Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Xperia 1 op DxOMark krijgt een niet-vleiende score

Sony is een merk dat vooral bekend staat om de PlayStation, zijn televisies en zijn camera’s. Op basis van dat laatste zou je denken dat smartphones een van de beste beeldsensoren op de markt zouden erven. Dankzij enkele problemen is dat echter niet het geval geweest, hoewel de nieuwe leidinggevenden van Sony hebben beloofd dat de zaken beter zullen worden. Helaas was dat niet het geval, en volgens de tests van DxOMark is dat ook niet het geval met de Xperia 1.

De Xperia 1 is Sony’s eerste smartphone die eindelijk over de eigen digitale beeldverwerkingstechnologieën van het bedrijf beschikt. Het is nog steeds niet de beste, maar ook niet de slechtste. Het heeft een drievoudig camerasysteem met een 12 megapixel Dual Pixel-sensor en de Eye AF-functie die Sony heeft geïntroduceerd voor zijn speciale digitale camera’s. Je zou denken dat dit de telefoon zou helpen behoorlijke resultaten te produceren. DxOMark zegt direct nee.

De website heeft niet veel te zeggen over de positieve eigenschappen van de Xperia 1. Gezien de Eye AF-technologie lijkt deze uit te blinken op het gebied van autofocus. Kleuren worden goed weergegeven, zelfs met veel schaduw. Helaas wordt er wel op gewezen dat HDR niet consistent inschakelt en beelden dan onderbelicht zijn. Helaas geldt dit voor zowel binnen- als buitenscènes.

Helaas kan deze sterke autofocus overdreven zijn in video’s waarbij de heroriëntatie onnodig plaatsvond om een ​​verstorend effect te creëren. Pannen veroorzaakt ook enige trillingen, hoewel de stabilisatie gelukkig behoorlijk behoorlijk is.

Met een gemiddelde score van 91 komt de Xperia 1 niet eens in de buurt van de vlaggenschepen van vorig jaar. De grootste concurrenten zijn namelijk de Xiaomi Pocophone. Dit is een aanzienlijk goedkopere telefoon met 2018-specificaties. De prijs-prestatieverhouding is wellicht ook niet zo hoog als die van de Xperia 1. Sony’s geloofwaardigheid op de smartphonemarkt of wat er nog over is van zijn merk is bepaald niet eenvoudig te beoordelen.