Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Ze vernietigen malware die wereldwijd wordt gebruikt en ongeveer een miljoen computers treft

In samenwerking met de FBI slaagde de Franse politie erin een botnet te vernietigen (dat doorgaans wordt gebruikt voor cyberaanvallen) waardoor meer dan 850.000 computers over de hele wereld werden getroffen. Draag hem sinds 2016.

Dit soort netwerken zullen nog een paar jaar blijven groeien, waardoor dit mogelijk wordt Beheer meerdere computers en servers door er vanaf een afstand mee om te gaan. Ze kunnen onder meer cryptocurrencies minen, gegevens stelen of ransomware verspreiden.

Actief sinds 2016 en aanwezig in meer dan 100 landen

Na een waarschuwing slaagde de Franse politie erin verantwoordelijk te worden gehouden voor cybercriminaliteit Vernietig de server die een netwerk van bijna een miljoen geïnfecteerde computers bestuurt. Volgens de BBC heeft dit netwerk met zijn activiteiten miljoenen euro’s gegenereerd en zijn de mogelijkheden van een botnet vrij breed.

In dit specifieke geval geïnfecteerde computers werden gebruikt om cryptocurrencies te ondermijnen en gevoelige gegevens te stelen voor daaropvolgende verkopen, evenals het gebruik van ransomware die mensen wier computers werden getroffen in ruil voor geld bedreigde.

“We zijn erin geslaagd uit te vinden waar de commandoserver zich bevond, de controletoren voor het botnetnetwerk van geïnfecteerde computers. Mensen merken het misschien niet, maar 850.000 geïnfecteerde computers betekent enorme vuurkracht, genoeg om alle websites van de .” Op onze planeet dreigden zelfs goed beschermde instellingen verlamd te raken. “Jean-Dominique Nollet, hoofd van de C3N.

Het netwerk is sinds 2016 actief in meer dan 100 landen, hoewel zijn hoofdactiviteit geconcentreerd was in Amerika. De malware werd verspreid via e-mail en getroffen USB-sticks. In samenwerking met de FBI slaagde de C3N erin de server te vernietigen en de werking van het virus uit te schakelen.

Via | BBC

Ze vernietigen malware die wereldwijd wordt gebruikt en ongeveer een miljoen computers treft