Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Windows naar een ander station verplaatsen.

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Windows naar een ander station verplaatsen.

Als u Windows naar een ander station wilt verplaatsen, lees dan hieronder verder. Na verloop van tijd verslijt computerhardware (net als al het andere). Dit gebeurt uiteraard ook bij harde schijven waarvan de prestaties na verloop van tijd afnemen en vervangen moeten worden.

De harde schijf is waarschijnlijk het belangrijkste apparaat op de computer, omdat deze wordt gebruikt om uw werk op te slaan (documenten, foto’s, video’s, vertrouwelijke gegevens, enz.). Daarom is het raadzaam om deze na 3-5 jaar te vervangen om mogelijk gegevensverlies te voorkomen en de levensduur en prestaties van de computer te verlengen.

Als u uw Windows Harde Schijf (HDD) wilt vervangen door een andere HDD of SSD (Solid State Drive – die minimaal 14 keer sneller is dan een gemiddelde harde schijf), kunt u dat op een van de volgende manieren doen:

 • Manier 1: Maak een back-up van uw bestanden op een externe harde schijf en ga vervolgens verder met het opnieuw installeren van Windows. Installeer na de installatie de benodigde programma’s, herstel uw bestanden en personaliseer uw computer zoals voorheen.
 • Manier 2: Verplaats Windows en al uw gegevens (bestanden, programma’s en instellingen) naar een andere harde schijf zonder dat u uw programma’s opnieuw hoeft te installeren en uw bestanden en instellingen moet herstellen.

Zoals u begrijpt, is de tweede van de bovenstaande methoden de gemakkelijkste, omdat u hiermee Windows naar een andere schijf kunt verplaatsen zonder het besturingssysteem, de programma’s en instellingen opnieuw te installeren of uw bestanden te herstellen!

In deze tutorial vindt u gedetailleerde instructies over hoe u Windows samen met uw programma’s, bestanden en instellingen naar een andere schijf kunt overbrengen.

Hoe u Windows naar een andere harde schijf migreert (Windows 11/10/8.1).

Om Windows naar een ander station te verplaatsen (migreren) kunt u de ingebouwde Windows Backup and Restore-tool gebruiken om een ​​systeemimage te maken en die image vervolgens naar het nieuwe station te herstellen (methode 1), of u kunt een Part Disk van derden gebruiken Kloonhulpprogramma om uw Windows-harde schijf naar een nieuwe te kopiëren (methode-2). Beide methoden worden hieronder beschreven. *

* Belangrijk:Voordat u Windows naar een ander station gaat verplaatsen, volgt u deze stappen:1. Maak een back-up van uw persoonlijke bestanden en gegevens op een ander extern opslagapparaat (bijvoorbeeld een USB-station) zodat u een kopie van uw bestanden heeft voor het geval er iets misgaat.2. Voer schijfopruiming uit om de nutteloze bestanden te verwijderen en schijfruimte vrij te maken.

Methode 1. Windows overbrengen naar een andere schijf met behulp van een systeemimage.

De ingebouwde Windows System Image Tool is de eerste en aanbevolen methode om Windows, bestanden, applicaties en instellingen over te brengen naar een andere schijf die gelijk is aan of groter is dan de huidige schijf. Als de huidige schijf bijvoorbeeld 256 GB groot is, moet de nieuwe schijf groter dan of gelijk zijn aan 256 GB om de systeemimage in Windows te kunnen gebruiken. *

*Opmerking: Als de inhoud van uw huidige harde schijf (gebruikte ruimte) op een harde schijf past die kleiner is dan de huidige harde schijf, volgt u de instructies in Methode 2 om de schijf te klonen met behulp van een hulpprogramma voor het klonen van harde schijven.

Vereisten:

  1. Een nieuwe schijf met dezelfde of grootste grootte (in gigabytes) als de huidige schijf.Het proces waarbij Windows naar een andere harde schijf wordt verplaatst met behulp van de ingebouwde systeemkopietool van Windows vereist dat de nieuwe schijf groter of even groot moet zijn als de huidige schijf.
  2. Een secundaire schijf/harde schijf (intern of extern) om de systeemimage op te slaan. Als u geen secundaire schijf heeft, volgt u de onderstaande instructies van Methode 2.
  3. Een USB Windows-installatiemedium.Om Windows naar een nieuw station te herstellen, moet u uw pc opstarten vanaf een USB-installatiemedium. Als u geen Windows-installatiemedia heeft, volgt u deze instructies om er een te maken.
Stap 1. Maak een systeemimage.

