Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Windows 8.1 voor betere zakelijke beveiliging en connectiviteit

Microsoft heeft enig licht geworpen op de zakelijke voordelen van een upgrade naar Windows 8.1, waaruit blijkt dat de nieuwe release meer inhoudt dan alleen een terugkeer naar de Start-knop.

Het bedrijf publiceerde vorige week een blog waarin enkele algemene functies werden beschreven die gebruikers in de nieuwe versie kunnen verwachten, maar ging niet verder in op de voordelen voor het bedrijf.

In plaats daarvan lijkt de leverancier deze informatie te hebben achtergehouden tot de eerste dag van zijn TechEd-conferentie in New Orleans, waar de zakelijke kenmerken van het nieuwe besturingssysteem in detail werden besproken.

Mensen hielden niet van de dingen die we uit Windows 8 haalden, en sommigen hielden niet van de dingen die we terug in Windows 8.1 stopten.

Tijdens de openingstoespraak van het evenement ging Iain McDonald, directeur programmabeheer bij Microsoft, in op de terugkeer van de Start-knop en het feit dat gebruikers in 8.1 meer opties zullen hebben om het uiterlijk van het besturingssysteem te personaliseren.

“We hebben Windows tot nu toe acht maanden gehad [und] veel feedback gekregen. We hebben meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht… we hebben meer dan 70.000 apps in de winkel en we weten dat we honderden miljoenen downloads van die apps hebben’, zei hij.

“En zijn wij daar blij mee? Ja, wij zijn er blij mee. “

Toch gaf hij toe dat sommige veranderingen in Windows 8 niet door iedereen goed werden ontvangen, maar dat het ook niet over de functies beschikt die het voor de nieuwste versie had aangekondigd.

“Het afgelopen jaar… vooral in de tech-industrie heb je waarschijnlijk gehoord dat mensen dingen niet leuk vonden die uit Windows 8 waren gehaald, of dat er mensen zijn die we [jetzt] “Nu we Windows 8.1 hebben aangekondigd, vinden we het niet leuk dat we de zaken met Windows hebben verbeterd”, gaf hij toe.

Windows is serieus

Vervolgens presenteerde McDonald een aantal nieuwe connectiviteits- en beveiligingsfuncties van Windows 8.1, ontworpen om het besturingssysteem aantrekkelijker te maken voor zakelijke gebruikers.

Dit omvat de introductie van de functie Assigned Access, waarmee specifieke gebruikers een specifieke applicatie kunnen starten nadat ze op hun apparaat zijn ingelogd.

De functie zou goed tot zijn recht komen in een examensituatie, zegt Erwin Visser, CEO van Windows Business, waar docenten computergebaseerde examens voor studenten afnemen en niet willen dat ze online naar antwoorden zoeken.

Windows 8.1-apparaten kunnen ook worden gekoppeld, zodat andere pc’s verbinding kunnen maken met mobiele breedbanddiensten. Microsoft beweert dat op deze manier maximaal 10 computers kunnen worden ondersteund. McDonald gaf toe dat de verbinding mogelijk iets langzamer is in het bereik van acht tot negen apparaten.

“Je kunt je pc gebruiken als een persoonlijke hotspot… net als een Wi-Fi-hotspot”, merkte Visser op.

Gebruikers die hun Windows 8.1-apparaten op een projector aansluiten, hoeven niet langer veel werk te doen om de apparaten te vinden die ze kunnen gebruiken. Dit komt door de integratie van Miracast, die McDonald omschreef als ‘geweldige PowerPoint-kijktechnologie’.

De software koppelt het apparaat feitelijk aan de projector, legde hij uit.

“Het is niet echt iets dat je op je bureau wilt hebben en altijd op de manier waarop je verbinding maakt met je scherm in je kantoor, maar het is geweldig voor dat soort vergaderruimte of presentatieruimte”, voegde McDonald eraan toe.

Voortbouwend op het connectiviteitsthema zei hij ook dat gebruikers zouden kunnen vertrouwen op Near Field Communication-technologie op Windows 8.1 om compatibele apparaten zoals printers te “tikken” en ze te laten communiceren met hun tablet of pc.

Het beveiligen van het bedrijf

Ondanks dat Microsoft rondbazuint dat Windows 7 zes keer zo vaak besmet raakt met een computervirus als zijn opvolger. De fabrikant is van plan een aantal beveiligingsverbeteringen in het besturingssysteem door te voeren wanneer 8.1 eindelijk uitkomt.

Chris Hallam, senior productmanager voor Windows Volgens TechEd-afgevaardigden kan de gebruiker in de nieuwe versie een verbetering verwachten in de netwerkbeveiliging van de software en de antimalwaremogelijkheden.

“Het meest interessante kenmerk is [mit dem Codenamen] Bewijsbare pc-gezondheid. Hierdoor kun je op afstand de beveiligingsstatus van het apparaat en de integriteit ervan analyseren”, zei hij.

“Wij kunnen de gebruiker [damit] waarschuw…en help hem zijn apparaat in een veilige staat te herstellen.”

Windows 8.1 zal later deze maand als preview worden uitgebracht tijdens de Microsoft Build-conferentie, vóór de algemene release voor het einde van het jaar.