Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Windows RT zou kunnen worden geannuleerd, suggereert Larson-Green

Windows RT zou op de klippen kunnen lopen nadat een Microsoft-manager liet doorschemeren dat er een stroomlijning van het besturingssysteem op komst is.

Julie Larson-Green, executive vice president Devices and Studios bij Microsoft, legde tijdens het UBS-seminar uit dat Windows RT de poging van de softwaregigant was om de eenvoudigere gebruikerservaring van bijvoorbeeld Apple iPads te verbeteren.

“Windows RT was onze eerste poging om deze meer samenhangende, gebruiksklare ervaring te creëren, waarbij het niet de flexibiliteit van Windows heeft, maar wel de kracht van Office en alle nieuwe stijlapplicaties”, zegt ze.

“Het doel was om twee soorten ervaringen op de markt te brengen: de volledige kracht van je Windows-pc [mit Windows 8] en de eenvoud van een tabletervaring die ook productief kan zijn [Windows RT]. “

De verschillen tussen de twee besturingssystemen zijn echter mogelijk niet zo goed verklaard, of de verschillen tussen de twee apparaten waarop ze het meest aanwezig waren. Deze omvatten de Surface RT en de Surface Pro.

“Ik denk dat we de apparaten niet goed genoeg van elkaar hebben onderscheiden. Ze leken op elkaar. Hun gebruik is vergelijkbaar. Het deed gewoon niet alles wat je van Windows verwachtte”, legt Larson-Green uit.

“Er is veel gepraat over hoe er een rebranding had moeten plaatsvinden. We hadden het geen Windows moeten noemen… Ik denk dat we ons in de loop van de tijd zullen blijven onderscheiden.”

Dat gezegd hebbende suggereert ze vervolgens dat het bedrijf van plan is het aantal verschillende versies van Windows dat het aanbiedt in de toekomst te verminderen.

“We hebben het Windows Phone-besturingssysteem. We hebben Windows RT en we zijn Windows beu. We zullen er geen drie hebben. Wij geloven dat er een wereld is waarin er een mobieler besturingssysteem is dat de levensduur van de batterij niet in gevaar brengt of veiligheid,” voegde ze eraan toe.

“Maar het gaat ook om flexibiliteit. Wij geloven in deze visie en deze richting en gaan door op deze weg. “

De toekomst van Windows RT staat centraal sinds Microsoft het besturingssysteem verwijderde van de naam van zijn tweede generatie tablet, de Surface 2.