Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

YouTube kopieert TikTok – breng verticale videoadvertenties voor betere marketing

Opmerking: het volgende artikel zal je helpen: YouTube kopieert TikTok – Breng verticale videoadvertenties voor betere marketing

Wanneer een app voor sociale media tegenwoordig een nieuwe functie introduceert of meer abonnees krijgt, analyseren andere apps, in plaats van iets nieuws aan het licht te brengen, de functies waardoor die app opvalt en kopiëren ze deze schaamteloos. Deze dingen hebben we de afgelopen maanden gezien. Raad eens welke app tegenwoordig het meest gekopieerd wordt? Het is niemand minder dan TikTok. TikTok, dat aanvankelijk veel kritiek kreeg, is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest gekopieerde apps, omdat het tegenwoordig een van de populairste platforms is voor mensen. Hoewel Instagram en Facebook grote namen zijn, kopiëren ze ook kleine features van het platform. Nu wordt er nog een grote naam aan de lijst toegevoegd, omdat Google het aantal manieren wil uitbreiden waarop verticale videoadvertenties op zijn videoplatform kunnen terechtkomen.

Het bedrijf werkt aan een functie om horizontale advertenties voor standaard YouTube-video’s automatisch om te zetten in verticale advertenties voor YouTube Shorts met behulp van kunstmatige intelligentie. YouTube-shorts zijn volledig een kopie van TikTok-klonen.

Terwijl hij over deze nieuwe opname vertelde, zei Google:

“We experimenteren met een nieuwe machine learning-technologie die liggende videoadvertenties omzet in vierkante of verticale formaten, afhankelijk van hoe iemand naar YouTube kijkt. Bedrijven die mogelijk niet over specifieke middelen beschikken om meerdere assets te creëren, kunnen gemakkelijk profiteren van deze technologie, die hun bestaande assets automatisch aanpast voor meerdere verschillende formaten.”

Dat gezegd hebbende, hebben Facebook, Instagram en nu Google hun best gedaan om de schijnwerpers van TikTok te stelen, maar ik denk niet dat ze daar nog in zullen slagen. Uit interne gegevens van Google is gebleken dat videoadvertenties beter presteren en effectiever zijn dan andere formaten op het platform.

“We hebben ontdekt dat adverteerders die verticale advertentie-items aan hun video-actiecampagnes hebben toegevoegd, 10-20% meer conversies per dollar op YouTube Shorts zagen dan campagnes die alleen landschapsitems gebruikten.” Als we het hoge tempo van Shorts in gedachten houden, is dat niet nodig om een ​​uitgangspunt op te zetten of een plot te creëren met veel extra context. Kom snel in actie en de kans is groter dat je publiek blijft hangen”,

Hoewel het misschien vreemd klinkt, ben ik van mening dat de race tussen sociale-mediabedrijven vandaag de dag niet gaat over het bieden van de beste functies aan mensen, maar het belangrijkste is wie het andere platform beter kopieert.