebracht

Microsoft heeft zijn Windows 8.1 Enterprise Preview uitgebracht, een maand nadat de consumentenpreview voor het vernieuwde besturingssysteem beschikbaar was gesteld.

Redmond moedigt bedrijven aan om de Enterprise Preview-update uit te proberen. Het kan hier worden gedownload.

De softwaregigant demonstreerde veel van de bedrijfsvriendelijke functies die Windows 8.1 Enterprise zal bieden tijdens zijn recente TechEd-conferentie in New Orleans.

Zoals IT Pro destijds aankondigde, omvat dit de introductie van de Assigned Access-functie, waarmee bepaalde gebruikers alleen naar een specifieke applicatie kunnen opstarten als ze op het apparaat zijn ingelogd.

Zakelijke gebruikers kunnen ook Near-Field Communications (NFC)-technologie gebruiken om verbinding te maken met compatibele eindpunten, waaronder printers, en deze te laten communiceren met hun Windows 8.1-apparaat.

Bovendien biedt de release verbeterde desktoppersonalisatie, applicatielevering en gegevenstoegangscontrole, evenals een aantal connectiviteits- en beveiligingsverbeteringen.

In een blogpost ter gelegenheid van de release van Windows 8.1 Enterprise Preview benadrukte het bedrijf ook een aantal nieuwe features die het besturingssysteem naar verwachting zal bevatten wanneer de algemene versie in de herfst uitkomt.

Dit omvat de introductie van Windows To Go Creator, waarmee bedrijven hun eigen Windows 8.1-desktop op een opstartbare externe USB-drive kunnen maken voor beveiligings- of BYOD-doeleinden.

Bedrijven krijgen ook meer controle over de lay-out van het startscherm om ervoor te zorgen dat belangrijke apps gemakkelijk toegankelijk zijn en voorkomen dat gebruikers deze aanpassen.

Andere verbeteringen waarvan voor het eerst een preview wordt getoond, zijn onder meer AppLocker, waarmee IT-afdelingen de apps en gegevens kunnen beperken die gebruikers kunnen uitvoeren op hun Windows Enterprise side-loading-apparaat.

Dit laatste betekent dat gebruikers interne Windows-apps kunnen laden op domein-gekoppelde pc’s en tablets met Windows 8.1 Enterprise.

“We moedigen klanten aan om nu te beginnen met het testen van Windows 8.1 Enterprise Preview”, zegt Erwin Visser, algemeen directeur Windows Commercial Business bij Microsoft.

Hij gebruikte de blogpost ook om te herhalen dat Windows 8.1 dezelfde einddatum voor ondersteuning heeft als Windows 8, namelijk 10 januari 2023.

“Windows 8-klanten hebben twee jaar de tijd om over te stappen naar Windows 8.1 na de algemene beschikbaarheid van de update om ondersteund te blijven onder (de) Windows 8-levenscyclus”, voegde Visser eraan toe.

“Nu Windows 8.1 Enterprise Preview beschikbaar is, is het tijd om uw implementatie te plannen… (En) in de komende weken zullen we meer details geven over deze en (de) andere functies in Windows 8.1 Enterprise. ”