Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Windows kon de proxy-instellingen niet detecteren [Fix]

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Windows kan de proxy-instellingen niet detecteren [Fix]

De fout ‘Windows kan de proxy-instellingen niet detecteren’ komt vaak voor in Windows 10. Je kunt het tegenkomen in:

 • de taakbalk
 • Taakbalk
 • of aan het einde van het probleemoplossingsvenster

Gelukkig zijn er verschillende manieren om je verbinding weer op de rails te krijgen, dus dit is wat je moet weten:

Wat is een proxy? server?

Een proxyserver is een tussenpersoon tussen uw pc en uw internetverkeer. Met Windows 10 kunt u automatisch verbinding maken met internet via een proxy, via een script of handmatig door het IP-adres en de poort in te voeren.

Net als andere anonimizers fungeert de proxy als gateway wanneer u op internet surft of op andere wijze internetgegevens verwerkt. Het maskeert de verbinding en verandert uw geolocatie om online anonimiteit te bevorderen. Wanneer u bijvoorbeeld een website in uw browser opent, de website ziet de proxy server als aanvrager, niet jij. In tegenstelling tot een proxybrowser is er geen software vereist. U hebt echter toegang nodig tot een proxyserver, het IP-adres en de DNS ervan.

Deze extra laag tussen uw computer en internet kan helpen Bescherm het tegen bedreigingen zoals malware en virussen. Het kan ook worden gebruikt om toegang te krijgen tot websites die het bezoek van gebruikers beperken of om de bandbreedte te controleren.

Als Windows 10 de proxy-instellingen niet kan detecteren, is er een probleem met:

 • de proxyserver
 • zoals u het hebt geconfigureerd
 • Uw netwerkhardware
 • of het besturingssysteem

Als u deze foutmelding krijgt, is het waarschijnlijk dat u geen verbinding kunt maken met internet, dat het langzamer is dan normaal, of dat u alleen rechtstreeks verbinding kunt maken zonder de voordelen van de proxy.

Hoe te repareren Windows herkent de proxy-instellingen niet?

De redenen waarom Windows de proxy niet kan detecteren, kunnen variëren klein tot ernstiger. Als de fout direct na een herconfiguratie optreedt, heeft u mogelijk eenvoudigweg de verkeerde informatie ingevoerd. De informatie kan ook zonder uw medeweten zijn gewijzigd door kwaadaardige programma’s of malware.

De fout kan ook te wijten zijn aan overijverige antivirussoftware, beschadigde systeembestanden of verouderde netwerkstuurprogramma’s.

Wat de fout ‘Windows kan de proxy-instellingen niet detecteren’ ook veroorzaakt; De volgende oplossingen helpen u dit tot op de bodem uit te zoeken.

Controleer proxy-instellingen

Voordat u doorgaat met andere oplossingen, is het altijd raadzaam rekening de proxy-instellingen Ramen gebruikt. Mogelijk hebt u per ongeluk geschakeld tussen automatische detectie, script- of handmatige instellingen zonder dat u het zich realiseerde. Bovendien zijn de handmatige instellingen mogelijk opnieuw ingesteld of gewijzigd.

Om dit te controleren, klikt u op Windows, gaat u naar en zoekt u uw netwerkapparaat.

U kunt ook op Windows-toets + R drukken om het venster te openen en vervolgens typen.

Je zou nu in de .

Klik op het tabblad en de knop. Hierdoor worden uw proxy-instellingen weergegeven en kunt u controleren of ze correct zijn.

Als niets anders werkt of als u dringend toegang tot internet nodig heeft, kunt u “Gebruik Proxy Server” altijd tijdelijk uitschakelen direct aansluiten op internet.

Herstart computer

Als al het andere in orde is, probeert u uw computer opnieuw op te starten. Nieuwe software of hardware vereist vaak een herstart om correct te functioneren.

Af en toe gaat er iets mis in het systeemgeheugen of het cachingproces, waardoor uw proxyverbinding kan worden onderbroken. A eenvoudige herstart van het systeem kan dit oplossen.

Het kan ook de moeite waard zijn om opnieuw op te starten nadat u andere oplossingen heeft geprobeerd om er zeker van te zijn dat uw systeem het proces heeft voltooid.

Herstarten routers

Proxy’s kunnen op routerniveau worden ingesteld. Zodra dit is gebeurd, hoeft u zich zelden meer zorgen te maken over het verbinden met de server.