Om een ​​volledige back-up van uw Windows-harde schijf te maken (ook wel een “systeemkopie”-back-up genoemd):

1. Koop een draagbare USB-harde schijf met voldoende vrije ruimte en sluit deze aan op de pc. Als u klaar bent, controleert u of het in Windows Verkenner verschijnt.

2. Druk daarop Start menutik vervolgens op Schakelbord en selecteer Open.

3. Kiezen Back-up en herstel (Windows 7)

4. Klik Maak een systeemimage

5. Er verschijnt een dialoogvenster waarin uw pc wordt gescand op back-upapparaten. Klik op het vervolgkeuzemenu hieronder Op een harde schijf en selecteer de USB-harde schijf die u hebt aangesloten en klik vervolgens op Volgende.

Afbeelding

6. Er verschijnt een venster met de grootte van de gegevens die naar de USB-harde schijf worden gemigreerd. Kiezen Back-up starten Doorgaan.

Afbeelding

7. Er verschijnt een voortgangsbalk die de duur van het proces aangeeft. Wees geduldig totdat Windows de systeemimage opslaat op de externe harde schijf. (Dit proces zal enige tijd duren, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens en de snelheid van de hardware).

8e. Wanneer de systeemkopie is voltooid, wordt u gevraagd een systeemherstelschijf te maken. Klik Nee om door te gaan en alle vensters te sluiten.

Afbeelding

Stap 2. Vervang de harde schijf.

Nadat u de systeemkopie hebt opgeslagen en de Windows USB-installatiemedia hebt, gaat u als volgt verder met het herstellen van Windows naar de nieuwe harde schijf:

1. Afsluiten uw pc.

2. Verwijderen het huidige Windows harde schijf en koppel alle andere secundaire harde schijven (indien aanwezig) los om fouten te voorkomen.

3. Installeren de nieuwe harde schijf.

4. Plug het externe USB-station met de systeemimage.

Stap 3. Systeemimage herstellen.

1. Aanzetten Uw pc enz Start op vanaf de USB Windows-installatiemedia. (De gebruikelijke toetsen voor toegang tot opstartvolgorde-opties zijn Del, F9, F12)

2. Selecteer op het Windows Setup-scherm Volgende en klik vervolgens Repareer je computer.

Afbeelding

3. Kiezen probleemoplossen, dan klikken Systeemimageherstel

Afbeelding

4. Wanneer het systeemherstelprogramma de door u gemaakte afbeelding detecteert, laat u de optie “Gebruik nieuwste beschikbare systeemkopie” geselecteerd en klikt u op Volgende Knop.

Herstel de back-up van de systeemimage

5. Controleren Formatteer en herpartitioneer de schijf* Het selectievakje is aangevinkt en klik Volgende.

* Aandacht: Hiermee worden alle bestaande partities en gegevens verwijderd op de nieuwe harde schijf en formatteer deze opnieuw zodat deze overeenkomt met de lay-out van de systeemimage.

Breng Windows over naar een andere schijf

6. Klik ten slotte Klaar en selecteer vervolgens Ja om te bevestigen dat u door wilt gaan met het herstellen van de systeemimage. Het proces duurt enkele minuten, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens in de systeemimage.

7. Zodra het herstel is voltooid, wordt de pc na 60 seconden automatisch opnieuw opgestart. Verwijder nu de USB-installatiemedia en laat het systeem opstarten vanaf de nieuwe schijf. (In sommige gevallen moet u mogelijk naar BIOS/UEFI gaan om de computer in te stellen om op te starten vanaf de nieuwe harde schijf).

Snelle tip: Als de nieuwe harde schijf even groot is als de vorige harde schijf, wordt alle ruimte toegewezen. Als de nieuwe harde schijf echter groter is dan de vorige harde schijf, is er niet-toegewezen ruimte. In dit geval moet u het volume uitbreiden om alle beschikbare ruimte op de nieuwe harde schijf te gebruiken.

