Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

YouTube werd in Pakistan onderbroken tijdens een toespraak van Imran Khan

Let op: het volgende artikel zal je helpen: YouTube werd in Pakistan onderbroken tijdens een toespraak van Imran Khan

Gisteravond, tijdens de toespraak van PTI-leider Imran Khan voor een menigte in Liaquat Bagh in Rawalpindi, werd YouTube in Pakistan verstoord. De formatminister beschuldigde de regering ervan YouTube tijdelijk te blokkeren om live toegang tot zijn toespraak tijdens een politieke bijeenkomst te ontzeggen.

YouTube werd in Pakistan onderbroken tijdens de toespraak van Imran Khan

Zie ook: Twitter is een stap dichter bij de introductie van de “Bewerk-knop”.

De beschuldiging van het YouTube-verbod volgde op een verbod op live-uitzending van Khan’s toespraken door de Electronic Media Regulatory Authority op zaterdag, daarbij verwijzend naar wat zij zijn ‘haatzaaiende uitlatingen’ tegen staatsinstellingen noemde.

Een woordvoerder van internettoezichthouder Pakistan Telecommunication Authority reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

De Pakistaanse Electronic Media Regulatory Authority (PEMRA) zei zaterdag echter in een verklaring dat Khan’s toespraken “schadelijk waren voor de handhaving van de openbare orde en waarschijnlijk de openbare vrede en rust zouden verstoren”. Het verbood ook onmiddellijk live-uitzendingen van zijn toespraken door nieuwskanalen, maar maakte een uitzondering voor opgenomen toespraken.

Kort na het televisieverbod op zaterdag beloofde Khan’s partij live te gaan op “500+ YouTube- en Facebook-kanalen”.

Veel Pakistaanse gebruikers van sociale media meldden zondag echter problemen met de toegang tot YouTube, net toen Khan op het punt stond een bijeenkomst in de garnizoensstad Rawalpindi toe te spreken.

Veel gebruikers gingen naar Twitter om te controleren of YouTube niet werkte of dat het gewoon een internetprobleem was. Voormalig minister en senior PTI-leider Hammad Azhar zei: “Het lijkt erop dat de toegang tot YouTube illegaal en met geweld is afgesloten door dit fascistische en laffe regime”, terwijl anderen ook tweets deelden waarin werd beweerd dat de videosite niet beschikbaar was. De YouTube Pakistan-hashtag is trending op Twitter.

Ondertussen zoekt de PML-N-regering naar manieren om de voormalige premier aan te klagen vanwege zijn provocerende toespraak.

Controleer ook: Internetdiensten eindelijk hersteld in Pakistan: PTA