Als Windows de proxy-instellingen echter niet automatisch kan detecteren, betekent dit dat de instellingen die van de router of het netwerk worden ontvangen, mogelijk onjuist zijn of om een ​​of andere reden worden onderbroken. Dit kan zijn omdat de router zelf er een heeft tijdelijk verstoord.

De snelste en meest gebruikelijke manier om dit op te lossen, is door de router opnieuw in te stellen. Je kunt dit doen door:

 • uitschakelen
 • wacht een paar minuten
 • en schakel hem opnieuw in

Je zult niet verliezen Uw proxy-instellingen doen dit, en Windows heeft nog een kans om het te detecteren zodra u groen licht krijgt.

Als u nog steeds de foutmelding ‘Windows kan de proxy niet automatisch detecteren’ krijgt, a Fabrieksinstellingen gereset van de router zou het probleem kunnen oplossen. Houd er rekening mee dat als u de proxy-instellingen op uw router handmatig hebt geconfigureerd, de informatie volledig kan worden verwijderd. Daarom moet u het opnieuw invoeren voordat Windows de instellingen automatisch kan detecteren.

Reset uw netwerk

Het probleem kan ook te wijten zijn aan een of meer van uw netwerkadapters. Dit zijn de draadloze dongles of ingebouwde kaarten die uw netwerk en verbindingen vergemakkelijken. Als ze vastlopen bij het delen van informatie, kan een reset op zijn plaats zijn.

Selecteer in Instellingen, scroll naar beneden en klik op .

Windows zal al uw verbindingen vergeten, dus u zult alle wachtwoorden opnieuw moeten invoeren en de verbinding opnieuw moeten configureren alsof u de adapter zojuist voor de eerste keer heeft aangesloten.

Voer de probleemoplosser voor netwerkadapters uit

Voor eenvoudige fouten kunnen de ingebouwde probleemoplossers van Windows mogelijk helpen herkennen en leiden Jij bent door een oplossing.

Als u netwerkadapters wilt repareren, gaat u naar en klikt u op . Selecteer vervolgens en in het linkerdeelvenster.

Hiermee kunt u problemen met uw draadloze of andere netwerkadapters oplossen zonder dat u deze noodzakelijkerwijs opnieuw hoeft in te stellen.

Automatisch ontvangen DNS

De netwerkproxy-instellingen van Windows 10 bevatten een optie voor de DNS van de proxy. Hoewel het IP-adres van uw proxyserver meestal hetzelfde blijft, kan het DNS adres kan veranderen.

Als u deze informatie eerder handmatig hebt ingevoerd, kan het overschakelen naar ” de Windows-fout oplossen.

Geavanceerde alternatieven

Maar wat als u de bovenstaande methoden heeft uitgeput en er zeker van bent dat uw proxy-informatie en hardware correct zijn en goed werken? Deze geavanceerde oplossingen zijn het proberen waard:

Update of installeer netwerkstuurprogramma’s opnieuw

Stuurprogramma’s zijn essentieel voor Windows om effectief te communiceren met uw netwerkadapters. Na verloop van tijd kunnen ze echter verouderd of beschadigd raken, waardoor de fout ‘Windows kan de proxy-instellingen niet detecteren’ ontstaat.

Naar controleer op updates, ga naar de Windows-zoekbalk en zoek naar . Scroll naar beneden en klik om de volledige lijst te bekijken. Klik hier met de rechtermuisknop op de betreffende adapter en selecteer .

U kunt Windows verlaten automatisch zoeken Controleer op updates of controleer op nieuwe stuurprogramma’s die u van de fabrikant hebt gedownload.

Als alternatief kunt u de adapter verwijderen en opnieuw installeren met het huidige standaardstuurprogramma. Klik met de rechtermuisknop op de juiste adapter en klik op Apparaat verwijderen.

Start uw computer opnieuw op en Windows herkent het apparaat automatisch als nieuw en installeert het opnieuw.

Draai het netwerkstuurprogramma terug

Hoewel het belangrijk is om uw stuurprogramma’s up-to-date te houden, kan een nieuw stuurprogramma dit ook doen fouten veroorzaken. In dit geval kunt u terugkeren naar het vorige stuurprogramma.

Volg de voorgaande stappen, maar nadat u met de rechtermuisknop op de adapter hebt geklikt, selecteert u deze en klikt u vervolgens op het tabblad. Als Windows het stuurprogramma op enig moment heeft bijgewerkt, is er een optie om .