Methode 2. Windows naar een andere schijf verplaatsen door de harde schijf te klonen.

De tweede methode om uw Windows-schijf naar een andere te kopiëren, is door uw hoofdharde schijf naar een nieuwe te klonen met behulp van kloonsoftware/hulpprogramma’s van derden. Voor deze taak kunt u een van de volgende betrouwbare en GRATIS tools voor het klonen van harde schijven gebruiken: *

*Opmerking: voor de doeleinden van deze tutorial zullen we demonstreren hoe u de ene harde schijf naar een andere (HDD of SSD) kunt klonen met behulp van EaseUs ToDo BackUp.

Vereisten:

  1. Een nieuwe harde schijf/schijf met een kleinere,* gelijke of grootste grootte (in gigabytes) dan de huidige schijf.

*Let op: Als u een kleinere harde schijf wilt gebruiken om de huidige Windows-harde schijf te verplaatsen, moet u ervoor zorgen dat de gegevens (gebruikte ruimte) op de huidige harde schijf op de nieuwe harde schijf passen.

Hoe u uw harde schijf kunt klonen met EaseUs ToDo BackUp:

1. Download EaseUs ToDo BackUp Home. (Druk de Gratis proefperiode en klik op Downloaden.)

Afbeelding

2. Wanneer het downloaden is voltooid, ga je gang en installeer je het programma.

3. Sluit uw pc af.

4. Sluit de nieuwe harde schijf aan en ontkoppel eventuele andere secundaire harde schijven (indien aanwezig) om fouten te voorkomen. *

*Opmerking: Als u een laptop heeft, koop dan een USB-hardeschijfbehuizing, plaats de nieuwe schijf en sluit deze vervolgens aan op uw pc.

5. Zet uw pc aan en start Windows.

6. beginnen EaseUs ToDo BackUp-startpaginaen selecteer Later op het licentiescherm.

7. Van dat Menu Afbeelding kiezen kloon

Kloon harde schijf - EASEUS TODO BACKUP

2. Controleer die Bronschijf (met het besturingssysteem) en klik Volgende.

Afbeelding

3. Controleer nu de Doelschijf wat in dit geval de nieuwe harde schijf is. Klik Volgende Doorgaan.

Afbeelding

4a. Kiezen Doorgaan.

Afbeelding

4b. Nu ontvangt u een waarschuwing dat alle gegevens op de doelschijf worden verwijderd. Klik Doorgaan om te beginnen met het klonen van de schijf.

Afbeelding

5. Het kloonproces begint en u kunt de voortgang op het scherm zien. (Wees geduldig totdat het proces is voltooid).

Afbeelding

6. Wanneer het kloonproces is voltooid, klikt u op Klaar en sluit Easeus ToDo Backup.

Afbeelding

7. Afsluiten de computer.

8e. Verwijder de huidige harde schijf uit de computer en vervang deze door de gekloonde harde schijf.

9. Schakel ten slotte uw pc in en laat deze opstarten in Windows. Als alles goed is gegaan, start de computer op, net als de oude schijf, op het Windows-bureaublad. *

*Opmerking: Als uw pc niet kan opstarten in Windows, ga dan naar de BIOS-instellingen en wijzig de opstartprioriteit naar de nieuwe schijf.

Dat is het! Welke methode heeft voor u gewerkt? Laat me weten of deze handleiding u heeft geholpen door een reactie achter te laten over uw ervaringen. Like en deel deze gids om anderen te helpen.

Als je wilt blijven voortdurend beschermd tegen malwarebedreigingen, bestaand en toekomstigwij raden aan om het te installeren Malwarebytes Anti-Malware PRO door hieronder te klikken (we verdienen een commissie op de verkopen die via deze link worden gegenereerd, maar zonder extra kosten voor u. We hebben ervaring met deze software en raden deze aan omdat deze nuttig en nuttig is):

Volledige pc-bescherming voor thuis – Bescherm tot 3 pc’s met NIEUW Malwarebytes Anti-Malware Premium!Hoe Windows naar een andere schijf te verplaatsen. 1

Mục lục