Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Ze plannen de eerste baarmoedertransplantatie in Argentinië

Een team van Rosario-experts bereidt zich voor op de eerste baarmoedertransplantatie in Argentinië, onder leiding van de ervaren hand van Zweed Mats Brännström, een wereldwijde pionier op het gebied van baarmoedertransplantatie voor reproductieve doeleinden. De specialist heeft de artsen opgeleid die aan de interventie zullen deelnemen.

De praktijk die onlangs een revolutie teweeg heeft gebracht op het gebied van de vruchtbaarheid, zal volgend jaar in het sanatorium plaatsvinden.

De ervaringen met Brännström, die de techniek bijna twintig jaar geleden ontwikkelde, waren grotendeels succesvol. Tot nu toe zijn er wereldwijd ongeveer 60 baarmoedertransplantaties uitgevoerd. Minstens dertien van hen lieten de vrouwen die het orgaan kregen, gezonde baby’s ter wereld brengen.

Het lokale project, dat zich al in de eindfase bevindt, wordt geleid door de artsen Gustavo Botti, Leticia Solari en Victoria Boccio, die tot deze instelling behoren. De interventie wordt begeleid door een grote groep specialisten.

“Het Rokytansky-syndroom zorgt ervoor dat sommige vrouwen zonder baarmoeder geboren worden. De meeste van deze transplantaties zijn uitgevoerd bij patiënten die aan deze ziekte lijden. Er zijn ook mensen bij wie dit orgaan niet essentieel is voor de zwangerschap vanwege andere problemen, zoals een vroegtijdige zwangerschap. extractie als gevolg van kanker of andere pathologie of bloeding”, zegt dokter Gustavo Botti tegen de krant La Capital.

De vruchtbaarheidsspecialist meldde dat de procedure weliswaar kan worden uitgevoerd met behulp van een kadaverdonor, maar dat het ook mogelijk is dat de moeder, zus of vriendin van de patiënt donor is. Rosario gaat over het kiezen van dit alternatief.

Hoewel de ontvanger en de donor nog niet zijn geselecteerd, weten lokale artsen dat er vrouwen in de stad (en regio) zijn die bereid zijn te proberen biologische moeder te worden.

Naast de kwalificaties van artsen en de specifieke opleiding om deze procedure uit te voeren, is het juridische aspect van cruciaal belang. De Rosario waren optimistisch over de goedkeuring die ze nodig hebben van Incucai, de instantie die alle transplantaties in het hele land goedkeurt en er toezicht op houdt.

Voor vrouwen zonder baarmoeder was naast adoptie ook moederschap mogelijk via terugplaatsing van de baarmoeder. Nu vertegenwoordigt transplantatie een waardevol alternatief en is het een van de grote vorderingen op het gebied van de vruchtbaarheid.

Bron: Telefé Noticias