Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Windows 8.2 zou een terugkeer van het Windows Startmenu kunnen zien

Volgens bronnen zou de volgende update van Windows 8 de terugkeer van het Windows Startmenu kunnen betekenen.

Het oorspronkelijke Start-menu werd niet langer ondersteund in het nieuwe besturingssysteem omdat Microsoft probeerde touchscreens en tabletcomputers te integreren. Het laatste gerucht zou echter kunnen zijn dat deze strategie heeft gefaald en dat gebruikers een besturingssysteem willen dat goed werkt op de desktop.

Volgens een rapport van Microsoft-watcher Paul Thurrott op zijn Windows-supersite, de nieuwste versie, die kijkers Windows 8.2 noemden, ging de Windows 8.1-update niet ver genoeg voor desktopgebruikers.

Hij zei dat hoewel de Start-knop terugkwam in Windows 8.1, dit voor sommigen niet genoeg was en daarom Microsoft dwingt het menu terug te brengen in de volgende update – maar alleen voor de desktop-georiënteerde versies van Windows.

Thurrott zei ook dat zijn bronnen hem vertelden dat de update gebruikers ook in staat zou stellen meerdere Windows Store-apps op de desktop te gebruiken, in plaats van er maar één in volledig scherm te hoeven draaien op monitoren met een hoge resolutie, zoals voorheen.

Een andere ervaren waarnemer uit de branche van Microsoft, Mary Jo Foley, zei dat de update, met de codenaam ‘Threshold’, door het bedrijf wordt ontwikkeld als onderdeel van zijn ‘One’ Windows, wat betekent dat er één Windows-kern zal zijn, maar veel stock units (SKU’s) afhankelijk ervan Vormfactor en functie.

Er zijn drie hoofd-SKU’s. Eén ervan zal gericht zijn op consumenten die op Windows RT lijken en zich richten op apps. Dit geldt voor Intel- en ARM-gebaseerde tablets, telefoons, phablets en sommige pc’s.

Een tweede Windows-versie is meer gericht op desktopgebruikers met een traditionele interface en goede toetsenbord- en muisondersteuning. Dit wordt bijgewerkt via de Windows Store.

De derde versie is bedoeld voor zakelijke klanten. Dit omvat updates die IT-beheerders op een voorspelbare manier via de Windows Store verzenden.

Hoewel dit momenteel slechts geruchten zijn, aangezien Foley en Thurrott allebei ervaren Microsoft-watchers zijn, zouden deze rapporten wel eens de meest accurate tot nu toe kunnen blijken te zijn.