Als het grijs wordt weergegeven, is uw stuurprogramma nooit bijgewerkt en hoeft het niet te worden teruggedraaid.

Reset via opdrachtprompt

De Winsock-catalogus is een type programmeerinterface dat Windows gebruikt voor het invoeren en uitvoeren van internetverzoeken binnen toepassingen. Dit kan tijdens runtime beschadigd raken, waardoor Windows 10 geen fouten in de proxy-instellingen kan detecteren.

Om Winsock opnieuw in te stellen, moet u eerst het opdrachtprompt, die u kunt vinden via de Windows-zoekbalk. Selecteer de optie om de opdracht te starten.

Wanneer het zwarte venster wordt geopend, typt u gewoon “netsh winsock reset catalog” en drukt u op .

Het zal een kort proces uitvoeren. Wanneer u klaar bent, start u de computer opnieuw op om te zien of de fout is opgelost.

Als dit niet het geval is, kunt u ook de volledige IP-stack opnieuw instellen met behulp van de volgende opdrachten:

 • netsh int ip-reset en druk op ENTER.
 • ipconfig/release en druk op ENTER.
 • ipconfig/renew en druk op ENTER.
 • ipconfig/flushdns en druk op ENTER.

Als u het IP-adres van uw proxy handmatig invoert, moet u dit mogelijk achteraf opnieuw invoeren.

Scannen naar malware

Malware en andere bedreigingen die hun weg naar uw computer hebben gevonden, kunnen de proxy-instellingen wijzigen om te voorkomen dat u verbinding maakt met internet of om een ​​kwaadaardige verbinding te bevorderen. Dit wordt mogelijk pas duidelijk nadat u uw systeem grondig hebt gescand.

Als het een tijdje geleden is sinds uw laatste scan, voer er dan nu een uit om te zien of uw instellingen zijn gehackt.

Controleer de VPN/Firewall/Antivirus-instellingen

Aan de andere kant, sommige Antivirus software kan zo zijn overbezorgd dat het proxy-instellingen verwijdert of blokkeert omdat het denkt dat de server zelf schadelijk kan zijn. Of dit het geval is, kunt u snel vaststellen Tijdelijk uitschakelen alle bescherming en controleer of de fout blijft bestaan.

Andere tools zoals firewalls of VPN’s kunnen onbedoeld voorkomen dat uw proxy werkt zoals bedoeld. Controleer eventuele firewall- of VPN-instellingen opnieuw of schakel deze uit om te zien of deze de oorzaak zijn van uw problemen met ‘Windows kan proxy-instellingen niet detecteren’.

Windows-bestanden repareren

Als beschadigde Windows-systeembestanden Na een reparatie weet u snel wat het probleem is. Gebruik eerst de DISM-tool (Deployment Image Servicing and Management) door deze te zoeken en te openen als beheerder.

Typ de opdracht en druk op Enter. Wacht nu tot het proces is voltooid.

Ten tweede, gebruik de SFC (System File Checker) door het CMD-venster te openen en voltooi het proces.

Windows herstellen

Soms weet u gewoon niet welke defecte software, hardware of instelling de fout veroorzaakt.

Eén oplossing is om a systeemherstel, waarmee Windows met een eerder interval naar de exacte staat wordt gereset. Dit kan werken omdat het alles ongedaan maakt wat u mogelijk heeft gedaan om de fout te veroorzaken.

Uiteraard wordt hierdoor ook al het andere dat u sindsdien aan het systeem hebt toegevoegd ongedaan gemaakt, dus misschien wilt u vooraf een back-up maken van belangrijke nieuwe gegevens.

In Windows 10 is er Systeemherstel standaard uitgeschakeld. Als u deze functie echter eerder hebt ingeschakeld, kunt u Windows herstellen naar het door u gekozen punt door in de zoekbalk te zoeken en de instructies te volgen.

Afronden

Een foutmelding die zegt: “Windows kan de netwerkproxy-instellingen niet identificeren” kan u in verwarring brengen. Het probleem kan echter meestal worden verholpen door de relevante hardware opnieuw op te starten of opnieuw in te stellen, of door enkele instellingen handmatig te wijzigen.

Soms kan deze fout ook worden veroorzaakt door stuurprogramma’s, malware of storende software.

Wat de oorzaak ook is, we hopen dat een van de bovenstaande oplossingen nuttig zal zijn.

Mục lục