Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Xperia 2-lekken suggereren meer maar minder gelijken

Samsung en Huawei vermijden misschien de IFA-rush, maar dit geeft andere OEM’s de kans om de schijnwerpers te stelen. LG heeft de datum al vastgesteld en heeft mogelijk praktisch onthuld waar het allemaal om draait. Sony heeft alleen de datum op de kalender genoteerd, maar is behoorlijk moe gebleven van wat ons te wachten staat. Het zal niet echt een verrassing zijn om donderdag een Xperia 2-debuut te zien, maar gezien deze lekken is er misschien helemaal geen reden om een ​​verrassing te verwachten.

Het is geen verrassing dat Sony vasthoudt aan zijn nieuwe CinemaWide-schermformaat. Binnenin zit een 21:9 ultrabreed scherm dat voorheen alleen in televisies en computermonitors te vinden was. Een ultrabreed telefoonscherm leidt uiteraard tot een ultrahoge telefoon, net zoals de Xperia 1 die heeft gemaakt.

Volgens gelekte weergaven zal de volgende Xperia-telefoon, mogelijk de Xperia 2 genoemd, deze kernontwerpfunctie behouden. Het enige verschil is volgens bronnen dat het om een ​​kleinere telefoon gaat. Terwijl de Xperia 1 een indrukwekkende 6,5 inch bedroeg, zal deze Xperia 2 slechts 6,1 inch bereiken. Dit zou ertoe kunnen bijdragen dat de telefoon hanteerbaarder en evenwichtiger wordt om in één hand te houden.

Een belangrijk verschil is dat Sony de camera’s van het midden naar de zijkant lijkt te hebben verplaatst. Deze verandering is absoluut gerechtvaardigd, aangezien er nu drie zijn. Uiteraard blijft de vingerafdrukscanner aan de zijkant onder de aan/uit-knop verborgen.

Een kleinere Xperia 2 zou een verademing kunnen zijn in een markt met steeds grotere telefoons, maar zoals altijd hangt het succes van de telefoon meer af van het uiterlijk of zelfs van de specificaties. De Xperia 1 was, ondanks dat hij op papier over de beste hardware beschikte, niet indrukwekkend. Nog erger was de recensie van de telefoon door DxOMark, die hem op één lijn bracht met telefoonbeoordelingen uit het middensegment.